TMO Genel Müdürü Güldal: 'Son taneye kadar alacağız!';

TMO Genel Müdürü Güldal: 'Son taneye kadar alacağız!'

TMO Genel Müdüründen “randevu” sorunuyla ilgili açıklama geldi...

Ürünlerini TMO'ya satmak isteyen çiftçilerin yaşadığı randevu sorununa ilişkin Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan açıklama geldi: "Son taneye kadar alacağız..."

Emeklerini rantçılara kaptırmamak için mahsullerini aracı olmadan satın almaya olanak tanıyan Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) vermek isteyen çiftçiler randevu sistemindeki yoğunluğa takıldı. Bir yandan TMO hızla alımlara devam ederken aşırı yoğunluktan dolayı randevu da kısmı sorunlar yaşanıyor.

TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR'DAN RANDEVU ÇAĞRISI

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’de yoğun bir şekilde devam eden buğday ve arpa hasadına ilişkin basın açıklaması yaptı. Bayraktar, çiftçi ve üreticilerin ürünlerini düşük fiyat sunan tüccarlar yerine TMO’ya satmak istediğini dile getirdi.

Açıklamasında, rekoltenin artmasının olumlu olduğunu fakat serbest piyasada fiyatların düşük seyretmesiyle bazı bölgelerde sanayicilerin ve tüccarların çiftçiden ürünü almak istememesi sonucunda çiftçilerin mağdur olduğunu da belirten Bayraktar, “Toprak Mahsulleri Ofisi hasadın bitmek üzere olduğu ve hasadın yeni başladığı bölgelerde randevu sisteminde yaşanan sorunları gidererek acilen alım yapmalıdır. Hasadın başlamadığı bölgelerde ise tedbirlerini almalıdır”

ÜRÜNLER HARMANDA BEKLİYOR

Çitçiler harmanda bekleyen ürünlerini yağmur gibi risklerle ürününe zarar gelmeden bir an önce TMO'ya teslim etmek isterken randevu sistemi ile ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal Edirne'de çiftçilerle yaptığı buluşmada önemli açıklamalarda bulundu.

GÜLDAL: SON TANEYE KADAR ALACAĞIZ

TMO'nun günlük hububat alım kapasitesi 160 bin tona ulaştığını ve yeni alım noktalarının da hizmete gireceğini söyleyen Güldal "Günlük alım kapasitesine göre buğday alımına devam edeceğiz. Edirneli çiftçimizin tüm buğdayını son tanesine kadar mutlak suretle alacağız. Yeni alım noktası ile sorunun açılacak. Üreticilerimizin randevuları öne alınacak” dedi. 

Kaynak: Haber 7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum