Yeni kimlik olmadan bankalardan işlem yapılmayacak;

Yeni kimlik olmadan bankalardan işlem yapılmayacak

Bankalarda yeni dönem başladı. Yeni kimlik kartları olmadan banka ve nüfus müdürlüklerinde işlem gerçekleşmeyeceğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konunun önemine dikkat çekti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile yürütülen çalışmalar kapsamında yeni kimlik kartları ele alınıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ;“Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi....


Bankalarda eski kimlik kartlarıyla yapılan işlem dönemi sona eriyor. Bu kapsamda BDDK ile çalışma yürütülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; "Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" açıklamasında bulundu.

"6 MİLYON EHLİYET, 12 MİLYON KİMLİK VERDİK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; “DDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak.6 milyon ehliyet, 12 milyon kimlik verdik.  Nüfus müdürlüklerinde bu yıl 30 milyon yüz yüze işlem yapıldı. E-Devlet’ten yapılan işlem sayısı 146 milyondur.”

"TÜRKİYE YERLİ VE MİLLİ PASAPORTUNU BASTI"

 Türkiye yerli ve milli pasaportunu bastığını söyleyen Soylu sözlerine şöyle başladı; “ Türkiye yerli ve milli pasaportunu bastı. Bu yıl 700 bin pasaport vermeyi planlıyorduk ancak 650 bin verdik.Bu yıl toplam 11 milyon pasaport basma kabiliyetine ulaşacağız. Birçok yerde de tapu kadastroda da artık suistimalin önüne geçilecek. Elektronik doğrulama sistemi devreye girecek. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum