Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu sonlarda!
Yaşam süresi en uzun il hangisi? TÜİK verileri paylaştı.
Kastamonu’da bu köy çok kalabalık!
Kastamonu’nun en büyük ilçelerinden bir tanesi olan, Tosya’nın en kalabalık köyü unvanını Suluca köyü aldı.
En yaşanabilir iller sıralandı... İşte Kastamonu'nun sırası!
Dünyaca ünlü Forbes dergisi ilginç bir araştırmaya imza attı. "Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri" üzerine araştırma yapan Forbes, listeyi yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’nin en yaşanılabilir illeri arasında Kastamonu 50'nci sırada yer aldı.
Ünlü oyuncudan şiddet iddiası! Ailesinden gördüğü psikolojik ve ekonomik...
Pis Yedili dizisi ile kendini tanıtmayı başaran Ecem Karavus, şiddet iddialarıyla magazin gündemini sarstı. Şiddeti ailesi tarafından gördüğünü iddia eden Ecem Karavus, herkesi şaşkınlığa uğrattı.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Gıda enflasyonu 3 haneli rakamlara ulaştı!
Meyve, sebze, et, süt, ekmek, yumurta başta olmak üzere neredeyse fiyatı artmayan ürün kalmadı.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
Balık pulu hastalığı nedir, neden olur, Tedavisi var mı?
Balık pulu hastalığı (İktiyozis vulgaris), cildin sağlıklı yapısını etkileyen genetik bir durumdur. Bu hastalık, cildin kalınlaşması ve pulların oluşmasıyla kendini gösterir. Tedavi seçenekleri semptomların yönetimine odaklanırken, hastalıkla yaşamayı daha rahat hale getirebilir.
Devrekani Beyler Barajı’nda ‘usulsüz’ avlanmaya tepki!
Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serkan İnanç, Devrekâni ilçesinde bulunan Beyler Barajı’nda kaçak balıkçılık faaliyetleri yapıldığını söyleyerek; yetkililerin duruma tepkisiz kaldığını öne sürdü.
İşte en az Suriyelinin yaşadığı o İl!Sayı şaşırttı
Mülteciler Derneği'nin 13 Temmuz 2023 verilerine dayanarak yayımladığı rapora göre, Türkiye'de 1 milyon 751 bin 551'i erkek, 1 milyon 577 bin 965'i kadın olmak üzere toplam 3 milyon 329 bin Suriyeli kayıt altına alındı. 15-24 yaş aralığındakilerin oluşturduğu genç nüfusun sayısı 631 bin 211. 10 yaşının altında ise 997 bin 727 Suriyeli yaşıyor...
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Sayı açıklandı! Hangi ilde kaç Suriyeli yaşıyor? İşte il il Suriyeli sayısı...
Mülteciler Derneği'nin 13 Temmuz 2023 verilerine dayanarak yayımladığı rapora göre, Türkiye'de 1 milyon 751 bin 551'i erkek, 1 milyon 577 bin 965'i kadın olmak üzere toplam 3 milyon 329 bin Suriyeli kayıt altına alındı. 15-24 yaş aralığındakilerin oluşturduğu genç nüfusun sayısı 631 bin 211. 10 yaşının altında ise 997 bin 727 Suriyeli yaşıyor
Günlük burç yorumları: 24 Temmuz Pazartesi burç yorumları
Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını bugün neler bekliyor. Günlük burç yorumlarını okumadan güne başlamayın! 20 Temmuz Çarşamba aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor?
Günlük burç yorumları: 20 Temmuz Perşembe burç yorumları
Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını bugün neler bekliyor. Günlük burç yorumlarını okumadan güne başlamayın! 20 Temmuz Çarşamba aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor?
Günlük burç yorumları: 19 Temmuz Çarşamba burç yorumları
19 Temmuz günlük burç yorumları, yeni haftada da kişilere farklı tavsiyelerde bulunuyor. Her gün birçok kişi tarafından merak edilen günlük burç yorumları 19 Temmuz Pazartesi gününde, verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağımızı söylüyor. İşte koç, boğa, yengeç, ikizler, akrep, terazi, aslan, oğlak, başak, yay, kova ve balık burcunda günlük astroloji yorumları… İşte Astrolog Merve Rençber'den 16 Temmuz günlük burç yorumları…
Günlük burç yorumları: 18 Temmuz Pazartesi burç yorumları
Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını bugün neler bekliyor. Günlük burç yorumlarını okumadan güne başlamayın! 18 Temmuz Pazartesi aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor?
Günlük burç yorumları: 17 Temmuz 2023 Pazartesi günü tüm burç yorumları! Bugün sizi ne bekliyor? Burç yorumları...
Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını bugün neler bekliyor. Günlük burç yorumlarını okumadan güne başlamayın! 17 Temmuz Pazartesi aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor?
Kemal Kılıçdaroğlu: 'Ciddi bir travma oldu'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu günler sonra seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada "Hepimiz çok iyi inanmıştık. Yüzde yüz cumhurbaşkanlığı seçimi kazanacağımıza dair. Kazanamayınca bunun getirdiği ciddi bir travma oldu" dedi. 'Yerel seçimlerde ittifak olacak mı?' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Bugünden bir ittifakı değerlendirmek zaten çok erken" yanıtını verdi.
Dışı zehirli, içi lezzetli
Dış görünüşü ve zehirli dikenleri nedeniyle pek rağbet görmeyen iskorpit (çarpan) balığı, lezzeti ve faydaları ile dikkat çekiyor.
Seller, balık popülasyonunu da etkiliyor
Doç. Dr. Miraç Aydın, "Sel ve taşkınları değerlendirdiğimizde zararı sadece insanlara olmuyor. Dere ve göletlerde yaşayan, canlılar başta tabii balıklar olmak üzere diğer canlılara da olumsuz etkileri bulunmakta" dedi.
Neydi, ne oldu?
İL İL, 14-28 MAYIS KARŞILAŞTIRMASI
İl il sandık sonuçları
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim süreci sona erdi. Cumhur İttifakı2nın Cumhurbaşkanı Adayı R. Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin 13'ncü Cumhurbaşkanı oldu. Türkiye genelinde Erdoğan yüzde 52.16 oy oranını alırken, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.84 oy oranında kaldı. Peki illere göre sonuçlar nasıl? İşte detaylar....
"CHP İl Başkanı, ilçe başkanlarımızı arıyor"
Memleket Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu, Açıksöz Gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Cide ilçesinde yaşanan istifa olayına ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Adayı Başesgioğlu, Cide İlçe Başkanı Ayşe Demir'in istifa konusuna ilişkin sebebini söylemediğini dile getirdi.
"Bu şehir hak ettiğini alacak"
Gündem Medya Haber'in konuğu olan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Erbilgin açıklamasında; "Sana söz Kastamonu. Bu şehir hak ettiğini alacak. Kastamonu kendi memleketine doyan, üreten, gururlanan bir şehir olacak” dedi.
KSK bir kez daha BAY geçiyor
GMG Kastamonuspor, ligde 32’nci haftayı maç yapmadan geçecek. Deprem felaketi sonrası ligden çekilen Diyarbekirspor ve Adıyaman FK kulüpleri ile oynayan ekipler, TFF kararı sonrası hükmen (3-0) galip gelerek o haftayı maç yapmadan 3 puan alarak geçeceği açıklanmıştı
Tezgahlar erken veda etti
Eylül ayında başlayan balık av sezonu, 15 Nisan’da sona eriyor. İlimizdeki balıkçılar ise sezonun sonunu görmeden tezgahlara veda etti.
Balıkçılardan, sezon sonu ağ onarımı
Denizlerde 1 Eylül'de başlayan balık avı sezonunun 15 Nisan’da sona ermesine sayılı günler kala Karadenizli balıkçılar, yıpranan ağlarını bakıma aldı.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
1.200 personel alımında son viraj
Tarım ve Orman Bakanlığınca, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere, 1200 sözleşmeli personel istihdam edilecek. Tercihler, ÖSYM Başkanlığınca 20 Aralık'a kadar kabul edilecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında, daha önceki atamalarda atama şartlarını taşımama, feragat ve evrak teslim etmeme gibi nedenlerle boş kalan pozisyonlar başta olmak üzere, 1.200 sözleşmeli personel alınacak.