Arama
Arama Sonuçları
DSİ, 21 yılda Kastamonu’ya hizmet yağdırdı
Kastamonu’da son 21 yılda yapılan yatırımlara dikkat çeken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “21 yılda Kastamonu’ya 20 milyar 913 milyon TL değerinde 121 tesis inşa ettik. Kastamonulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!
Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
‘Tarihi çarşıda kafe’ neden olmasın?
Kastamonu'nun tarihi dokusunu yansıtan Bakırcılar Çarşısı'nda, geçmişin izlerini taşıyan bir dükkanın kapıları herkese açık. Açıksöz Gazetesi olarak Rasim Yıldız'ın el yapımı ürünlerle dolu dükkanını ziyaret ettik ve zamanın izinde keyifli bir yolculuğa çıktık.
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
Kastamonu Teknokent’in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Kastamonu Teknokent’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
2 bin metreden fazla kablo kesilip çalınmıştı: 2 yıl sonra kendilerini ele verdiler
Amasya’da 2 yıl önce 13 ayrı olayda toplam 2 bin metreden fazla iletişim kablosunu kesip çalarak kayıplara karışan şahısların oluşturduğu suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü tutuklandı.
İklim Değişikliği Zirvesi gerçekleşti
"Geri Dönüşen Şehir Samsun" isimli proje kapsamında "Samsun İklim Değişikliği Zirvesi" gerçekleştirildi.
Kızıl geyik ve bozayı avlayan 2 kişiye adli işlem başlatıldı
Bolu’nun Mengen ilçesinde kaçak avcılık yaparak, kızıl geyik ve bozayıyı tüfekle vurdukları tespit edilen 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Eğitim Seminerleri Projesi Ödüllendirildi
Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 6'ncı Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Bir indirim daha geliyor!..
Geçtiğimiz hafta motorine 2 kez, benzine ise 1 kez indirim geldi.
Akaryakıtta şok hamle!
Akaryakıtta nakit ödemeye indirim, kartla ödemeye zam geliyor.
Babaş; 'Hemşehrilerimizin ekmeğiyle oynattırmam!'
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Tv366 ve Açıksöz TV ortak yayınına konuk oldu. Programda konuşan Babaş, CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin'in Bisiklet Yolu ile ilgili iddiaları için; ''Oraya 'Akşamcıların yeri' diyor. Yapılan projeleri karalayacağız diye hemşehrilerimizin ekmeğiyle oynanmasına müsaade etmem. Sayın Erbilgin ile buyursun gidelim orada bir kahve içelim, görelim söylediği gibi mi?' dedi.
Erbilgin'den Yalçın ve Aydın'a gönderme!
CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, konuşmasında İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın ve MHP Belediye Başkan Adayı  Yüksel Aydın'ın, 'Hasan Baltacı'nın Milletvekilliği'nden istifa etmesi gerektiği' söylemlerine ilişkin; "Siyasette hakim değilsen, siyaset yapmayı sadece söylem üzerine kurarsan çuvallarsın" diyerek her iki adaya da gönderme yaptı.
Yüksel Aydın'ın, Babaş ve Baltacı dosyası!
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, canlı yayına 2 dosya ile geldi. Aydın, bir dosyanın AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'ın, diğer dosyanın da CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı'nın olduğunu söyledi
“Kastamonu’dan İstanbul’a kadar yıkıldığını düşünün”
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, “Kastamonu ila İstanbul arasındaki tüm şehirlerin, tüm illerin, tüm ilçelerin, tüm köylerin yıkıldığını düşünürsek bir Kastamonulu olarak depremin büyüklüğünü anlamış oluruz.”
Kastamonu’ya ”ZOR” dönüş
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine 5 Şubat Pazartesi günü başlamaya hazırlanıyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de yeni dönem heyecanını taşıyor.
Kastamonu'da acele kamulaştırma kararı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla Kastamonu’da bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi.
Başkan, kesenin ağzını halka açtı; %25 indirim!
Devrekani Belediyesi, her geçen gün artan enflasyona karşı zor olanı gerçekleştirdi ve ilçe halkının su faturalarına yüzde 25 indirim yaptı.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonulu sanatçıdan üzen haber!.. 'Ayağımı kaybedebilirim'
Kastamonulu sanatçı Serdar Ortaç, uzun yıllardır tedavi gördüğü kronik sinir sistemi hastalığı Multipl Skleroz (MS) hakkında üzücü açıklamalarda bulundu.
Kastamonu’da işsiz kalmayacak! Dev istihdam kapısı açıldı
Kastamonu’da 60 bin 645, Çankırı ilinde 57 bin 260 dekar, Çorum ilinde 24 bin 555 dekar alanı sulayacak Kızlaryolu Barajı tamamlandı. Bu proje ile 22 bin kişiye istihdam alanı oluşturulacak.
Uyuşturucu batağındaki Kastamonulu kız şimdi tanınmaz halde!
Arkadaş ısrarıyla uyuşturucu bataklığına bulaşan Kastamonulu genç kız, aldığı yardımlarla tekrar hayata döndü…
Kuzeykent Mahallesi büyüyor!
Kastamonu Belediyesi Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı 2’nci oturumu gerçekleşti.
Kastamonu ihracatına ‘bakır’ dopingi!..
Acacia Maden, 5 yılda yurtdışına 750 milyon dolarlık bakır madeni ihracatı yaptı 
Milletvekili Uluay, TBMM’de söz almaya devam ediyor
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, TBMM’de ‘1 dakika’lık konuşmalarına devam ediyor. Uluay; bugün yaptığı konuşmada da ‘enerji tasarrufu’ konusunu gündeme aldı…