Arama
Arama Sonuçları
TESK uyardı: ‘Bayram dönüşü zehir olmasın’
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; "İnşallah dönüşlerde daha fazla kayıp yaşanmaz. Maddi hasarlar bir yana giden canlarımızı yerine getirmek mümkün değil."
Kastamonu’da taksiye zam!
Kastamonu Şoförler odası tarafından alınan kararla, artan maliyetler sebebiyle Kastamonu’da taksimetre ücretlerine zam yapıldı.
Atatürk'ün doğduğu evden Samsun'a taşınan toprak Edirne'ye ulaştı
Ata toprağı 14 il ve 1350 kilometre yol kat edilerek 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaştırılacak
Ilgaz, kayak sezonunda 100 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi: "Çevre turizminin Kastamonu için çok şey kattığını düşünüyoruz. Tesisin işletmesinin büyük kısmını kendi personelimizle, bir kısmını da bir işletmeci vasıtasıyla yapıyoruz"
Hepsi birden!.. Kastamonu’ya ‘sarı kod’ uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak nedeniyle aralarında Kastamonu’nun da olduğu 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.
Hanönü yeniden TBMM gündeminde!
Kastamonu'daki madenler Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya'nın yeniden gündeminde.
Bir bu eksikti!.. Kastamonu'ya uyarı
İlkbahar aylarıyla birlikte tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kastamonu'da hava durumu sık sık değişim gösteriyor.
Abdurrahman Paşa Lisesi'ndeki yurt kararına tepki yağdı!
Abdurrahmanpaşa Lisesi Erkek Öğrencilerinin 4 kilometre uzaklıktaki başka okul yurduna  yerleştirilecek olmasına velilerden tepki geldi. Erkek öğrencileri velileri adına açıklama yapan Mustafa Toklu;  “Çocuklarımızı mağdur etmeyin, çocuklarımızın uzak yerden gelip gitmesi ile ilgili olacak olumsuzluklarına da sebep olmayın” dedi.
Başkan Baltacı'nın Önceliği: Şehir İçi Ulaşımın İyileştirilmesi
Göreve başlamasının ardından ilk olarak şehir içi ulaşım problemini gündemine alan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, "Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar başta olmak üzere seçim öncesi üzerinde durduğumuz konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceğiz” dedi.
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
Mağarada ders yaptılar
Kastamonu'da üniversite öğrencileri, Araç ilçesinde buz sarkıtlarıyla dikkat çeken mağarada ders yapıp, incelemelerde bulundu.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
“Kastamonu'da SARI OTOBÜS yollarda olacak”
Baltacı, Özel İdare ziyaretinde ‘ulaşım master planı’ hazırlayacaklarını açıkladı. Planlamalarına göre Kastamonu'da belediyeye ait sarı otobüslerin olacağı ve mesafeye göre ücretlendirme yapılacağını vurguladı.
Bu köy, Kastamonu’nun 8 ilçesinden daha büyük
Komşudaki "Türkiye'nin en kalabalık köyü", nüfus oranıyla Kastamonu’da 2023 sonu itibariyle nüfusu 6 binin altında kalan Abana (4461), Ağlı (3521), Doğanyurt (5433), Hanönü (4395), İhsangazi (5235), Küre (5644), Seydiler (4796) ve Şenpazar (4844) ilçelerinden daha kalabalık…
15 yıllık muhtar ‘artık yeter’ dedi
Kastamonu merkez İsmailbey Mahallesi’nde 15 yıl muhtarlık görevi yapan Yücel Dibek, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday olmadığını açıkladı.
Kastamonu'da göz sağlığında devrim!
Akıllı Lens ameliyatları büyük şehirlerde olduğu gibi artık Kastamonu’da da başarılı bir şekilde yapılıyor. Nefes Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Şanlı, vatandaşların da merak ettiği akıllı lenslerle ilgili konuştu.  Akıllı Lens nedir, kimlere uygulanabilir ve avantajları nelerdir, konusunda Op. Dr. Alper Şanlı, bilgilendirmelerde bulundu.
Kastamonu'da 205 bin liraya konut!
Devlet, elindeki kelepir evleri satışa çıkarmaya başladı. 1326 konut için başvurular alınmaya başlandı. Aralarında Kastamonu'nun da olduğu illerde açıklanan konutlar ve arsalara baktığımızda 127 bin liraya ev satışı olduğu gibi 80 bin liraya arsa satışı olduğu da görülüyor.
İçişleri Bakanlığı’ndan Kastamonu'ya uyarı!
Kastamonu'da Perşembe gününden itibaren devam eden yoğun kar yağışı, bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ve turuncu kodla uyardığı iller arasında bulunan Kastamonu’da kar yağışı etkisini sürerken yağışların yarın da devam edeceği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 177 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi’nin çalışmaları devam ediyor.
KEAH’ta neler oluyor! Adım atacak yer kalmadı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde adım atılacak yer kalmadı.
TTB, salgının sebebini açıkladı
Türk Tabipler Birliği, dikkat çekici bir basın açıklaması yayınladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da etkisini hissettiren ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir çok hastanın aynı şikayetlerle geldiği hastalığın kaynağını açıkladı.
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Türkiye’de elektrikli otobüs üretecek!
Alman sanayi devi MAN, Ankara tesisinde, iki sene içinde elektrikli otobüs üretmeye başlayacak.
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
Ekmekci, SABAH Gazetesi'ne konuştu
Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekçi, Sabah Gazetesine bir takım açıklamalarda bulundu
Fren Balatası Ne Zaman Değiştirilmelidir?
Fren balatalarının ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun cevabı doğrudan fren sisteminin kullanımı ile ilgilidir.