Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da kamuya personel alınacak!
Kastamonu'da son aylarda kamuya yapılan alımlara bir yenisi daha eklendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak alımlarda ilimize 5 büro personeli alınacak.
Sigorta sektörü deprem bölgesinde hasar ödemelerine başladı
TSB Başkanı Atilla Benli, sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sektörün hasar ödemelerine başladığını kaydetti. sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını bildirdi. Türkiye Sigorta Birliği'nden (TSB) yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Atilla Benli, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgesindeki incelemelerini sürdürdüklerini, yüzyılın en büyük afetiyle karşı karşıya olduklarını ancak sigorta sektörünün bugünler için var olduğunu aktardı.
Depremde 24 bin 921 binada yıkım ve ağır hasar belirlendi
Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde 171 bin 882 binanın incelendiğini belirterek, "24 bin 921 binada 120 bin 940 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik" açıklamasını yaptı.
"İkinci el evlere de destek olmak için çalışmalar yapacağız"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Önceliklerinin vatandaşın ev sahibi olması, diğer taraftan da yeni konut arzını artırmak, istihdamı, üretimi artırmak olduğunu söyleyen Kurum, ikinci el konutlarla ilgili de destek için çalışmalar yapılacağını vurguladı.
Kamu konutlarının 2023 yılı aylık kira bedelleri belirlendi
Kamu konutlarının 2023 yılı aylık kira bedelleri kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekaresi 4,53 lira, kalorifersiz konutlarda metrekaresi 7,08 lira, kaloriferli konutlarda metrekaresi 9,29 lira olarak belirlendi.
Şartlar belli oldu, yarın açıklanıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinden ev almak isteyenlerin proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi, kendisi, eşi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutu bulunmaması gerekiyor.
'EGEDES' 81 ilde hayata geçirildi
Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların tespiti için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) 81 ilde uygulamaya girdi. Çevreyi kirleten araçlar sistem sayesinde birkaç saniyede tespit ediliyor.
Emniyet kemeri takmadan yolculuk yapılamayacak
Otobüs, minibüs ve taksilerde “çocuk bağlama sistemleri” zorunlu hale getirildi. Bu araçlarda tüm yolcular emniyet kemeri takmadan harekete izin verilmeyecek. Motosiklet, bisiklet ve scooter kullananlar ise gece ‘reflektif yelek’ giyecek.
Korkutan Uyarı: COVID-19 pandemisinden sonra kanser vakalarında ciddi artış bekleniyor
Pandemi döneminde taramaların azalması ve bu sebeple kanser tanılarının geç konulması dolayısıyla, COVID-19 pandemisinden sonra kanser vakalarında dünya genelinde ciddi bir artış beklendiği belirtildi.