Arama
Arama Sonuçları
Sıcaklar arttı, baş belası geri döndü!..
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle Karadeniz ve İç Anadolu’da vatandaşın kabusu haline gelen kene vakalarında rekor seviyede artış yaşandı.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Tahsin Babaş'tan ilk açıklama!
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçimden sonra ilk kez açıklama yaptı. Babaş açıklamasında; "2019 yılında yüzde 30,89 olan oyunumuzu yüzde 36,15'e 19.091 olan oyumuzu ise 23 bin 390'a yükseltmiş bulunmaktayız.  Her bir projemi Kastamonu'nun gelişmesi ve güzelleşmesi adına Hasan Baltacı Bey'e hediye ediyorum. Hasan Baltacı kardeşimi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum"  ifadelerine yer verdi.
Kastamonu’ya giriş yaptı!
Uzun bir süre kar ve yağmurun etkisinde olan ülkemizde bu günden itibaren sıcak havalar etkisini gösterecek. Kastamonu’ya da giriş yapan sıcak hava dalgaları bir süre şehri terk etmeyecek. Nasrullah ve Cumhuriyet Meydanında güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kastamonu’da sakın kışlıkları kaldırayım demeyin!
21 Mart 2024 tarihinde baharın gelişi olan ilkbahar ekinoksu döneminde Kastamonu ve Ankara’da kar yağışı etkili oldu. Hafta sonu yaklaşırken dört bir yanı ormanlarla kaplı gece ve akşam saatlerinde soğuk havanın etkili olduğu Kastamonu’da bizi nasıl bir hava bekliyor? İşte detaylar…
Ilgaz'da 'sezon sonu' göründü
Kastamonu ve Çankırı sınırlarında bulunan Ilgaz Dağı'nda kayak sezonunun son günleri yaşanıyor. Kar kalınlığının 14 cm olduğu Ilgaz'da geçtiğimiz günlerde yağan kar ile birlikte kayak sezonu 15 gün daha uzamıştı.
Köpeğin Tümör Nedeniyle Kulağı Ampute Edildi
Zonguldak’ta bir köpeğin kulağı tümör nedeniyle ampute edildi.
Kastamonu, Hz. Pir'e kavuşuyor!
Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli türbesinde, restorasyon ve onarım çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 5 aylık süre zarfında yapımı tamamlanan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli türbesi 8 Mart Cuma günü Cuma namazı ardından açılışı gerçekleştirilecek. Türbe içerisinde ve dış kabirlerde ciddi ve detaylı bir çalışma gerçekleştirildi.
Marmara depremi Kastamonu’yu da yıkar!
Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, “Biz sadece merkez üssü Kastamonu olan bir depremden bahsetmiyoruz. Merkez üssü Marmara’da olacak bir deprem de bizleri çok ilgilendiriyor. Marmara’da olacak depremde belki de Kastamonu’daki binaları yıkacaktır.”
Mart kapıdan baktıracak!.. Meteoroloji uyardı
Uzun bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar İstanbul dahil çok sayıda kentte çarşambadan itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak.
Kastamonu’ya cumartesi İzlanda üzerinden gelecek. Hoş geldin
Meteoroloji Bey hesabından Türkiye'ye cumartesi giriş yapması beklenen bir hava sistemine ilişkin vatandaşlara haber verildi. Orta Akdeniz'den Türkiye'ye doğru uzanacak, "Hoş geldin"
Tüm rekorları unutun!.. Meteoroloji uzmanından korkutan açıklama
Geçtiğimiz yıl mart ayı yaşanan en sıcak ikinci mart ayı olurken, kaydedilen en sıcak mart ise 2016'da yaşanmıştı. Bu mart ayı için değerlendirmelerini paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, rekor sıcaklıkların sinyalini verdi.
‘Ramazan zamları’nı kimse durduramıyor
Fırsatçılar bu yıl da boş durmuyor. Gıda fiyatlarındaki artışlara bir de Ramazan ayarı geldi. Toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlere bu hafta başında ortalama yüzde 15 zam yapıldı. Bu zam marketlere yüzde 20-25 olarak yansıdı.
Çay boyunu istila ettiler!
Aylardır çözüm bulunamayan sığırcık kuşları Kastamonu merkezde yaşamın akışını olumsuz etkiliyor.
İşte kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı!
Kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı, 172 santimetreyle Hakkari'de kaydedildi.
KEAH çatısı, her yağmurda su koyveriyor!
Eski Kastamonu Devlet Hastanesi’nin yıkımının ardından 2017 yılında hizmete giren Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı ‘yapısal’ sorunlar yıllardır çözüme kavuşturulamadı.
MGM’den Kastamonu’ya kar sinyali
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu’ya bu hafta için yağmur uyarısı verirken; hafta sonu için de kar yağışı değerlendirmesinde bulundu.
Siyaseti Kastamonu üzerinden yaptı!
AK Parti’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için Çankırı’nın ilçelerden ve beldelerden aday gösterdiği belediye başkan adaylarını açıklandı.
Tehlike Kastamonu’ya da geliyor!
Türkiye pazar gecesi uykuya dalacak, pazartesi günü resmen içimize dolacak. Libya'dan kütle kütle geliş yapacak
Meteoroloji uyardı!.. ÇAMUR YAĞACAK
Türkiye, hafta sonuna doğu, orta ve güney kesimlerinde soğuk ve yağışlı havanın etkisini hissederken, 9 Şubat’tan itibaren 2 gün boyunca Suriye'den girecek yoğun toz taşınımı da hayatı zorlaştıracak.
Meteoroloji Kastamonu için yağış uyarısı verdi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Şubat hava durumu raporunu paylaştı.
Dikkat! Kastamonu'ya 'kar' ve 'don' alarmı!
Kastamonu Valiliği, Kastamonu'ya uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada bugün ve yarın akşam saatlerinden sonra havanın kar yağışlı olacağı belirtilerek, kar yağışının yaşanacağı ve don olayının beklendiği belirtildi.
Valilik uyardı; Kastamonu'da bu sabah 'zor geçecek'
Kastamonu Valiliği tarafından önemli bir uyarıda bulunuldu. İki hafta önce yaşanan ve yüzlerce aracın kazaya karıştığı don olayı sonrasında vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşamıştı. Kastamonu Valiliği de; olası bir dona karşı vatandaşları uyardı.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Geliyor!.. Perşembe'ye dikkat
Türkiye'nin, Perşembe gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.
Kastamonu’ya bu gece sürpriz var
Kastamonu’da bu hafta etkisini sürdüren soğuk ve puslu hava, bu gece saatlerinde kar yağışıyla buluşacak. MGM’nin tahminlerine göre bu gece Kastamonu’ya sürpriz var.
Kastamonu’da durum vahim!
Kastamonu’da gece saatlerinde kaldırımların donmasıyla birlikte, yollar resmen buz patenine döndü. Şehirdeki kaldırımlar yürünmez haldeyken, dereler ve sular da dondu. Vatandaşlar yolda yürürken zor anlar yaşadı.
Kar ve soğuk geliyor!.. Meteoroloji'den uyarı
Meteoroloji'nin haftalık hava tahmin raporuna göre haftaya yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir bir şekilde düşecek. Marmara, Batı ve Orta Karadeniz'de etkili olacak kar, yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak.
Kastamonu da var! Batı Karadeniz'e "SARI" uyarı
Türkiye genelinde kış şartları etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu'da dahil 21 kent için fırtına ve kar yağışı uyarısı yaptı.