Protokol ve gazeteciler kahvaltıda bir araya geldi;

Protokol ve gazeteciler kahvaltıda bir araya geldi

Kastamonu il protokolü, Vali Avni Çakırın ev sahipliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi....

Sofulular Konağı’nda düzenlenen programa Vali Çakır’ın yanı sıra, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Özden, Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı İzzet Sarı, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz ve ilimizin basın yayın mensupları katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen programda yaptığı, gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Vali Çakır, tüm basın mensuplarının yeni yılını ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak aileleri ile birlikte mutlu, sağlıklı, huzurlu ve mesleğini en iyi şekilde icra edebilecek bir yıl olmasını diledi.

ÇAKIR: “BASININ YAŞADIĞI ZORLUKLARI BİLİYORUZ”

Programda yaptığı konuşmada Kastamonu basını ile genel olarak dengeli bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Vali Avni Çakır, şu ifadelere yer verdi; “Bugün hem bizim açımızdan, hem de gazeteciler acısından önemli bir gün. 10 Ocak hem Çalışan Gazeteciler Günü, hem de İdareciler Günü… Kastamonu'da bütün basın mensuplarıyla beraber çok zorlu, acı ve tatlı günleri geride bıraktık. 2021 olduğu gibi, 2022’de de maalesef bazı doğal afetler yaşandı, bu süreçte sahalarda hep beraber çalıştık. Allah'a çok şükür bu süreçteki yapılan çalışmalarda sizlerin de vasıtasıyla vatandaşlarımıza doğru bir şekilde çalışmalarımızı ilettik. Biz idareciler açısından basında, yapılan tüm yatırımları bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmak çok önemli. Bu da sahadaki özverili deneyimin gösterilmesiyle oluşur. Basın mensubu arkadaşlarımız da bunu tarafsız ve en iyi şekilde vatandaşlara iletiyorlar. Kastamonu'da genel olarak dengeli bir çalışma içerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Zaman zaman bizim de üzüldüğümüz haberler oluyor, ama olayın nihayetinde bunun da duyurulması gerekiyor. Kastamonu'da gayet uygun bir ortamda hep beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elbette Kastamonu'daki hem nüfus olarak hem de diğer anlamlarda daha hareketli ama yine de son derece kaliteli hem bizler tarafından, hem de basın anlamında çok güçlü bir şekilde günümüze ulaştı. Zorluklarınızı biliyoruz ama neticede sadece basın açısından değil camiada da olumsuz olaylar olabiliyor. Kastamonu basını inşallah yüz yıldan uzun sürer. Bütün vatandaşlarımıza çok kolay bir şekilde bütün bilgileri ulaştıracağız ve şanlı, güçlü tarihimizde her daim görmüş olacağız.”

VİDİNLİOĞLU: "GAZETECİLİK, KUTSAL BİR MESLEKTİR"

Gazetecilik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise; “Gazetecilik zor bir meslek. Zaman mefhumu olmadan günün 24 saatinde her an teyakkuzda olunması gereken bir meslek. Başka böyle meslek kolları da var ama tabi gazeteciliğin bir önemli tarafı da haberi bir an önce muhataplarına ulaştırmak ve bu anlamda da kamuoyunu bilgilendirmek. Onun için çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Bazı meslek gruplarının böyle bir güne sığdırılmasını anlamlı bulmuyorum ama sonuçta bir şekilde de hatırda kalması için ve bir araya gelme kültürünü geliştirmek için böyle günler bu açıdan anlamlı. Nice 10 Ocak’lara” dedi.

ÇELİK: “KASTAMONU, GAZETECİLİKTE ÖRNEK İLLER ARASINDA”

Gazetecilerin mesleğini tarafsız ve ilkeli bir şekilde yapma gayreti içerisinde olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Metin Çelik de şunları dile getirdi; “Geçen yıl da 10 Ocak’ta bir araya geldik. Bir yıl çabuk geçiyor, bu hızlı geçiş içerisinde zaman zaman bazı şeyleri de ihmal edebiliyoruz, ama bugün sizler ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kastamonu basınının köklü, asil geleneğinin bugünkü temsilcisisiniz. Mesleğinizi tarafsız ve ilkeli bir şekilde yapma gayreti içerisinde olduğunuzu hepimiz biliyoruz. Kastamonu basını bu manada gazetecilikte örnek iller arasında, diğer illeri de gözlemlediğim kadarıyla bu anlamda bayağı ileridesiniz.” 




 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum