Özel bireylere tam destek;

Özel bireylere tam destek

Özel gereksinime ihtiyacı olan bireylere, devlet hastanelerinde açılacak olan Engelli Diş Tedavi Merkezleri'nde tedavilerini daha rahat bir şekilde yaptırabilecek. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmelere göre otizm, down sendromlu hastaların yanı sıra zihinsel ve bedensel engellilerin ağız ile diş sağlığı tedavilerinde hizmet kalitesi artırılacak....


YÜKSEK RİSK GRUBUNDA YER ALAN ÖZEL BİREYLERE YÜKSEK YAŞAM KALİTESİ SAĞLANACAK

Sağlık Bakanlığınca, yüksek risk grubunda yer alan özel bakım ihtiyacı olan kişilerin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen ağız sağlığı hastalıklarında tedavi yönetimine ilişkin yeni uygulamalar hayata geçirilecek. Ağız ve diş sağlığı hastalıklarının genel sağlık üzerine olumsuz etkileri dikkate alınarak uygulamayla bu bireylerin ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve var olan durumlarının korunması sağlanacak.Bu kapsamda engelli hastalara yönelik ağız ve diş sağlığı hizmet birimleri, hizmetin içeriği, personel standardı ve fiziki gereklilikler belirlendi ve bu kriterleri içeren yeni hizmet yeri olarak "Engelli Diş Tedavi Merkezi" oluşturuldu.

İLK ETAPTA TÜRKİYE GENELİNDE 25 MERKEZ FAALİYET GÖSTERECEK

Genel anestezi uygulanabilen kurumlar, tıp fakülteleri ve devlet hastaneleriyle yapılan anlaşma doğrultusunda buralara yapılan sevk ile ağız ve diş sağlığı hizmetini alabilen engelli bireyler, artık bu hizmeti devlet hastaneleri içinde kurulacak Engelli Diş Tedavi Merkezi'nden alabilecek. Ankara'da pilot olarak başlatılan Engelli Diş Tedavi Merkezi'nin sayısı da artırılacak ve merkezler, ilk etapta 2023 yılı içinde Türkiye genelinde 25 ayrı yerde faaliyet gösterecek. Bu sayı artırılarak zamanla tüm illerde yaygınlaştırılacak. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum