Arama
Arama Sonuçları
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
80 bin fide dağıtıldı...
Kastamonu'da 80 bin fide dağıtımı gerçekleştirildi.
İnebolu’da kış için binlerce sebze fidesi dağıtılacak
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yaz-Kış Sebze Üretimi Projesi”nin uygulamasına başlandı.
Bu belirtiler varsa, dikkat!
Toplumda sık görülen İrritabl (hassas) Bağırsak Sendromu, yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor.
Soğan 'resmen' ağlattı
Sektörün önemli ismi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, market fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Üreticiyi depremden sonra sel ve dolu vurdu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin, “Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı” dedi.
Mart'ın zam şampiyonu soğan
İstanbul'da martta önceki aya göre fiyatı en çok artan ürün yüzde 22,42 ile soğan, en fazla azalan ürün ise yüzde 24,12 ile maç giriş bileti ücreti oldu.
Üreticiyi depremden sonra SEL VE DOLU VURDU
Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı.
Ramazan öncesi markette yangın var
2007 yılından bu yana Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi konusunda çalışmalar yaptığını vurgulayan Bayraktar, bu Ramazan ayı boyunca da üretici ve market fiyatlarını takip ederek kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Üretici ile market arasında uçurum
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında markette 41 ürünün 31’inde, üreticide ise 33 ürününün 19’unda fiyat artışı olduğunu bildirdi.
‘Pahalı marketlerden alışveriş yapmayın’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimler hakkında yaptığı açıklamada, "Tüketicilerimiz fahiş fiyattan ürün sattığını tespit ettikleri marketlerden alışveriş yapmamalı" dedi.
2022’de 42 ürünün tamamının fiyatı arttı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2022 yılında markette takip edilen 42 ürünün tamamında fiyat artışı olduğunu açıkladı.
'Fiyatları indirmek istiyorsanız...'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazanın başından ortasına kadar olan süreçte üretici ile market arasındaki fiyat farklarını ve geçen yıl ile bu yıl Ramazan ortası fiyatlarındaki değişimlerle yıllık fiyat artışlarını değerlendirdi.
'Maliyetler düşmeden, raflara ucuzluk gelmez'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici market fiyatlarında yaşanan değişimleri, Ramazan ayında fiyatları, girdi fiyatlarındaki anormal artışların üretici ve tüketici fiyatlarına yansımalarını ve dondan zarar gören üreticilerin durumlarını değerlendirdi.
‘Türkiye büyük enflasyon tsunamisine sürükleniyor’
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, ekonomik sıkıntılara ve bölgemizdeki enflasyon rakamlarına dikkat çekti.
'Üreticide 4 lira, markette 18 lira'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında üretici ve market arasındaki fiyat farklarını ve tarım sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
Pazarda fiyatlar cep yakıyor: 37 üründe fiyat artışı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi.
Fırında Soslu Karnabahar yapımı
Fırında Soslu Karnabahar nasıl yapılır ? karnabahar tarifi
Çıtır Karnabahar Salatası nasıl yapılır ? Çıtır Karnabahar Salatası tarifi
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan karnabaharı, marul, biber ve dereotu ile zenginleştirerek hazırlayacağınız bu salata, körili sos ile daha lezzetli bir hale getirilir. Hazırlanan salata, marul yapraklarında servis edilir.
Lif Kaynakları ve Yararları
Lif nedir, kaynakları ve yararları nelerdir?
Hangi besin kaç kalori ? Meyve, sebze, et, kuruyemiş Kalori hesabı nasıl yapılır ?
Kilo vermek, mevcut kiloyu korumak, vücudun görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için gün içinde tüketilen besinlerin kaç kalori olduğu çok önemlidir. Meyve, sebze, et, kuru yemiş vs gibi günlük hayatta en çok tükettiğimiz besinlerde bulunan kalorilerinin sizin için derledik