Arama
Arama Sonuçları
KÜ Sivil Havacılık, hız kesmiyor!
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Belediye'deki atamaya tepki geldi! 'Liyakat?'
Veteriner Hekimler Odası’ndan, Veterinerlik İşlerine yapılan atamalara tepki geldi. Oda Başkanı İbrahim Maşalacı, mevcut Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Kenan Güçükbergen'in yerine meslekte bilgisi olmayan birinin geçirilmesine tepki göstererek; "Yönetmeliği hiçe sayarak, bu atamanın izahı ne olabilir? Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır " dedi.
‘Acil’e acilen çözüm gerek! Nüfusun iki katına yaklaştı
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında Türkiye genelinde hastanelerin acil servislerine başvuru sayısı 150 milyonu aştı. Acil servislerde sekiz saatten fazla bekleyen hasta sayısı ise yaklaşık 6 milyona ulaştı.
Kastamonu’da ‘aile’ için farkındalık yürüyüşü
Kastamonu’da aile yapısının korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla “Aile Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Orman Yangınlarına erken uyarı sistemi geliştirildi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, orman yangını tehlikesine karşı önceden önlem alınmasını sağlayan "Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi (MEUS)" geliştirildi.
Horma’da nefes kesen tatbikat
İçerisinden 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçilen binlerce turistin ziyaret ettiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonunda UMKE, AFAD, İHH ve JAK ekiplerince ortak tatbikat düzenlendi.
Kırmızı et fiyatlarında büyük indirim!
Tarım Kredi Kooperatif Market, kaliteli ürünleri uygun fiyata satmaya devam ediyor. Bu kapsamda, son günlerde gündemden düşmeyen kırmızı et fiyatlarına da indirim yapıldı.
İŞKUR'dan engelli bireylere iş desteği!
İŞKUR, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için çalışma hayatına kazandırmak amacıyla engelliler haftası kapsamında İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulunda engelli öğrenciler ve ailelerine yönelik etkinlik düzenledi.
İndirim geliyor!.. 1 ayda 100 lira artmıştı, bu kez şaşırttı
Peş peşe zamlarla rekorlara imza atan kırmızı et fiyatlarında bu kez indirim haberi geldi. İthal gelen büyükbaş hayvanların piyasa girmesiyle düşüş başladı.
“Başkan kim? Baltacı mı Erbilgin mi?”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanlığı, yerel seçim sonuçları neticesinde yönetimi devralan Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumlarını değerlendirdi. MHP İl Başkanlığında basın ile bir araya gelen MHP Yönetimi, rahatsız olduğu bazı noktalara dikkat çekti. Düzenlenen toplantıda konuşma yapan MHP Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin, Belediye’de MHP’li arkadaşlarına mobing uygulandığını iddia etti.
"23 Nisan'da kalıcı çözümler üretelim"
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yayınladı.
Kastamonu’da acı olay!.. Görev başında kalbine yenildi
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Cengiz Aygün: ‘Ben bu şehre bir söz verdim’
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Kastamonu Üniversitesi, hızla büyüyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2024-2025 akademik yılında açılacak olan ikisi doktora, ikisi lisans ve biri ön lisans programı olmak üzere beş yeni bölüm için Kastamonu Üniversitesine onay verdi.  
Oy kullanmama cezası ne kadar? Ceza nereye ödenir?
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimler için geri sayım başladı. Bu önemli günde vatandaşlar, büyükşehirlerin, ilçelerin, kasabaların ve köylerin yöneticilerini belirleyecek.
Bakan açıkladı: Emekliye yüzde 10 indirim!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
Valilik ‘seçim yasakları’nı duyurdu
31 Mart yerel seçimlerine geri sayım hızla devam ediyor. Aylardır devam eden seçim çalışmaları ve propaganda süreci, önümüzdeki Cumartesi günü akşam saatlerinde nihayet sona erecek.
Zulüm devam ediyor!.. Sürpriz karar
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı.
Dijital Satın Alma Platformu, 10 Bin Tedarikçiye Ulaşarak Şirketlerin İş Süreçlerini Dönüştürüyor
Şirketlerin satın alma sürecini dijitalleştirerek yapay zeka sayesinde onlara hız, şeffaflık ve tasarruf imkanı sağlayan PeraPole, Türkiye'nin önde gelen firmalarının da aralarında bulunduğu işletmeler ile konusunda uzman binlerce tedarikçiyi bir araya getiriyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görev değişimi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Dr. Enes Efendioğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Doç. Dr. Veli Ozan Çakır atandı.
24 yıllık sorun çözüldü ve temeli atıldı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle 24 yıldır devam eden Basmacılar Çarşısı sorunu çözülerek, Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi adıyla yükselecek binanın temeli atıldı.
Bartın’da sele karşı cam ile önlem
Bartın’da sık sık yaşanan sel felaketlerini önlemek amacıyla Bartın Irmağı çevresinde camdan duvar örülüyor. Yaklaşık 5 tonluk baskıya dayanıklı 5 santimetre kalınlığındaki camların montajına başlandı.
Diyanet yanıtladı, sigara içilen ortamda bulunmak orucu bozar mı?
Her sene Ramazan ayına doğru, Müslümanlar, kendilerine farz kılınan oruç ibadetini yaparken oruçlarını sakat edebilecek, orucu bozan ve bozmayan şeyleri merak edip araştırmaya başlamaktadır. Diyanet'in cevaplarını da dikkate alarak oruçluyken sigara içmek ya da sigara dumanı gelmesi orucu bozar mı? Kaza gerekir mi?
İkinci elde hareketlilik! Fiyat artışı durmuyor
Yeni yıl itibarıyla araç piyasasındaki fiyat değişimleri oldukça dikkat çekiyor. Aralık ayından bu yana yükseliş eğilimi gösteren ikinci el araç piyasasında üst üste son 3 aylık süre zarfında ibre yukarı döndü. Peki piyasada fiyatları yükselten nedenler neler? İşte detaylar...
KSK evinde devirdi; rakipler korktu!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor, ‘puan fırsatı’ olan Sarıyerspor’u Gazi Stadı’nda ağırladı. Temsilcimiz, evinde Sarıyerspor’u 1-0 mağlup ederek 58 puanla Grup’un ikinci sırasında yerini aldı.
Ünlü Şarkıcı Kastamonu'ya geliyor
Türkiye'nin severek dinlediği ünlü şarkıcı Çelik Kastamonu'ya geliyor.
İlçe Devlet Hastanesi, bakıma alındı!
Araç Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve hastane ortamlarını daha temiz ve kullanışlı hale getirmek amacıyla kapsamlı bir bakım ve yenileme sürecine girdi. Hastanenin polikliniklerinden bekleme alanlarına, koridorlardan yatan hasta servisine kadar birçok bölümünde tadilat, temizlik ve boya çalışmaları gerçekleştirildi.
‘Ramazan zamları’nı kimse durduramıyor
Fırsatçılar bu yıl da boş durmuyor. Gıda fiyatlarındaki artışlara bir de Ramazan ayarı geldi. Toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlere bu hafta başında ortalama yüzde 15 zam yapıldı. Bu zam marketlere yüzde 20-25 olarak yansıdı.
Timur Temeltaş, Kastamonuspor'da
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor'da transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.