İki ödeme birden yapılacak;

İki ödeme birden yapılacak

Emekli ve kamu işçilerini sevindirecek tediyelerin ikinci taksidiyle Ramazan bayramı dolayısıyla yatacak emekli bayram ikramiyesi Nisan ayında hesaplara geçecek. Yayımlanan kararlar neticesinde, tediye ödemeleri en düşük 2 bin 168 lira en yüksek ise 8 bin 233 lira olarak veriliyor....

Bilindiği üzere kamu işçilerine her yıl ilave ödenen tediyeler 52 günlük veriliyor. 26 günlük tutar yılın ilk yarısında ödenirken, yılın ikinci yarısında Cumhurbaşkanı kararıyla 26 günlük bir ödeme daha yapılıyor. Ödeme yapılacak tarihler Resmi Gazete üzerinden duyurulmuştu. Tediye ödemelerinin ilk taksiti 27 Ocak tarihinde ödenirken ikincisi ise 17 Nisan 2023 tarihinde vatandaşların hesaplarına geçecek. Emekli bayram ikramiyesi 2023 yılı için zam beklentileri arttı. 2021 yılında 1000 liradan 1100 liraya yükselen bayram ikramiyesi için bu yıl daha yüksek bir zam oranı gelmesi konuşuluyor. Mecliste değerlendirmesi beklenen konuyla ilgili rakamlar değişecek olsa da emeklilerin Nisan ayında en az 1100 TL'yi alacaklar. Ücretin zamlanması halinde bu rakam daha farklı olacak elbet. Ama ödemeler; Ramazan bayramı öncesinde yapılacak. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde başlayacağından bayramdan önceki bir hafta içerisinde ödemelerin zamlı veya zamsız olarak yapılması bekleniyor.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir. (Haber Merkezi)

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum