"En az yüzde 50 bekliyorduk";

"En az yüzde 50 bekliyorduk"

Emekli ve memur zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak açıkladığı yüzde 25 zammı, sonrasında yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. Peki emekli ve memur maaşına yapılan yüzde 30 zammı, Kastamonu nasıl karşıladı? Detaylar haberimizde......




"YÜZDE 50 OLMALIYDI"

Hayat pahalılığında bu zam oranının az kaldığını belirten Cemil Demirci; "Bu hayat pahalılığında yüzde 30 zam azdır. Bizlere daha fazla zam vermesini talep ediyordum ancak hayal kırıklığına uğradım. TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde 64, en aşağı bunun yarısını vermesi lazım. Yüzde 45, yüzde 50 olmalıydı. Bu zammı az buldum ben. Beklentimizi karşılamadı. Bu hayat pahalılığında zor geçiniyoruz. Geçim sıkıntısı çekiyoruz. Markete gidince eldeki tüm paramız eriyor. Ev kirası, benzin... Benzin fiyatları aşağı düşmeli ki çiftçi, ucuza mazot alsın, ürettiği ürünü ucuza satsın. Olmaz bu şekilde" dedi.

"YÜZDE 40OLSUN İSTERDİK"

Eşinin aylığı ile geçindiklerini belirten Şerife Eker; "Aylığım yok eşimin aylığı var onunla geçinmeye çalışıyoruz. Yapacak bir şey yok mecbur her şeye razı kalacağız. Yüzde 40olsun isterdik. Her şey pahalılaşmazsa yetiyor ancak her şey gitti hemen" diye konuştu.

"YÜZDE 50 İSTİYORUZ"

Kazım Demirbey isimli vatandaş ise en az yüzde 50 olması gerektiğini belirterek; "Yüzde30 zammı alsınlar başlarına çalsınlar, kim çalacaksa. Demokrasinin olmadığı bir yerde hiçbir şey yapamazsın. Beklentim  her şeyin daha iyi olması, inşallah daha iyi olur. Yüzde 50 istiyoruz. Malum asgari ücrete zam gelince her şey zamlandı. Orta direk orta gelir nerde? Bana onu izah edin. Ben bir ev alamıyorum. 9 bin lira aylık ödemesi hangi çalışan hangi emekli alabilecek" dedi.

"MARKETLERDEKİ ZAMLA MÜCADELE EDİLMELİ"

Bir başka vatandaş İsmail Altınok ise; "Halimize şükretmek gerekiyor. Ben karnımı doyuruyorum çok şükür. Az olabilir ama normal. Marketler de çok zam yapıyorlar onlarla mücadele etmek lazım" ifadelerine yer verdi. (Mizgin Kaynar)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum