‘Büyük bir yatırımcı talebi bekliyoruz’;

‘Büyük bir yatırımcı talebi bekliyoruz’

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Doğa Kültür Köyü’nde bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı....


Kastamonu Havalimanında CAT-II cihazı montajı ve apron genişletmesi çalışmaları hakkında bilgi veren Ünlü; "CAT-II ihalesine yaptık, başlıyoruz. Hem apron genişlemesi hem de CAT-II cihazıyla ilgili ihale süreci bitti, sıkıntı yok, yer teslimini yaptık. Hem CAT-II cihazı yapılacak, hem de Apron genişlemesi olacak. Pistin üzerinde yapacağımız işlemler olacak CAT-II'yi yaparken. Bunları yaparken havalimanının kapanmasını istemiyoruz. Kapanmadan hem işleyişi devam etsin, hem de çalışmalar devam etsin istiyoruz. Havalimanımız her ay devletimiz tarafından destekleniyor ve varlığının sürdürülmesi için milyonlarca lira harcanıyor. Daha kullanışlı olan sefer saatlerinin olacağı zaman dilimlerini zorlamamız lazım” dedi.

“ARAÇ-İHSANGAZİ OSB, 6’NCI BÖLGE İMKANLARINDAN FAYDALANACAK”

Kastamonu Merkez Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) genişletilmesiyle ilgili büyük bir ilerleme sağladıklarını aktaran Doğan Ünlü; “Yakın zamanda yine Sanayi Bakanımızın yanına gidiyoruz. Kamulaştırma bedellerinin birçoğunun paralarını bakanlığımızdan aldık, az bir kısım kaldı, onu da alacağız. Mevcut organize sanayi bölgemizi, karşı tarafına doğru genişletiyoruz. Tosya OSB’mizi bin dönüme yakın genişletme kapsamında, kamulaştırma ve diğer çalışmalarımız devam ediyor. Seydiler OSB’de de yerimiz doldu. Seydiler’in de hızlı bir şekilde genişletilmesiyle ilgili çalışmaların başlanması gerekiyor. Esas hedefimiz Araç-İhsangazi organize sanayi bölgesi. Orası 5’inci bölge. Merkez, Tosya, Taşköprü, Seydiler 4. gelişmişlik düzeyine göre 4 ve 5 olanlar var. Organizeyi o bölgede yaptığımızda 6’ncı bölge imkanlarından faydalanacak. Dolayısıyla oraya büyük bir yatırımcı talebi bekliyoruz” diye konuştu.

"KIRIK BARAJI YOLUNU ÖNÜMÜZDEKİ SENE BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Yapımı devam eden Kırık Barajı ile ilgili de açıklamada bulunan İl Başkanı Ünlü; “Kırık Barajı’nın olduğu yerdeki yolu önümüzdeki sene hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Hem baraj olarak, hem içme suyu, hem de sulama anlamında kullanacağımız bir proje. Sadece Kırık Barajı’yla da bitmiyor, birçok baraj ve gölet çalışmalarımız var” dedi.

"ILGAZ EN ZOR TURİZM SEZONLARINDAN BİRİNİ YAŞIYOR"

Son olarak Ilgaz Dağı’ndaki tesisler ilgili olarak Yurdun Tepe Kayak Merkezi’nin ihalesinin İl Özel İdaresi’nce gerçekleştiğini hatırlatan Ünlü; “Orayı yüklenici bir turizm firması aldı. Burayı çalıştırıyor. Buranın yan tarafında otel yapacak bir alan var. Amacımız ilerleyen zamanda turizme dönük otelin yapılması. Üzüntümüz orada ismini bildiğiniz tesislerin şirketin zora girmesiyle beraber ara vermesi durumunda kalması. Kayak tesisi anlamında bir sıkıntımız yok ama yatak kapasitesi anlamında eksikliğimiz var. Özel sektörün eli de bu tür yerlerde olması gerekiyor. Oraya ikinci kayak tesisini kazandırmıştık, bu yıl maalesef kar olmadığından Ilgaz en zor turizm sezonlarından birini yaşıyor” şeklinde konuştu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum