TOKİ vade artış oranında %50 indirim;

TOKİ vade artış oranında %50 indirim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi, TOKİ'lerin her yıl ocak ayında memur maaş zammına göre bir artış yapıldığını ve bu yıl da memur maaş artışı yüzde 30 olduğunu fakat vatandaş için TOKİ vade artış oranın yüzde 15,40'ta tutulduğu vade artış oranında yüzde 50 indirim yaptığını söyledi....

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Ankara'da 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında gerçekleştirilen 'Gölbaşı Gerder Sosyal Konut Projesi Kura Çekim Töreni'ne katıldı. Bakan Kurum, konuşmasında, Gölbaşı Millet Bahçesi'ni mart ayında tamamlayıp, açacaklarını ve Mogan Gölü'ndeki temizlik çalışmalarının çoğunu tamamlandıklarını söyledi. Kurum, bugün toplam 1545 konutun hak sahibinin belirleneceğini kaydederek, "Ankara'mızda kura çekimlerine 2 Ocak'ta başladık. Bugüne kadar 13 bin 309 hak sahibimizi belirledik" dedi.

 'MARTA KADAR ÇEKİLİŞLERİ TAMAMLAYACAĞIZ'

Ankara'daki TOKİ kuralarının yarın sona ereceğinin ve tüm ilçelerdeki hak sahiplerinin belirlenmiş olacağının bilgisini veren Bakan Kurum, "Allah'ın izniyle biz tüm dünyanın sosyal devlet anlayışını rafa kaldırdığı bir dönemde yeni konutlar inşa ederek her gün binlerce konutumuzun kuralarını çekmeye devam edeceğiz. Binlerce vatandaşımızın konut sahibi olma sevincine, heyecanına, mutluluğuna şahit olmanın keyfini yaşayacağız. İnşallah mart ayına kadar 81 ilimizin tamamında inşa edeceğimiz 250 bin konutumuzun, 1 milyon arsamızın ve 50 bin iş yerimizin kura çekilişlerini tamamlayacağız" diye konuştu.

"BİZ VATANDAŞIMIZ İÇİN TOKİ VADE ARTIŞ ORANINI YÜZDE 15,40'TA TUTTUK"

TOKİ konutlarındaki vade artış oranını açıklayan Bakan Kurum, "Biliyorsunuz TOKİ, her yıl ocak ayında memur maaş zammına göre bir artış yapıyordu. Bu yıl da memur maaş artışı yüzde 30 oldu ama biz vatandaşımız için TOKİ vade artış oranını yüzde 15,40'ta tuttuk yani vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk. Hatırlayacaksınız, 'Vatandaş nasıl ödeyecek, TOKİ her yıl çok yüksek oranlarda zam yapacak' diye tezvirat yapanlar vardı. İşte görüyorsunuz, biz sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruyoruz, kolluyoruz. Biz her zaman vatandaşımızın, milletimizin yanındayız. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum