Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu İl Müdürlüğü açıkladı! Yüzde 85...
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kastamonu'da büyük baş hayvanların yüzde 85'inin yani 230 bin büyükbaş hayvanın şap hastalığını önleme adına aşılandığını açıkladı.
Türkiye’nin en sevilen çorbası belli oldu!
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
Kastamonu’da kanlıca boy gösteriyor
Kastamonu ormanlarında mantar toplayan vatandaşlar, bu sene bereketi yaşıyor.
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Kastamonulu ünlü sanatçı Altın Koza'da yerini aldı
Kastamonulu ünlü Sanatçı Cihan Ünal, Altın Koza Film Festivali'nde Onur Ödülüne layık görüldü
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
‘Kastamonu arıcılığı, her sezon aynı sorunları yaşıyor’
Ziraat Mühendisi Suat Musabeşeoğlu’ndan arıcılık sezonu açıklaması...
Çağır: ‘Bu topraklar bizim kaderimiz’
Küre Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Eko Turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, kalker ocağı ve kırma eleme tesisine kesinlikle karşı olduklarını belirtti.
Eylül ayında havalar nasıl geçecek? Bu yıl kar yağacak mı? uzmanlar açıkladı
Tarihte kaydedilen en sıcak günlerin yaşandığı 2023 yazı, rekor üzerine rekor kırdı. Üstelik hava sıcaklıkları halen yüksek seyrediyor. Peki Eylül boyunca bizi nasıl bir hava bekliyor? Hava tam olarak ne zaman soğuyacak? Bu yıl barajları doldurmaya yetecek kadar yağış bekleniyor mu? uzmanlar Hürriyet’e konuştu
Yatay geçiş hangi sene, nasıl yapılır?
Bir öğrencinin kayıtlı olduğu üniversite programından başka bir üniversitedeki benzer programa geçme işlemi yatay geçiş olarak bilinir. Özellikle farklı sebeplerden dolayı birçok öğrenci okumuş olduğu üniversiteden farklı şehirlerde veya aynı şehirlerdeki değişik üniversitelere geçiş yapma hakkını kullanmaktadır.
Maskeler geri mi dönüyor? Korkutan açıklama...
Pek çoklarının korkulu rüyası maskeler geri dönebilir! Kış ayları için uzmanından uyarı geldi.
El Nino kışı nedir? El Nino kışı ne zaman başlayacak?
Bu yaz yaşanan kavurucu sıcakların ardından şimdi de dondurucu soğuklar geliyor. Çok sayıda sıcak hava dalgası ile karşılaştığımız yaz mevsiminin ardından uzmanlar şimdi de El Nino uyarısında bulundu. Peki El Nino kışı nedir? El Nino kışı ne zaman gelecek? 1987 kışı geri mi geliyor? Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sert geçecek 2024 kışı için önemli uyarılar yaptı.
Kastamonu'daki hayvan sahiplerinin dikkatine: Şap Aşılamaları başladı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü güz dönemi Şap Aşılama Kampanyası'nın 1 Eylül itibariyle başladığını duyurdu.
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Dijital Öğretmenler Projesi’nin yeni dönem başvuruları devam ediyor
İlkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen Dijital Öğretmenler projesinde 2023 sonbahar eğitim dönemi için başvurular devam ediyor.
Dikkat! Kastamonu'da haftaya etkili olacak
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sağanak yağışın etkili olacağı bölgeleri paylaşarak uyardı. Batı Karadeniz için yağış uyarısında bulunurken haftaya Kastamonu'da yağışların etkili olacağı bildirildi.
Sonbahar Kış Aylarına Uygun 10 Parfüm Önerisi
Elbette, sonbahar ve kış aylarında kullanabileceğiniz parfüm markalarını inceleyelim.
Fenomen çift, Kastamonu'da katıldıkları büyüleyici festivali anlattı
Kastamonu'nun cennet köşesi Pınarbaşı İlçesinde düzenlenen Türkiye 6. Kanyon Festivaline ülkenin dört bir yanından katılım sağlandı. Yüzlerce kişiye ev sahipliği yapan festival 2,5 yaşında kızlarıyla katılan adrenalin tutkunu Bayraktar ailesini de ağırladı.
İklim krizi turistlerin rotasını etkileyebilir
Turizm kuruluşları ve uzmanların tahminine göre, Güney Avrupa'da artan sıcaklıklar turist alışkanlıklarında kalıcı bir değişime yol açabilir.
Yaralı leylekler, tedavi edilerek göç yolculuklarına uğurlandı {VİDEO HABER]
Göç yolunda iki yaralı leylek yavrusu bulundu.Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezine nakledilen leylek yavruları tedavilerinin ardından göç yolculuklarına uğurlandı.
Meteoroloji yayımladı! Kastamonu normale dönüyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporunda, Türkiye'nin büyük bölümü için 'şiddetli kuraklık' uyarısı yapıldı. Haritaya göre, temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Peki, aşırı sıcaklar devam edecek mi, ne zaman sona erecek? Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla ilgili de heyecanlandıran bir paylaşım geldi.
AK Parti'de şimdilik 21 il başkanı değişti
Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, il ve ilçe yöneticilerindeki değişimlerin süreceğini bildirdi.