EYT’yi duyan SGK’ya koştu;

EYT’yi duyan SGK’ya koştu

Yıllardır çözüm bekleyen, ancak somut adım atılmayan “emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)” konusu, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile nihayet çözüme kavuştu. Şartları tutan vatandaşlar, EYT açıklamasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi sabahın ilk saatlerinde Kastamonu’da da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde yoğunluk oluşturdu....


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi açıklamasının ardından askerlik ve doğum borçlanması ile prim gün sayısını öğrenmek isteyenler, sabahın erken saatlerinden itibaren SGK binası önüne geldi.

Uzun süre sıra gelmesi için bekleyen vatandaşlar, görevlilere borçlanma ve emeklilikle ilgili sorular sordu. Soğukta saatlerce bekleyen vatandaşlara SGK tarafından çay dağıtılırken, EYT’liler de sistemlerin biraz daha hızlanması yönünde talepte bulundu.

"BU KADAR YOĞUNLUK OLACAĞINI BİLMİYORDUM"

SGK İl Müdürlüğü önünde uzun süre kuyrukta bekleyen Gülizar Yıldız isimli vatandaş, konuyla ilgili şu açıklamaları dile getirdi; “Çok seviniyoruz, herkes bunu bekliyordu. İnşallah güzel bir sonuca bağlanır. Ben yeni geldim ama bu kadar yoğunluk olacağını bilmiyordum. Gerçekten burası çok yoğun. Daha öncesinde başvuru yapmıştım, ancak onay gelmedi. İnşallah beklediğimiz sonucu alırız” dedi. 

"VATANDAŞLARIN HAKKININ YENİLMEMESİ ÖNEMLİ BİR DURUM"

Sıra bekleyen vatandaşlardan Harun Haliloğlu da, eşinin emeklilik durumunu öğrenmek için geldiğini belirterek; “Devletin yaş sınırını kaldırması iyi bir şey. Vatandaşların hakkının yenilmemesi önemli bir durum. Karar mutlu etti. Bilgi edinmek için sistemler biraz daha hızlanırsa daha da güzel olacak” diye konuştu.

“HAKKIMIZA ULAŞMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİM”

Ali Sami Tuğlu ise, EYT kararıyla ilgili detayları öğrenmek için geldiğini dile getirerek; “Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamadan memnun kaldım. Detayları öğrenmek için Sosyal Güvenlik Kurumu önünde sabahtan beri bekliyoruz. Hakkımıza ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim” diye konuştu.

“ÇİFTÇİYİM, BAĞ-KUR NUMARAMI ÖĞRENİP BORCUMU ÖDEYECEĞİM”

Bir diğer vatandaş Dursun Kulaksız da sabah 08.00’den itibaren müdürlük önünde beklediğini anlatarak; “Buraya bilgi edinmek için geldim. Çiftçiyim, Bağ-Kur numaramı öğrenip borcumu ödeyeceğim. Şu anda sıra çok fazla. Sürekli de gelen var. Herkes için hayırlı olsun” dedi.

Mustafa Yıldırım ise Taşköprü ilçesinden geldiğini ifade ederek, 1997'de işe girdiğinde 16 yaşında olduğunu, sigorta girişi olarak 18 yaşın mı baz alınacağını öğrenmek için sıra beklediğini kaydetti. (Emre Çevikoğlu/Mizgin Kaynar)






Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum