Arama
Arama Sonuçları
TZOB: ‘Çiftçinin mazot desteği artırılmalı’
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar “2023 desteklerinde mazota daha fazla önem verilmelidir. Mazota verilen destek oranı artırılmalıdır” dedi.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
TZOB: Çiftçi, çok yüksek maliyetlerle üretim yapıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar; “Mayıs ayında 407 milyar olan çiftçilerimizin borcu Haziran rakamlarına baktığımızda 474 milyara kadar çıkıyor” dedi.
Üreticiler buğdayda tüccarın insafına kaldı
Türkiye buğday rekoltesinde rekora koşuyor, ancak TMO çiftçinin talebini karşılamakta zorlanınca üretici tüccarın eline düştü.
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
Aşırı sıcaklar tarımsal üretimi tehdit ediyor!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Her yıl binlerce insanın ölümüne neden olan aşırı sıcakların tarım sektörünü etkileme ihtimaliyle karşı karşıyayız” dedi.
Tarım desteklerinin yüzde 70’i mazottaki vergiye gidiyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticinin ödediği mazot vergisi, tarıma verilen toplam destek miktarının yüzde 70’ine denk geliyor” dedi.
TZOB’tan Tarım Bağ-Kur’a yapılandırma talebi
Bayraktar, “Tarım Bağ-Kur primi durdurulan çiftçilerimiz yapılandırmayla ihya kapsamına alınmalıdır"
TMO Genel Müdürü Güldal: 'Son taneye kadar alacağız!'
TMO Genel Müdüründen “randevu” sorunuyla ilgili açıklama geldi
Tarla ile market arasında ‘uçurum’ var
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Haziran ayı üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi.
Kurbanlığa 70 milyara yakın para ödeyeceğiz
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu yıl yaklaşık 785 bin büyükbaş, 2 milyon 600 bin küçükbaş olmak üzere toplamda 3 milyon 385 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Bayraktar: ‘Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı önlenmeli’
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Toprak bizler için kutsal varlıktır. Söz konusu üreticilerimiz ve çiftçilerimiz olduğunda ise toprağın önemi katbekat artıyor” dedi.
Köylerde genç kalmadı!
BAYRAKTAR: "ÜLKEMİZDE TARIM NÜFUSU YAŞLANIYOR"
Soğan ve gübre fiyatları düşüyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatların üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştüğünü bildirdi.
TZOB Genel Kurulu sürüyor
Genel kurul ikinci günde...
Çiftçi ‘alım fiyatları’nı bekliyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Bayraktar, “Alım fiyatları yeni bakanı bekliyor ama hasat bakan beklemez.
‘Artık, çiftçilerin kıymetinin bilinmesi lazım’
Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Bayraktar, “Alım fiyatları yeni bakanı bekliyor ama hasat bakan beklemez. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için üreticilerimizin refah payı gözetilerek maliyetlerini karşılayacak alım fiyatları ivedilikle açıklanmalıdır” dedi.
“Biz üretemezsek Türkiye aç kalır”
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Buğday üreticisi müdahale alım fiyatının açıklanmasını bekliyor. Buğday üreticilerimiz, verdiği emeğin ve döktüğü alın terinin karşılığını almak istiyor. Üreticilerimizin refah payını dikkate alan bir fiyat bekliyoruz” dedi.
Tarla ile market arasında yüzde 573 fark
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının yüzde 573,6 ile en fazla limonda görüldüğünü, üreticide 2,5 lira olan limonun markette 16 lira 84 kuruşa satıldığını kaydetti.
Avcılık üretimi düşüyor, yetiştiricilik artıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 15 Nisan’da başlayan av yasağına ilişkin, “15 Nisan’dan itibaren tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar balık avlayamayacak. Av yasakları balık popülasyonunu ve denizlerimizi korumak için alınan bir önlemdir” dedi.
Soğan 'resmen' ağlattı
Sektörün önemli ismi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, market fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Üreticiyi depremden sonra sel ve dolu vurdu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin, “Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı” dedi.
Üreticiyi depremden sonra SEL VE DOLU VURDU
Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı.
Ramazan öncesi markette yangın var
2007 yılından bu yana Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi konusunda çalışmalar yaptığını vurgulayan Bayraktar, bu Ramazan ayı boyunca da üretici ve market fiyatlarını takip ederek kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Üretici ile market arasında uçurum
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında markette 41 ürünün 31’inde, üreticide ise 33 ürününün 19’unda fiyat artışı olduğunu bildirdi.
‘Pahalı marketlerden alışveriş yapmayın’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimler hakkında yaptığı açıklamada, "Tüketicilerimiz fahiş fiyattan ürün sattığını tespit ettikleri marketlerden alışveriş yapmamalı" dedi.
‘Çiftçimiz, zor şartlara rağmen üretimi sürdürdü’
Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Hava koşullarının da geçen yıla göre iyi gitmesiyle bitkisel üretimde önemli bir artış yaşandı. Çiftçilerimiz, zor şartlara rağmen üretimini sürdürdü” dedi.
TZOB’tan ‘kuraklık’ uyarısı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOP) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bazı bölgelerde kuraklık riskinin sürdüğünü belirterek, tedbir alınması gerektiğini söyledi.
‘BAĞ-KUR primleri düşürülmeli’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım BAĞ-KUR primlerinin düşürülmesini talep etti.