"Tarım arazilerinde hobi bahçesi faaliyetleri yasal değil";

"Tarım arazilerinde hobi bahçesi faaliyetleri yasal değil"

İl Genel Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının gündeminde İl Özel İdaresi’nin teklifleri yer aldı. Öte yandan İGM Başkanı Güray Parçal toplantıda hobi bahçeleri konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Parça açıklamasında; " Tarım arazileri üzerinde Hobi Bahçesi adı altında yapılan faaliyetler yasal değildir. Vatandaşlarımızın ileride mağduriyet yaşamamaları için bu tür alımlara yönelmemelerini öneriyoruz" dedi....


PARÇAL; "MAĞDURİYET YAŞAMAMALARI İÇİN BU TÜR ALIMLARA YÖNELMEMELERİNİ ÖNERİYORUZ"

Toplantı öncesinde hobi bahçeleri hakkında açıklamada bulunan İGM Başkanı Güray Parçal; “Hobi bahçeleri; özel şahıslar veya belediyeler tarafından, tarımsal ve sosyal aktivite amaçlı olarak, şehir imar planında ayrılan bölgelerde nihai kullanım hakkı, sahibinde kalacak şekilde süreli olarak farklı ölçeklerde kurulmakta ve kullanıcılara sunulmaktadır. Bu bağlamda hem hobi bahçelerinin kurulması hem de konteyner evlerin ve diğer tarımsal yapıların konumlandırılması için öncelikle yapı izni alınması ve yanı sıra diğer yasal gereklilikler sağlanmalıdır. Ancak şehir imar planı ve köy yerleşik alanı dışında tarımsal faaliyetlerin yürütüldüğü alanlarda tarımsal üretimi engelleyecek şekilde hobi bahçelerine izin verilebilmesi mümkün değildir. Tarım arazilerini, tescili mümkün olmayan fiili hisseler oluşturarak arazinin hisselere tekabül ettiği kabul edilen kısımlarının zilyetliğini, bir özel hukuk tüzel kişisinin faaliyeti kapsamında bu tüzel kişiyle üyelik veya ortaklık ilişkisi kurarak devretmek veya bu işlere aracılık etmek suretiyle arazinin bütünlüğünün bozulmasına ve amacı dışında kullanılmasına sebebiyet verenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 100 günden bin güne kadar adli para cezası verileceği ve ayrıca bu tüzel kişi hakkında 50 bin TL'den 250 bin TL'ye kadar idarî para cezası verileceği düzenlenmiştir. Tarım arazileri üzerinde Hobi Bahçesi adı altında yapılan faaliyetler yasal değildir. Vatandaşlarımızın ileride mağduriyet yaşamamaları için bu tür alımlara yönelmemelerini öneriyoruz” dedi.

Hobi bahçeleri hakkında yapılan uyarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde toplantının sesli ve görüntülü kaydedilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının diğer gündem maddesinde komisyon raporu bedeli 20 TL olarak belirlendi. İl Özel İdaresi’nin makine parkındaki araçların kiralanmasında uygulanacak ücret tarifesine yönelik teklif ise, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu’na gönderildi. Toplantının son gündem maddelerinde Alatarla köyü hakkında hazırlanan imar planları teklifleri yer aldı. Söz konusu maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum