" Fiyatlar 60 bin TL'den 145 bin TL'ye çıktı";

" Fiyatlar 60 bin TL'den 145 bin TL'ye çıktı"

Yeni yılla birlikte özel okullar da zamlardan nasibini aldı. Özel okullara yapılan bu zamlar, çoğu ailenin çocuğunu okuldan almasına sebep oldu. Kastamonu halkı özel okullara getirilen zam için neler söyledi? Bu zam aileleri ve dolayısıyla çocukları nasıl etkiledi? Detaylar haberimizde…...



"GEÇEN YIL 60 BİN TL VERMİŞTİM BU SENE 145 BİN TL İSTEDİLER"

İki çocuğundan birini özel okuldan aldığını belirten İlhan Bel;" Özel okulların çocuklarının okuması gerekiyor.Bu zamlardan dolayı çoğu okulu bırakmak zorunda kalıyor. Bizim evde de iki çocuk  özel okula gidiyor. Her şey çok pahalı. Geçen yıl 60 bin TL vermiştim. Bu sene ise gelen zamlarla beraber 145 bin TL istediler benden. Çocuğumun bir tanesini almak zorunda kalıp sanayide yanıma çalışmaya başladı.Birini mecbur almaya kaldım param yok çünkü ikinci çocuğumu okutmaya. Bu zamların muhakkak düşmesi gerekiyor. Devlet büyüklerin bunlara bir el atması gerekiyor. Bu gelen zamlara dur denilmesi gerekiyor. Eksiklik çok arttı gelen zamlardan dolayı kimse bir yerlere bile gidemiyor. Sabah akşam zam geliyor, nereye kadar böyle gidecek bilemiyoruz" dedi.

"ÖZEL OKULLARDA BİRAZ İNDİRİM OLSA ÇOK İYİ OLUR, BİRÇOK VELİNİN ALDIĞI PARA ASGARİ ÜCRETTİR"

Çocuklarını istedikleri okula gönderemeyeceğini söyleyen Dilek Sözcü;" Bir veli olarak bu zamları arttırmasalar herkes okullara gidebilse, çocuklarımızı istediğimiz okullara göndermeyi çok istiyoruz. Her şeye aşırı fazla zam geldi. Keşke bu kadar zam yapılmasaydı biz de çocuklarımızı okullara gönderebilseydik. Özel okullarda biraz indirim olsa çok iyi olur. Gelen zamlarla beraber kimse çocuğunu gönderemiyor. Çoğu velinin aldığı para asgari ücrettir. Bu parayla okutulması zaten başlı başına zor. Özel okulların fiyatı böyle yüksek olduğu için kimse gönderemiyor" diye konuştu.

"BU YAPILAN ZAMLAR BENCE FIRSATÇILIKTIR"

Özel okullara yapılan gereksiz ve kontrolsüz bir zam olduğunu belirten İsmail Kara;" Bence bu zamlar yapılmaması gerekiyor. Gereksiz ve kontrolsüz bir zam. Bu yapılan zamlar bence fırsatçılıktır. Genel olarak baktığım zaman bu zamların bu kadar çok yapılması doğru değil. Özel okullardan alınan çocukların eğitimini çok etkiler. Annesi ve babası özel okula gönderemeyecek masraf arttı . Aile içinde bu konuşulacak ve çocuk da ister istemez bundan etkilenecek. Bu zamlardan dolayı çoğu okulu bırakıp devlet okuluna yazdırılacak" dedi.

"DEVLET OKULLARINA DA ZAM GELDİ"

Gül Öztaş isimli vatandaş ise devlet okullarına da zam geldiğini belirterek;"Artık ne düşüneceğimizi şaşırdık . Her şeye zam geldi. Son zamanlarda artık ne yapacağımız bile belli değil. Sonumuz ne olacak o da belli değil. Sadece özel okullara değil ki bütün her şeye üst üste zam geldi. Bu gelen zamlardan sonra sıkıntılar büyüyecek git gide. Normal okulların fiyatları da arttı. Gelen zamlardan dolayı ben çocuğumu okula göndermek istemem kesinlikle. Zamlardan dolayı eğitim seviyesi düşebilir" söyledi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum