Arama
Arama Sonuçları
Fahiş otobüs biletine sıkı denetim!..
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.  
Oy kullanmama cezası ne kadar? Ceza nereye ödenir?
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimler için geri sayım başladı. Bu önemli günde vatandaşlar, büyükşehirlerin, ilçelerin, kasabaların ve köylerin yöneticilerini belirleyecek.
Sürücüleri üzecek zam!
Kastamonu’da Trafik ışıklarında ve trafik ışığı olmayan bölgelerde birçok yaya geçidi olmasına rağmen, çoğu zaman vatandaşların geçmesini kolaylaştırmıyor. Sürücüleri üzecek zam haberi geldi.
Memleket Partisi İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama!
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama geldi!
Kuzeykent Mahallesi ikinci muhtarına kavuştu!
Kuzeykent Mahallesi’nin ‘Doğal Muhtarı’ Hakan Çölez, ‘Yapay Muhtarı’ E-Muhtar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Milyonların beklediği haber!.. Devlet alacaklarından vazgeçiyor
AK Parti'nin hazırladığı 80 maddelik yeni torba kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte birçok yeni düzenleme getiriliyor.
‘Avukata saldırı, savunma hakkına yönelik saldırıdır’
Kastamonu Barosu, avukatlara yönelik saldırılara tepki gösterdi
Vali Dallı KASMİB Başkanı seçildi
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Birlik Başkanı seçimi dün İl Genel Meclisi Başkanlığı Salonu’nda yapıldı. Vali Dallı kapalı zarf usulü yapılan seçimle KASMİB Başkanı seçildi.
Başıboş köpekler için harekete geçildi! 'Avrupa' çözümü geliyor
AK Partili kurmaylar, Batı ülkelerindeki uygulama örneklerine bakarak en insancıl çözümü üretecek.
Sanal Numara Alma Güvenli Mi?
Sanal numara alma hizmeti bir fiziki adres ile bağlantısı olmayan telefon numaraları kullanıcılara veriliyor.
Bakanlıktan açıklama! Ölçü oyununa ceza yağacak
Tüketiciyi mağdur eden usulsüz satışlar için harekete geçiliyor! Gramaj, adet veya ağırlığı değişmesine rağmen fiyat etiketi değişmeyen satışlara ceza yağacak. Ticaret Bakanlığı ülke genelinde denetim gerçekleştirileceğini duyurdu.
9 bin mahkum cezaevine geri dönmedi
Salgında denetimli serbestlikten yararlanan bu imkan bitince cezaevlerine dönmesi gereken 9 bin 56 mahkum geri dönmedi.
Memur ve memur emeklisine yeni zam teklifi belirlendi
Hükümetin memur ve memur emeklisine yönelik ikinci zam teklifi belli oldu. Memur ve memur emeklisine yönelik zam hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2024'ün ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif ediyoruz." dedi.
Trafik cezaları gelire göre mi ödenecek? İşte merak edilenler
Vergi sisteminde modernleşme konusu gündemde yer alırken trafik başta olmak üzere para cezalarının gelirlere orantılılığının masaya yatırıldığı kaydedildi. Trafik cezalarının araç bedeline endekslenebileceği aktarıldı. Şu anda hız sınırını ihlal eden araç bedelinin 500 bin-5 milyon TL olması fark etmeksizin 915 TL ceza kesiliyor. Aynı şekilde vergi usul cezasında da küçük işletmeyle büyük işletmeye aynı tarife uygulanıyor. Cezalardaki bu eşitliğin caydırıcılığı azalttığı ifade ediliyor.
Radar cezasına emsal karar! Sınırı aştı ama haklı çıktı
EDS cihazlarının yanlış ölçme ihtimali dikkate alınarak para cezası iptal edildi.
Sıfır arabada 3 yıl sonra ilk...
Son vergi düzenlemeleri ile birçok kalemde fiyat artışları gerçekleşirken, ortaya atılan son iddia gündeme oturdu.
Çevreyi kirletenlere dev ceza!..
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen çevre denetimlerinde, toplamda 545 milyon 860 bin 462 lira idari para cezası uygulandı.
Bugün son günü
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Yine motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin de bugün son günü.
Ticaret Bakanlığı fırsatçılara göz açtırmıyor: 361 milyon lira para cezası uygulandı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 yılında otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşları mağdur edenlere uygulanan idari para cezasının toplam 361 milyon TL’ye ulaştığını kaydetti.
Fahiş fiyat uygulayanlara ceza
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılında otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşlarımızı mağdur edenlere uygulanan idari para cezası toplam 361 milyon TL’ye ulaşmıştır." dedi.
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil değil!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
Dikkat! Borç yapılandırmada ‘son gün’ yaklaşıyor
Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz'a kadar ödemesi gerekiyor.
İkinci el otomotiv satışlarıyla ilgili yeni karar
Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasının 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu.