Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da Nevruz coşkusu
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kapsamında Nevruz Bayramı kutlandı.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Kastamonu'da 'Şerife Bacı'nın İzindeki Türk Kadınları' ödüllendirildi!
'Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Şerife Bacı'nın İzinde Türk Kadını' kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada ilk 3 şöyle; Tosya Fen Lisesi'nden Betül Çiftçi, Seydiler İstiklal Yolu ÇPAL'den Ayşegül Kutlu ve Küre ÇPAL'den Yeliz Uçar oldu.
Kastamonu Üniversitesi’nde Çanakkale şehitleri anıldı 
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.  
Ortaokul öğrencisi birincilik ödülünü Gazze’ye bağışladı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde şiir yarışmasında bin liralık ödül kazanan ortaokul öğrencisi Yusuf Yılmaz, kazandığı ödülü Gazze’ye bağışladı.
Aile büyüklerinden kalan İstiklal madalyasını müzeye bağışladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılışını yaptığı Samsun Müzesi'ne Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, aile büyüklerinden kalan İstiklal madalyasını bağışladı.
İhsangazi’de MHP’nin seçim bürosu açıldı!
İhsangazi ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim bürosunun açılımı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
İstiklal Yolu Milli Park Şefliği'ne ilk personel atanacak
Merkezi İnebolu’da bulunan ancak personel ataması yapılmadığı için faaliyete geçmeyen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şefliği’ne 3 personel alımı yapılacak
Yıllık istişare için toplandılar
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV), Kastamonu Şubesi yıllık istişare toplantısını gerçekleştirdi
Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”
DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi
Vidinlioğlu, basının gününü kutladı
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe özel Kastamonu’daki gazetecilerle yemek programında bir araya geldi.
İl Başkanı Ünlü; 'Koltuğa oturtana kadar, çalışacağız...'
AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, aday adayı olan adayların isimlerini teker teker sayarak teşekkür etti. Ünlü açıklamasında; "Bundan sonra AK Parti ailesine, hepimize düşen tek görev var. Tahsin Babaş Başkanımızı Belediye Başkanı koltuğuna oturtana kadar gece gündüz demeden yanında olmak" ifadelerine yer verdi.
Bakan Yumaklı: ‘Kastamonulu olarak gurur duydum’
Hayırsever iş adamı Mecit Çetinkaya’nın katkılarıyla hizmete sunulan Mecit Çetinkaya Teknik Anadolu Lisesi binasının açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; yapılan hayra dikkat çekti ve Türkiye’ye Kastamonu’dan mesaj verdi. verdi.
Milletvekili Ekmekci’den Taş Mektep mesaisi
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, 2024’ün ilk mesai saatlerini Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ayırdı…
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Şensiz'den tepki geldi; 'İzin alınacak konu değil!'
Suudi Arabistan’da oynanacak olan Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa finalinde İstiklal Marşı'nın okunmayacağı iddiaları Kastamonu'da da tepki çekti. CHP İhsangazi İlçe Başkanı iddialara ilişkin; 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bayrağımız veİstiklal Marşı'mız kırmızı çizgimiz. Müzakeler sonucunda izin alınacak konular değildir. Tüm yetkilileri bu konuda sorumlu, ülkemizin onurunu koruyacak şekilde davranmaya davet ediyorum" dedi.
Fenerbahçe Galatasaray maçına ‘İstiklal Marşı’ yasağı!
Suudi Arabistan’da oynanacak olan Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa finali öncesinde kriz çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Atatürk pankartına otoritelerin izin vermediğini bildirdi. Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, "İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız" açıklamasını yaptı.
Kastamonu İl Başkanı: “Yeter, yeter, yeter!”
“Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene artık yeter diyoruz.“
89 yaşındaki İzbeli: “Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz”
Kastamonu Cumhuriyet Meydanında konuşan Sabiha İzbeli, Kadın ve erkek diye bir ayrım yoktur. Hepimiz biriz. Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz düşüncesindeyim.” dedi.
Dünya Şampiyonu'ndan İl Müdürü Gümüş'e ziyaret
Muaythai Gençler Dünya Şampiyonu Hamza Eren Göksu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü  ziyaret etti.
Bu özlem hiç bitmeyecek!
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında saat 09.05'te Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. 10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anılacak. Kastamonu'da da tüm Türkiye'de olduğu gibi saat 9'u 5 geçe anma programı gerçekleştirilecek. Sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye'de hayat bir dakikalığına saygı için duracak...
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
Ekmekci, SABAH Gazetesi'ne konuştu
Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekçi, Sabah Gazetesine bir takım açıklamalarda bulundu
Cumhuriyet'i Işık Dağı'nda kutladılar
Ankaralı dağcılar Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Işık Dağı'na bir tırmanış gerçekleştirdi.  
Cumhuriyet'in Kastamonu'daki yaşayan çınarı: 'Fatma Ana...'
100’üncü yılını gururla kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimiz kurulduğunda 7 yaşında olan ve Atatürk'ü hiç görmese de annesinden dinleyen, sevgisini, saygısını tüm iliklerinde yaşayan 107 yaşındaki Kastamonulu Fatma Kaynak, Açıksöz Gazetesi'ne konuştu. Kastamonu'nun bağrında yetişen ve Cumhuriyet'in koca çınarı olan Fatma Ana, Cumhuriyet'in kurulduğu o yılları gözleri yaşla dolarak anlattı.
İnebolu’dan Sakarya’ya Şerife Bacılar minyatür sergisi
Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde 26-27 Ekim tarihlerinde Minyatür sergisi düzenlendi.
Devlet Eski Bakanı Başesgioğlu'ndan Kastamonu'ya çağrı; 'Haydi Kastamonu!'
Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu Kastamonu'ya seslendi. Başesgioğlu açıklamasında, tüm Kastamonu'dan, Kastamonu'da yayın yapan internet haber sitelerini ziyaret etmesini istedi. Başesgioğlu açıklamasında; "Haydi Kastamonu, bu sitelerimizi aralarında hiçbir ayrım yapmadan- ziyaret etmeniz, aynı zamanda toplumsal dayanışmamız için de iyi örnek oluşturacaktır. Gazetelerimiz için çok anlamlı olacak böyle bir davranışı sizlere tavsiye ediyorum, katılmanızı temenni ediyorum" dedi.