ATV’lere plaka zorunluluğu;

ATV’lere plaka zorunluluğu

1 Ocak 2020'den sonra üretilen ATV’lere 1 Ocak 2024'e kadar tescil plakası takılması zorunluluğu getirildi. Özel amaçlı taşıt tanımı içerisine, tekerlekli sandalye ile binilebilen (SH), römork karavan (SE), seyyar vinçler (SF), özel grup (SG) ve dolly (SJ) araçlar da eklendi....

TESCİLLER TÜRKİYE NOTERLER BİRİLİĞİ’NDE BELİRLENECEK

Noterler tarafından tescili yapılacak veya yapılan araçların satış, devir ve her türlü tescil işlemleri ile araç sahiplerinin tescile esas bilgilerine ilişkin de düzenleme yapıldı. Türkiye Noterler Birliğine ait Araç Sicil ve Tescil Sistemi (ARTES) verilerinin kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek/tüzel kişilerle yapılacak paylaşımlarına esas olacak protokollerin uygulanmasına ilişkin teknik hususlar Emniyet Genel Müdürlüğünün uygun görüşü alınarak Türkiye Noterler Birliğince belirlenecek.Tescili yapılan araçlara, sahiplerine ve sonradan araç üzerinde yapılan her türlü değişikliklere ilişkin bilgiler tescile yetkili olanlar tarafından elektronik ortamda kaydedilecek.

KAYDI KAPATILAN ARAÇLARA TESCİLİ YAPILMADAN İŞLEM YAPILMAYACAK

İlk tescili yapılacak olan veya daha önce tescilli iken müsadere ve tasfiye gibi nedenlerle kaydı daimi olarak kapatıldıktan sonra yetkili kurum veya kuruluşlarca satışı yapılan araçların alıcısı adına tescili yapılmadan, trafikten çekme veya hurda işlemi yapılmayacak.Kira, intifa gibi şahsi veya ayni haklara ilişkin bilgiler başvuru üzerine ilgisine göre noterler veya Emniyet Genel Müdürlüğü trafik tescil kuruluşları tarafından araç sicil kayıtlarına işlenebilecek.

DÖRT TEKERLİ MOTOSİKLETLERİN ÖN VE ARKASINA PLAKA TAKILACAK

Tescil plakaları, yük motosikletleri ile İki veya üç tekerlekli araçların ve dört tekerlekli motosikletlerin tip onayına yönelik araçların yapısı ve genel gereklilikleri hakkında yönetmeliğe uygun olarak 1 Ocak 2020'den sonra üretilen dört tekerlekli motosikletler (L6-L7) ile diğer motorlu araçlara; biri ön, diğeri arkada yerden 30 ila 120 santimetre yükseklikte iki adet takılacak.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum