Arama
Arama Sonuçları
DSİ, 21 yılda Kastamonu’ya hizmet yağdırdı
Kastamonu’da son 21 yılda yapılan yatırımlara dikkat çeken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “21 yılda Kastamonu’ya 20 milyar 913 milyon TL değerinde 121 tesis inşa ettik. Kastamonulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Kastamonu’da acı olay!.. Görev başında kalbine yenildi
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Cengiz Aygün: ‘Ben bu şehre bir söz verdim’
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Batı Karadeniz’i Keşfet! Turizm Geliştirme Programı başlıyor...
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerine yönelik 2024 yılı Batı Karadeniz’i Keşfet Alternatif Destek Programı ilan etti. Program kapsamında bölgeye gerçekleştirilecek turlara 3 milyon lira destek sağlanacak.
Kastamonu'da ürkütücü görüntüler!
5 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle Kastamonu'nun Abana ve İnebolu ilçelerinde sahillerdeki bazı iş yerleri su altında kaldı, kara yolu kum ve taş yığınlarıyla doldu
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Zulüm devam ediyor!.. Sürpriz karar
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı.
Miniklerden KSK ziyareti
Kastamonu Kuzeykent İlkokulu öğrencileri, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor’u ziyaret etti.
Liselerin futbol mücadelesi nefes kesti
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Gençler Futbol İl Birinciliği sona erdi. Erkeklerde 42, kızlarda ise 14 olmak üzere 56 takım ile oynanan karşılaşmalar toplamda 672 sporcu ile rekor bir katılım ile gerçekleşti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görev değişimi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Dr. Enes Efendioğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Doç. Dr. Veli Ozan Çakır atandı.
İç sularda av yasağı başlayacak
15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasaklandı.
Kızıl geyik ve bozayı avlayan 2 kişiye adli işlem başlatıldı
Bolu’nun Mengen ilçesinde kaçak avcılık yaparak, kızıl geyik ve bozayıyı tüfekle vurdukları tespit edilen 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
Kastamonu, Hz. Pir'e kavuşuyor!
Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli türbesinde, restorasyon ve onarım çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 5 aylık süre zarfında yapımı tamamlanan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli türbesi 8 Mart Cuma günü Cuma namazı ardından açılışı gerçekleştirilecek. Türbe içerisinde ve dış kabirlerde ciddi ve detaylı bir çalışma gerçekleştirildi.
Kastamonu’da soğuk savaşı!
Kastamonu'da, 31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım sürerken, parti ve bağımsız belediye başkan adaylarının rekabeti adeta soğuk savaş atmosferine dönüştü. Kentin dört bir yanında, seçim araçları ve dev bayraklarla donatılmış sokaklar, seçmenlerin dikkatini çekiyor.
Kastamonulu firma, 15 bin kişiyi doyuruyor
2000 yılında İstanbul'da 4 kardeş tarafından kurulan Tarhana Yemek, 250 çalışanıyla günlük 15 bin kişiye sıcak yemek hizmeti sunuyor.
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
Ramazan fırsatçıları iş başında!..
Hem büyükbaş, hem küçükbaş hayvan sayısı azalan Türkiye'de; kırmızı et ürünlerine gelen yüksek zamlar merak konusu.
Kastamonu'da 205 bin liraya konut!
Devlet, elindeki kelepir evleri satışa çıkarmaya başladı. 1326 konut için başvurular alınmaya başlandı. Aralarında Kastamonu'nun da olduğu illerde açıklanan konutlar ve arsalara baktığımızda 127 bin liraya ev satışı olduğu gibi 80 bin liraya arsa satışı olduğu da görülüyor.
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
Vidinlioğlu'ndan Tahsin Babaş'a gönderme!
MHP'nin teşkilat toplantısında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'a gönderme yaparak; 'Ben senin bıraktığın izleri biliyorum. Maddi izlerini Olukbaşından girerken görüyoruz. Manevi izlerine gelince ona benim bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene, 25 sene de geçse hatırlanacak kadar iz bıraktığın hepimizin hafızalarında" dedi.
Başkan Aygün: “Hakem hatalarını söylediğim için TFF Başkanı beni engellemiş”
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, hakem hatalarını kendilerine ilettiğim için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kendisini engellediğini belirterek, dertlerinin Kastamonuspor’u şampiyon yapmaları olmadığını aksine futbolda her türlü çirkinliklerin olmamasını istediklerini kaydetti.
Taşköprü’ye müjde!
Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'dan sevindiren haber geldi. Uzun zamandır beklenen içme suyu arıtma tesisi tamamlandı ve açılış için gün saymaya başladı.
Yılın mesleği dolandırıcılık uzmanlığı
LinkedIn tarafından yapılan araştırmayla Türkiye’de bu yılın yükselecek meslekleri belirlendi. Listenin başında ‘dolandırıcılık uzmanlığı’ var.
Kastamonu hafta sonu Ilgaz’a koştu!
Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı’nda, yarıyıl tatilini kayak yaparak geçirmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kayak merkezi çevre illerden gelen kayak tutkunlarının akınına uğradı.
Sadece stad değil, dev bir spor tesisi
Milletvekili Uluay’dan, yeni stad projesiyle ilgili yer ve içerik önerisi...
Kastamonu'da acele kamulaştırma kararı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla Kastamonu’da bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi.
Kastamonu'da köy odasından; milyar liralık yolculuk
1952 yılında Kastamonu'da doğan ve öğretmen olan babasıyla Kastamonu'da bir köylünün odasında kiracı olarak kalan Can Gür, bugün; alanında Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri olan Canovate Grup Şirketleri'nin yönetim kurulu başkanı...
Galip Vidinlioğlu, kesenin ağzını açtı!
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; GMG Kastamonuspor’un zorlu Amedspor mücadelesi öncesinde futbolculara verdiği galibiyet primi sözünü yerine getirdi.
Çatalzeytin Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar!
Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar yaşandı. Hastanede, Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği okul öğrencilerinin okulda yedikleri pastadan zehirlenmesi konu alındı... İşte o video!