4 Ekim "Dünya Hayvanları Koruma Günü" kutlandı;

4 Ekim "Dünya Hayvanları Koruma Günü" kutlandı

Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Doğa Hayvanlarını Koruma Derneği (KASDOHAYKO), Kastamonu Hayvan Koruma Derneği (KİHAYKO) ve Sokaktaki Canlar Derneği tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kastamonu Belediyesi Hayvan Barınağı'nda ilkokul öğrencilerinin de yer aldığı bir program düzenlendi...

Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Doğa Hayvanlarını Koruma Derneği (KASDOHAYKO), Kastamonu Hayvan Koruma Derneği (KİHAYKO) ve Sokaktaki Canlar Derneği tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kastamonu Belediyesi Hayvan Barınağı'nda ilkokul öğrencilerinin de yer aldığı bir program düzenlendi.

Programa Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Başkan Yardımcısı Necdet Karahasan, Veteriner İşleri Müdürü Kenan Gücükbergen, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro ekipleri, Belediye Başkanlığı idarecileri, ilkokul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

YURT: “BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN HAYVAN KORUMA GÜNÜDÜR”

Programda konuşan Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, “Göreve geldiğimiz günden itibaren değer verdiğimiz ve üzerine düştüğümüz yerlerden bir tanesinin Hayvan Barınağı’ydı. Burada daha yapacak çok işlerimiz var. Hayvanlarımızın daha rahat, daha güzel ortamlarda yaşaması anlamında önümüzde ki sene yan tarafta bulunan araziye yeni modern tesis yapmaya çalışacağız. Burada şu an 400 civarı hayvanımız var. Burada bu hayvanlarımıza ilgi gösteren, bakımını yapan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine derneklerimiz canla başla onlarda dışardaki hayvanlara ellerinden gelen her türlü yardımı ve gerekli desteği yapıyorlar. Hayvanlarımızı mutlak suretle barınması, beslenmesi noktasında üzerimize düşen görevi en fazlasıyla yapmaya çalışıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Sevgili öğrenciler, sizlerde buradan okulunuza döndüğünüz zaman, burada yaşadığınız ve gördüklerini arkadaşlarınıza, sonrada ailenize anlatınız. Hayvan sevgisinin ne olduğunu arkadaşlarınızla paylaşın. Sizlerde evinizde ki ve dışarıda hayvanlara bakımda ve yardımda bulunun, onların yemek ve su ihtiyaçlarını karşılayın. Bugün değil, yılın 365 günü hayvanları koruma günü olsun” dedi.


KUŞOĞLU: "HİÇBİR DÖNEM BU KADAR HAYVANLARIMIZ KORUNMADI"

Kastamonu Doğa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Can Kuşoğlu ise yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanlığı olarak sizler bizlere birim birim bazı sözler verdiniz. Dedik ki, ‘hayvanların nitelikli yaşamaları, hayatlarını sürdürmelerini ve devam ettirmelerini diliyoruz’ ve siz de bu konuda söz verdiniz. Candan ve yürekten söylüyorum ki, hiçbir dönemde bugün ki kadar hayvanlarımızın yemesinin içmesin, rahatının, huzurunun ve refahının bu kadar iyi olduğu bir dönem görmedim. Bütün Belediye Başkanlığı kadrosuna ve başta Veteriner İşleri Müdürü Kenan Gücükbergen’e ve ekibine çok teşekkür ederek minnet duyduğumuzu iletiyoruz. Bizler ter döküyor koşturuyoruz sokaklarda. Bizler hayvanlar için acılar çekiyoruz ama onlar sevinince biz daha seviyoruz. Şimdi artık yatağımızda rahat uyuyoruz çünkü Kastamonu Belediyesi hayvanlarımıza oldukça iyi bakıyor. Eskisi gibi dağlara taşlara bırakılıp yok etmiyorlar” diye konuştu. 

Programın sonunda ise ilkokul öğrencileri, barınaktaki köpekleri yerinde görme fırsatı buldu. Ardından HAYDİ ekipleri tarafından öğrencilere hayvan koruma dedektifi kimliği dağıtıldı.öğrencilere hayvan koruma dedektifi kimliği dağıtıldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum