Arama
Arama Sonuçları
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Tarihi uzun çarşıda bu bayram, sessizlik hakim...
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında en büyük yıkımın yaşandığı şehirlerin başında gelen Hatay’da, bu bayram Tarihi Uzun Çarşı'da sadece birkaç işletme açık kalırken, esnaf gelenlerin ise yabancı vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.
Cideli kadınlara, teşekkür belgesi verildi
Cide ilçesinde hazırladıkları binden fazla ürünü 2,5 saatte satarak elde edilen geliri depremzedeler için bağışlayan kadınlara teşekkür belgesi verildi.
Çeyizlerini depremzedelere bağışladılar
Daday ilçesinde görev yapan öğretmenler, çeyizlerini depremzedelere gönderdiler. Öğretmenler, evlerinde yaptıkları çeşitli yiyecekleri de yardım panayırında satarak gelirini depremzedelere bağışladı.
Sağlıkçılar, depremzedeler için mutfakta
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, yaptıkları kuru pastaları ve kurabiyeleri paketler haline getirerek deprem bölgesine ulaştırdı.
Yeni öğrencilere ‘hoş geldin’ karşılaması
Kastamonu Üniversitesini 2022-2023 Akademik Eğitim Yılı'nın başlaması nedeniyle üniversite kampüsünde yapılan açılış kokteylinde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
Çikolatalı Kayısılı Kurabiye
Çikolata ve kayısının nefis uyumunu denemek isteyenler için, bir tarifimiz var. Kayısı ve damla çikolata ile hazırlanan kurabiyeler, davet sofraları için de tercih edebilirsiniz.
KÜ'den özel çocuklara jest
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında özel çocuklara yönelik program düzenlendi.
Renkli Kurabiyeler
Çocuklarınızla birlikte hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli kurabiye tarifi. Zencefil, karanfil ve tarçınla hazırlanan bu kurabiye, aromatik bir tada sahiptir. Üzerinde farklı renklerden oluşan şeker hamuru kullanılır.
Kaplumbağa Kurabiye Nasıl Yapılır ? Kaplumbağa Kurabiye Tarifi
Bu kurabiyeler gönlünüze taht kuracak 😊 NOT📍📍 Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, Çay bardağı ölçüsü 120 ml. Benim kullandığım kakao keskin ve 1 yemek kaşığı yetiyor, ama böldüğünüz hamurun miktarına göre arttırabilirsiniz. Ayaklarını fındık büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlağın kafalarını da fındıktan çok az büyük parçalar kopararak yaptım. Gövdeyi istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz.
Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır ? Yulaflı Kurabiye tarifi
Hamileler için nefis bir atıştırmalık tarifi..
Tarihi konakta, tarihi yemekleri yaşatıyorlar
10 Aralık 1919'da Türkiye'de gerçekleşen ilk Türk kadın mitinginin 99'ncu yılında kurulan Sarıkonak Kadın Kooperatifi, üçüncü yılını dolduruyor