Arama
Arama Sonuçları
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Kastamonu Ormanlarında havadan görsel şölen
Kastamonu'da etkili olan kar yağışı sonrası beyaza bürünen ormanlar, dronla görüntülendi.
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
Kastamonu’nun orta yerinde “çöp ev”
Kastamonu’da bir vatandaşın biriktirdiği eşyalar evini çöp eve düşürdü. Göreni hayrete düşüren evi gören vatandaşlar ise çaresiz vatandaş için yardım istedi. 
Kastamonu'dan 'DON' manzaraları
Kastamonu, ilginç bir sabaha uyandı. Gece saatlerindeki hafif sağanak yağış, sabah saatlerinde yerini buza bırakırken; Kastamonuluları ise büyük bir sürpriz karşıladı. Onlarca araç kaza yaptı, yüzlerce vatandaş yere düştü ve Kastamonu; son yılların en zorlu sabahlarından birine uyandı.
Kastamonu'da eşsiz kar manzarası!
Kastamonu'da yüksek rakımlı noktalarda etkili olan kar yağışının oluşturduğu manzara dron ile görüntülendi.
Kastamonu'daki kar manzarası havadan görüntülendi
Kastamonu'da yüksek rakımlı noktalarda kar yağışının oluşturduğu güzel manzara havadan görüntülendi.
Bu şehir kar ile bir başka güzel...
Kastamonu'da kartpostallık görüntüler…
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
Bu görüntüler, Kastamonu'ya hiç yakışmadı
İstiklal Savaşı'nda, hiç işgal görmeyen ve en çok şehit veren Kastamonu, Cumhuriyet'in 100'ncü yılına yakışmayan görüntülere sahne oldu. Kastamonu Batı Çevre Yolunda çöpler, atıklar, içki şişeleri, cam kırıkları kameraya yansırken, vatandaşlar  'Sana yakışmıyor Kastamonu' ifadelerine yer vererek tepkisini dile getirdi.
Kastamonu'daki ayılar, zıvanadan çıktı
Kastamonu’da yerleşim yerlerine kadar inen ayılar bir evin bahçesinde bulunan kovanları parçaladı. Ayının saldırısı sonucu 40 kovan zarar görürken, binlerce bal arısı da telef oldu.
Gezerken öğrenmeye devam
Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, gezerek kentin tarihi ve kültürünü öğrenmeye devam ediyor.
"Belediyeleri yeniden milli görüşle tanıştıracağız"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde en yüksek oy aldığı ilçe Tosya'yı ziyaret etti. Tosya'da miting düzenleyen Erbakan; "Milli Görüş Belediyeciliği, yolsuzluğun, hırsızlığın, rüşvetin olmadığı bir belediyecilik anlayışı demektir. Milli görüş belediyeciliği demek belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asmak demektir. Yeniden belediyeleri, milli görüş ile tanıştıracağız, Tosya'yı milli görüş ile tanıştıracağız" ifadelerine yer verdi.
Vali Dallı Azdavay'da!
Vali Meftun Dallı, Kastamonu'da bir süredir devam ettiği ilçe ziyaretleri kapsamında Azdavay ilçesini ziyaret etti.
Turizmin kalbinde domuzlar geziyor!
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'da akıl almaz olay, görenleri hayrete düşürdü. Kastamonu'dan Bodrum'a tatile giden vatandaşların konakladıkları sitenin bahçesinde gezen büyük domuzlar, görenleri hayrete düşürdü. Uzun süredir bu civarda dolaştıkları da belirtilen domuzlar için vatandaşlar, hem sağlık hem de turizmi zedeleyebilecek olan bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.
Kastamonu semalarında uzay treni!
Starlink Uyduları Kastamonu semalarında! Gökyüzünde uzay treni gibi bir görüntü...
Ataşehir'de Gezilecek 10 Sıra Dışı Yer
Ataşehir, İstanbul'un en popüler semtlerinden biri olmasının yanı sıra, birbirinden ilginç ve sıra dışı mekanlarıyla da dikkat çekmektedir.
Kasalar dolusu balığı yol kenarına döktüler
İnebolu Köroğlu Köyü’nde yol kenarına 10 kasa balık döküldü.
Kastamonuluların yeni ‘nefes’ noktası
Kastamonu Belediyesi tarafından yenilenen Karaçomak Barajı Mesire Alanına vatandaşlardan yoğun ilgi...
Doğanın ihtişamı Kastamonu' da
Doğanın ihtişamı: Kastamonu'nun muhteşem kanyonları
Ruslar Batı Karadeniz’i çok sevdi
Son yıllarda Türkiye ve Rusya arasında son yıllarda artan ekonomik ve siyasi gibi alanlardaki iş birlikleri, turizmde yüzleri güldürdü.