Arama
Arama Sonuçları
Bedava bitti!.. Faturalar kabaracak
2023 Nisan ayında uygulamaya konan 25 metreküplük doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024 itibarıyla sona erdi. Devlete 43 milyar liraya mal olan desteğin sona ermesiyle, faturalarda 150-200 liralık bir artış olacak.
Doğalgazda Mart ayı tarifesi açıklandı
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını aktardı.
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları belli oldu
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretler değişti.
Doğal Gazda faturasız dönem
Doğal gazda zamsız faturasız dönem! Rakam 13 milyar TL'ye ulaştı
BOTAŞ açıkladı: Doğalgaza bu ay zam var mı?
Eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadı.
Doğal gaz gemisi Türkiye’ye varmak üzere yolda
Cezayir'in Arzew Limanı'ndan yola çıkan "Berge Arzew" adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisinin yarın Türkiye'de olması bekleniyor.
BOTAŞ'tan açıklama... Doğalgaza bu ay...
BOTAŞ, 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olan doğalgaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.
BOTAŞ satılacak mı? Erdoğan'dan açıklama…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BOTAŞ satılacak iddialarına tepki gösterdi.
Sarıkız örümceği paniği!
Güçlü zehre sahip olan, 1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep bile avlayabilen, çeşitli illerde rastlanan 'sarıkız' cinsi örümcek...
Doğal gazda sevindiren haber
Temmuz itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadı. Doğal gaza temmuzda zam yok..
BOTAŞ:Doğalgaz fiyatı düştü
Doğalgazda mesken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarife mayıs ayında sabit kaldı.
Peki, ücretsiz doğalgaz ne zaman verilecek?
Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın şebekeye verilme işleminde sona gelindi. Karadeniz doğalgazının kullanılmaya başlanmasıyla birlikte vatandaşın bütçesine 30,8 milyar liralık destek sağlanacak. Peki evlere ücretsiz yerli doğal gaz ne zaman verilecek? Detaylar haberin devamında...
20 Nisan'da karayla buluşuyor
Türkiye, tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı için gün sayıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni" öncesi son hazırlıkları havadan inceledi.
Karadeniz gazını ne zaman kullanacağız?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan günü törenle Filyos'tan karaya çıkartılacak olan Karadeniz gazının mayıs ayında evlerde kullanılacağını açıkladı. Bakan Dönmez, BOTAŞ ile kurulan şirket vasıtasıyla Avrupa'ya gaz satışı yapmayı planladıklarını da bildirdi.
Karadeniz gazının değeri belli oldu
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez CNN Türk ekranlarında Karadeniz gazıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
TBMM son mesai haftasına giriyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçim tatili öncesi son mesai haftasına giriyor.
Sanayide ve elektrik santrallerinde kullanılan doğal gaza indirim
Nisan itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında yüzde 16,67, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,01 indirime gidildi.
Enerji Bakanlığı’ndan ‘dolandırıcı’ uyarısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, “Yatırım fırsatı” başlığıyla sunulan ve gerçeklik algısını artırmak için BOTAŞ ve TPAO logolarının da kullanıldığı paylaşımlar, oltalama ve dolandırıcılık girişimi olduğu uyarısını yaptı.
BOTAŞ'tan indirim duyurusu
BOTAŞ, mart itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın toptan satış fiyatında yüzde 20, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı. BOTAŞ'ın internet sitesinde mart ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.
Deprem bölgelerine doğal gaz akışı durduruldu
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, Hatay il merkezi ile Kırakhan ilçesi, Kahramanmaraş il merkezi ile Pazarcık ve Narlı ilçelerinde tedbir amaçlı dağal gaz akışı durduruldu.
Mart’ta bir gaz indirimi olabilir
Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı şu anki rezerviyle 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte. Yeni keşiflerle inşallah bu süre daha da uzayacak" dedi. Bakan Fatih Dönmez, "Bu müjdelerin devamı geldikçe ve dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız. Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir" ifadelerini kullandı.
BOTAŞ'tan doğal gaza indirim!
BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre şubat ayında büyük sanayi kuruluşlarına satılan doğal gazın fiyatında yüzde 13,3-17,2, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın fiyatına ise yüzde 16,7 indirim yapılacak.
“Türkiye Bulgaristan'a doğal gaz satacak”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Bulgaristan'a doğalgaz satacağını ve anlaşmanın bugün imzalanacağını duyurdu.
Doğalgazda ocak ayı tarifesi belli oldu
Doğalgazda ocakta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarifede indirim yapıldı.
Doğalgazda aralık ayı tarifesi değişmedi
Doğalgazda aralıkta geçerli olacak mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.
Sahilde ‘gaz’ sevinci
11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketini yaşayan Bozkurt, Abana, İnebolu ve Cide ilçelerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle doğalgaz verildi. Törende konuşan Bakan Dönmez; “Son 5 yılda 338 yeni yerleşim yerine daha doğal gaz götürerek, doğal gaz kullanan yerleşim yeri sayımızı 669’a yükselttik” dedi.