Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
14 Mart Tıp Bayramı kutlaması
Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
İlçe devlet hastanesine ‘ameliyathane’ müjdesi
Cide Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan alanlar yeniden gözden geçirilerek, hastane ameliyathanesinde tespit edilen eksiklikler en kısa sürede tamamlanarak eksiksiz, daha etkin ve kaliteli olarak faaliyete geçmesi ve hizmete alınması planlamaları yapıldı.
Kastamonu'da Aile Hekimlerine sertifikalı eğitim!
Aile hekimlerine yönelik olarak düzenlenen Bölgesel  Aile Hekimliğine Uyum 1. Aşama Sertifikalı Eğitim programı tamamlandı.
Kuzeykent için yükselen sağlık hizmeti
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok beraberinde, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Fatih Şerifoğlu ve Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir ile birlikte, Karamuklar Petrol Otomotiv İnş. Tur. Gıda San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Kuzeykent Mahallesinde yapımı devam eden, 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binasına ait inşaat şantiyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.
DİKKAT!.. Acillere gitmeyin, çocuklarınızı da götürmeyin
Virüs kaynaklı hastalıklar arttı, vatandaş soluğu acil serviste aldı. Uzmanlardan ise uyarılar peş peşe geldi. Dikkat! Zorunlu olmadıkça acil kliniklere gidilmemeli özellikle de çocuklar buralara götürülmemeli...
KEAH’ın önünden Dünya’ya çağrı!
Sağlık-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Filistin’e destek açıklaması; Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirildi.
Dermaclinic Lazer Epilasyonla Kalıcı Çözümler Sunuyor
Bursa'da lazer epilasyon, modern cilt bakım teknolojisinin getirdiği yeniliklerle, kalıcı tüy alma yöntemleri arasında önemli bir konumda bulunmaktadır.
Cide'den Kastamonu TSM'ye tedavi için geldiler
Ekim ayının 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olması dolayısıyla Cide ilçesinden gelen vatandaşlar, Kastamonu Toplum Sağlığı Merkezi'nde tedavi oldu.
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Büyük Aile Platformu, LGBT propagandasına karşı buluştu
Büyük Aile Platformu, "Çocuklarımız çizgi-filmlerde çocuk kitaplarında LGBT propagandasına maruz kalmasın" sloganlıyla toplanan kalabalık LGBT karşıtı Saraçhane'de buluştu.
Bu gelişme vatandaşı üzdü: İnşaatı yarıda bıraktılar...
Daday'da geçtiğimiz aylarda açıklanan ve Daday Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Aile Hekimlerinin çarşı merkezinde bulunan Hükümet Konağına taşınacağı konusunda yeni bir gelişme yaşandı.
Nasrullah’ta ‘Halk Sağlığı Sokağı’ kuruldu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihlerinde Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nasrullah Meydanında Halk Sağlığı Sokağı oluşturuldu.
Koca’dan ‘Eris Varyantı” hakkında açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
‘Artık bıçak kemiğe dayandı!’
Kastamonulu veterinerler, meslektaşlarına yönelik şiddete tepki olarak 1 günlük iş bıraktı
Şüphesi hayatını kurtardı
77 yaşındaki kadın, idrarındaki kanı görünce hastanenin yolunu tuttu
KEAH'da Geriatri Okulu açıldı
Yapılan başarılı ameliyatlarla,sağlık üniteleriyle hocalarıyla, bölgede haklı olarak sesini yükselten Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi (KEAH) sağlıklı yaş alma birimi Geriatri Okulunu açtı. Hastanenin poliklinikler katı E blokda, hizmet vermeye başlayan okula 65 yaş üstü hastalar sağlıklı bir yaşam sürmeleri için danışılan hekimler tarafından çok yakından takip edilecek.
Kastamonu'da 1 ayda 4 işçi öldü
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi) iş cinayetlerine ilişkin temmuz ayı raporunu açıkladı. Temmuz ayında en az 182 işçi hayatını kaybetti. 2023 yılının ilk yedi ayında ise 1051 işçi hayatını kaybetti.
Kastamonu'da veteriner hekimler iş bırakıyor
Kastamonu Veteriner Hekimleri odası başkanı İbrahim Maşalacı, meslektaşlarına karşı girişilen şiddet olaylarıyla ilgili bir günlük iş bırakma yapılacağını duyurdu.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni bekleyen ‘BÜYÜK TEHLİKE’
Bu ay içinde MHRS ve Poliklinik hizmeti veren 101 doktordan 10'unun daha gitmesiyle; Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ciddi bir uzman hekim sıkıntısı meydana gelecek.
Veterinerlerden travesti şiddetine tepki!
LGBT mensubu travesti tarafından saldırıya uğrayan veteriner hekim Ceren Eroğlu'na meslektaşlarına destek geldi.
Kendisi küçük tehlikesi büyük! geç kalınırsa öldürücü
Yazlık bölgelerde yaygın olarak görülen tatarcık sineğine karşı uyaran Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Bengisu Ay, “Tatarcık sineği ısırığından çeşitli enfeksiyon hastalıkları bulaşabilir. Belirtileri aylar hatta yılı bulabilir. Kala Azar hastalığı genellikle yüksek ateş, ciddi kilo kaybı, dalak ve karaciğer büyümesiyle seyreder, tedavi edilmezse yüzde 100 öldürücüdür” dedi.
Aile hekimleri 2 gün iş bıraktı
Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları 1-2 Ağustos tarihlerinde 2 gün iş bırakma eylemi yapıyor. 2 gün boyunca sağlık ocaklarında muayene hizmeti verilmeyecek.
7 ayda 300 bin kedinin ölümüne neden olan hastalık Türkiye'de…
Güney Kıbrıs'ta bu yıl yaklaşık 300 bin kedinin ölümüne neden olan FİP hastalığı Türkiye'de de yayılıyor.
KÜ Veteriner Fakültesi'nde ilk mezuniyet sevinci
Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ilk mezunlarını verdi.
KÜ Veteriner Fakültesi'nde ilk mezuniyet sevinci
Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ilk mezunlarını verdi.