Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu MÜSİAD’dan İran çıkarması…
Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en önemli uluslararası fuarlardan biri olan İran Expo 2024, 27 Nisan-1 Mayıs 2024 tarihleri arasında Tahran Uluslararası Daimi Fuar Alanında başladı.
Burası Kastamonu!.. Yeni muhtar ‘kağıt bardak’tan çıktı
İnebolu ilçesinde oyların eşit olması sebebiyle muhtar adayı karton bardakta kura çekimi yapılarak belirlendi. Kurada muhtar olamayan aday, YSK'ya itirazda bulunarak kuranın kapalı kutuda yapılmasını talep etti. 
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
İç sularda av yasağı başlayacak
15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasaklandı.
Kastamonu, Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Zonguldak. Tehlike devam ediyor
Kastamonu, Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Zonguldak. Tarih verildi, bol bol yiyin. Ne hamsi ne istavrit kalacak
Murat Kurum: ‘Kastamonulu bizi gördü’
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, projelerini açıklayacağı tarihi açıkladı.
Kastamonu'yu bekleyen tehlike!
Trabzon Limanı’dan Ukrayna’ya 6 bin 497 ton üre yükü ile hareket eden Palau bayraklı Nordea Star isimli kargo gemisi Romanya açıklarında yük kayması sonucu yan yattıktan sonra Cide’nin İlyasbey Köyü (Fakaz) sahiline doğru sürüklenmişti. Gemideki 16 Suriye ve 1 Mısır uyruklu mürettebat Romanya makamları tarafından tahliye edilmişti.
Ekmekci; “Zihnimde Kastamonu için yol haritası oluşuyor!”
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, İstanbul’da balıkçı barınaklarında incelemelerde bulundu. Milletvekili Ekmekci açıklamasında; “İstanbul'un dört yanındaki balıkçı barınaklarında incelemede bulunduk ve toplantılarımızda paydaşlarla bir araya geldik. Ekmeğini denizden çıkaranların fikirleri aynı zamanda Kastamonu için de yol haritası oluşturuyor zihnimde” dedi.
40 yıllık balıkçı isyan etti!
Bu yıl balık fiyatlarındaki artış ve denizdeki ekosistemin azalması nedeniyle Kastamonu’daki balıkçılar “yılın en kıt zamanını yaşıyoruz.” diyerek isyan etti.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
TBMM heyeti, Kastamonu’da balıkçılığın sorunlarını araştırdı  
Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırmak amacıyla kurulan TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, İnebolu ilçesinde problemlerin çözülmesi için incelemelerde bulunarak sektör temsilcileri ile buluştu.  
Felaketin vurduğu ilçede son durum!
Olumsuz hava koşulları barınakta iz bıraktı. Abana Balıkçı Barınağı şiddetli fırtınanın ardından hasar aldı.
Türk balıkçıları taciz eden Yunanlıları sahil güvenlik kovaladı
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Türkiye karasularında balık avlayan tekneye Yunan Sahil Güvenlikleri tacizde bulundu. Ellerinde sopalarla teknelere vuran Yunanlıları, Türk Sahil Güvenlik ekipleri kovaladı.
Havalar soğudu, Kastamonu sahilleri ayılara kaldı  
İnebolu ilçesinde havaların soğuması sonrası boşalan sahiller, ilçe merkezine inen ayılara kaldı. Anne ayı ve yavrusu, gece saatlerinde sahilde gezinirken görüntülendi
Devrekani'de baraja 336 bin sazan bırakıldı
Devrekani ilçesinde barajda balıklandırma çalışması yapıldı
Hamsinin fiyatında düşüş bekleniyor
Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle avlanmaya başlayan balıkçılar bu yıl hamsinin bol olduğunu ve gelecek aylarda hamsinin kilogramının daha da düşeceğini söyledi.
Karadeniz’de palamut ağlara takıldı
Sinop'ta avlanan kasalar dolusu palamut, balıkçıların yüzünü güldürdü.