Arama
Arama Sonuçları
Dünyanın astronotu geliyor!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uzay Kaşifleri Derneği'nin etkinliğine 70'ten fazla dünyaca ünlü astronotun katılacağını açıkladı.
Konut satışları 8 ayda yüzde 15 düştü
Türkiye'de yılın ilk sekiz ayında konut satışları yüzde 15,5 düşüşle 797 bin 418'e geriledi.
"MHP, toplumsal maliyeti çok az olan bir hareket"
Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresine katılan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş: " Toplumsal maliyeti çok az olan bir hareketin mensuplarıyız biz. " dedi.
Unutulmaz dizilerin senaristiydi! Muharrem Buhara yaşamını yitirdi
Süper Baba ve İkinci Bahar gibi unutulmaz dizilerin senaristliğini üstlenen Muharrem Buhara hayatını kaybetti. Muharrem Buhara'nın vefat haberini, Şevket Altuğ paylaştı.
Belediyeler ard arda gayrimenkul satıyor!
Türkiye genelinde belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı.
100 Tarım İhtisas OSB kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin planlanmasını, Ankara’da masa başında yapmadıklarını vurguladı. Su Kanunu hazırlayan bakanlık Mera Kanunu’nu ise değiştirecek.
Dünyanın en iyi 500 üniversiteleri arasında 9 okulumuz var
ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı'nın (URAP) yayınladığı rapora göre dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında Türkiye'den dokuz okul var.
Liste açıklandı: Komşular Kastamonu’ya fark attı!!
Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması (2023 yılı) listesi URAP tarafından açıklandı. Listenin birinci sırasını Koç Üniversitesi alırken ikinci sırada Hacettepe Üniversitesi, üçüncü sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer aldı.
Köprü ve otoyollara vergi zammı
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde KDV artışından sonra düzenleme yapıldı.
Dolandırıcılar tutuklandı
Osmangazi’de 1800 kişi anlaşarak bir et restorana kurban hissesi satmıştı.
Bayram tatili başladı, ulaşımda rekorlar geldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 ve 24 Haziran'da bazı köprü ve otoyollarda araç geçiş, havalimanlarında ise yolcu rekoru kırıldığını duyurdu.
KÜ’den bir proje daha TÜBİTAK desteğine hak kazandı
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış Gökkuş’un yürütücülüğünü yaptığı “Yüksek Verimli Karbondioksit Adsorpsiyonu için Amid, Eter ve Sülfon içeren Yeni Tip HÇP’lerin Sentezi” başlıklı proje 'TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek' modülü kapsamında kabul edilerek, destek almaya hak kazandı.
SGK İl Müdürü değişti
Kastamonu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne Muş Merkez Müdürü Emin Şahin atandı. Görevi Duran Cesur'dan devralan Şahin, 24 Nisan 2023 tarihiyle yeni görevine başladı.
‘Tüm afetlerden sonra sözlerimizi yerine getirdik’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuzla’da tersane işçileriyle bir araya geldi. Bakan Kurum, “Hep birlikte 21 yıldır devletimiz için, vatandaşımız için, ülkemiz için koşturuyorsak, çocuklarımız içindir. Onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek içindir. O yüzden el ele vereceğiz. Büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
Çok sayıda yaralı var
Balıkesir’in Susurluk ilçesinde öğrencileri taşıyan tur otobüsü TIR’a çarpması sonucu 33 kişi yaralandı.
Korku dolu anlar kamerada...
Birbirine dolaşan salıncaklar ağaca çarptı, o anlar kameralarda
En büyük neden hatalı bina inşası
İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin en çok vurduğu illerden Hatay'da yıkımın büyük olmasının ana nedenlerini anlattı. Sözbilir, zayıf zeminler üzerinde gerekli önlemler alınmadan yapılaşma, deprem yönetmeliklerine göre inşa edilmemiş binaların çokluğu ve diri fay zonları üzerinde yapılaşmanın ana etkenler olduğunu söyledi.
Meslek liseleri son 5 yılda gelirini yüzde 995 artırdı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin döner sermaye işletmesi çerçevesinde elde ettiği gelirini, son 5 yılda yüzde 995 artışla 2022 yıl sonu itibarıyla 2 milyar 357 milyona yükselttiğini bildirdi.
AK Parti camiası Danışma Meclisi’nde buluştu
AK Parti Merkez İlçe Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı dün Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
“Enver Paşa, yılmadan canını ortaya koyan bir gazimiz”
Kastamonu Üniversite (KÜ) tarafından hazırlanan “Şahadetinin 100. Yılında Enver Paşa Ve Türkistan” programı düzenlendi. Yazar Zafer Tekin burada yaptığı konuşmasında ; “Bugün Sarıkamış’ın 100’üncü yıl dönümü. Sarıkamış denilince Enver Paşa akla geliyor. Enver paşa sonunu hiçbir zaman düşünmezdi. Hayatının 41 yılını canını dişine takıp savaşmayı bilirdi. Enver Paşa girdiği bütün savaşlarda yılmadan, yıkılmadan ne kadar düşse de asla pes etmeyen, vatanı için canını ortaya koyan bir gazimizdir” ifadelerine yer verdi.
Geleceğin öğretmenlerine 'kaynaştırma' eğitimi
Kastamonu'da gerçekleştirilen proje çerçevesinde, öğretmen adayları 3 gün boyunca üniversitede alacakları eğitimle özel gereksinimli bireylerin kaynaştırılması noktasında bilgilendiriliyor. Başlayan proje çerçevesinde çeşitli illerden gelen 45 öğretmen adayına, eğitim verilmeye başlandı.
Bursa’da eğitim uçağı düştü
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali yakınlarında bir eğitim uçağı düştü. Olayda pilot ve yanındaki kişi hayatını kaybetti.
Op. Dr. Şentürk, hasta kabulüne başladı
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi, sahip olduğu hekim kadrosuna, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hürrem Sultan Ataç Şentürk’ü de kattı. Op. Dr. Şentürk’ün de kadroya dahil olmasıyla birlikte Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı sayısı 6’ya yükseldi.
“Oryantalizm ve bilim ahlakı” ele alındı
Kastamonu Üniversitesi Şeyh Şaban-ı Veli Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen panelde, “oryantalizm ve bilim ahlakı” ele alındı.
K.Ü.’de Fen Edebiyat Fakültesi kapandı
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı.Kastamonu Üniversitesi’nde ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi kurulurken, Fen Edebiyat Fakültesi kapatıldı.
Bursa'da Kastamonu coşkusu!
Bursa Kastamonulular Dernekler Federasyonu (KASDERFED) tarafından organize edilen 9'uncu Bursa Kastamonu Günleri etkinlikleri gerçekleştirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen açılışların ardından stantlar gezilirken, etkinlik kapsamında yer alan gösteriler de ilgi çekti.