Dolandırılmaktan, polis kurtardı;

Dolandırılmaktan, polis kurtardı

İnebolu İlçesinde bir şahsın dolandırılmaya çalışıldığı ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Telefon dolandırıcılarının talimatlarıyla özel bir bankanın şubesine yönlendirilen vatandaş, polis ekiplerinin müdahalesi sonucu dolandırılmaktan son anda kurtarıldı....

İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı devriye görevini ifa eden ekipler, bir vatandaşın iletişim yoluyla dolandırıldığı yönünde gelen ihbar üzerine vakit kaybetmeden harekete geçti. Yapılan çevre araştırmasında dolandırılmak üzere olan vatandaşı tespit eden görevliler, olaya müdahale etti. Kendisini polis olarak tanıtan şahısların vatandaşı 3 farklı telefon numarasından arayarak özel bir bankanın şubesine yönlendirdiği, kendisine vermiş oldukları telefon numarasını bankada kendi adına kayıtlı olan numara ile değiştirdiği, ayrıca şüpheli şahısların yönlendirmesi ile internet bankacılığı oluşturduğu ve bankadan internet bankacılığı şifresi aldığı belirlendi. 

İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğümü personelinin dikkatli çalışmaları sonucu dolandırılmaktan son anda kurtulan mağdur şahsa, bu tür dolandırıcılık olaylarına ilişkin dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunularak bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca mağduriyet yaşamaması adına şahsın bankalarda bulunan hesaplarının bloke edilmesi sağlandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum