Arama
Arama Sonuçları
Dikkat!.. Hastane yolları 2 gün kapalı…
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) hafta sonu asfalt yol çalışması yapılacak.
Okul kitaplarına yüzde 300 zam!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların yüksek kitap fiyatlarına ilişkin, "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." dedi.
Karadeniz'de hamsiyi ‘kota’ kurtaracak
Prof. Dr. Osman Samsun, hamsi avcılığına yönelik kota kararının, Karadeniz'de hamsi varlığının korunarak geleceğe aktarılması açısından önemli olduğunu belirtti.
Kastamonulu ünlü gazeteciden acı haber!
Ünlü gazeteci, spor medyasının önemli isimlerinden Kastamonulu hemşehrimiz Ahmet Çakır, hayatını kaybetti. Bir süredir beyin tümorü tedavisi gören Çakır, 72 yaşındaydı.
Ev sahipleri dikkat!.. 15 Eylül'de başlıyor
Ticaret Bakanlığı, taşınmazların ticaretine ilişkin ilan platformlarındaki emlakçılara yönelik doğrulama yükümlülüğü getirerek, bakanlıkça oluşturulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin (EİDS) ikinci fazının uygulamasını15 Eylül itibarıyla devreye alınacağını duyurdu.
Özel bireylerin hayatına dokunan proje: ‘Güçlü aile, güçlü özel birey’
Kastamonu'da özel bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen "güçlü aile, güçlü özel birey" projesi, eğitim ve terapi çalışmalarıyla umut olmaya devam ediyor.
Kastamonu Belediyesi’nden dolu dolu etkinlikler
Kastamonu Belediyesi, Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinliklerini sürdürüyor.
MasterChef Türkiye’de Kastamonu usulü eleme!
Meşhur Taşköprü sarımsağı ile MasterChef Türkiye'ye renk katan Ümmühan isimli yarışmacı, yarışmaya veda ederek; “Gülerek geldim, gülerek gitmek istiyorum.” dedi.
Kastamonu'da ASM'lerde 6 ayda 30 kanser teşhisi!
Kastamonu'da son 6 ayda aile hekimliklerince yapılan yapılan tarama ve alınan kan tahlilleri ile 30 hastaya kanser teşhisi konuldu. Erken kanser teşhisi konulan hastalar, tedavi altına alındı.
40 bine yakın personel alınacak!.. İşte şartlar ve tarihler
Resmi Gazete'de yayımlanan 33 personel alımı ilanına göre kamuya 37.210 personel alımı yapılacak.
Kastamonu İl Müftülüğü'nden Hac kayıtlarıyla ilgili önemli duyuru!
Kastamonu İl Müftülüğü, 2024 yılı Hac kurasına giren ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kayıt sırası geldiği halde Hacca gidemeyen vatandaşlara yönelik önemli bir duyuruda bulundu.
Kastamonu’nun psikoloğu büyük soruna ışık tuttu!
Son dönemlerde artan bağımlılık vakaları, toplumsal endişelere yol açıyor. Uzman Klinik Psikolog Bengü Samut Dravor, bağımlılığın kökenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili Açıksöz Gazestesi'ne konuştu. Dravor, aile faktörünün bağımlılığa zemin hazırlayan en temel unsur olduğunu belirtti.
Orkun Olgar’ın Kastamonu paylaşımı gündem oldu
Ünlü belgesel yapımcısı Orkun Olgar, sosyal medya hesabında Kastamonu'da yaşadığı etkileyici bir anıyı paylaştı. Olgar'ın paylaşımı, kısa sürede geniş bir yankı uyandırarak gündem oldu.
Türkiye - İtalya yarı final maçı canlı izle
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarı finalde İtalya ile kozlarını paylaşacak. Heyecan dolu mücadele South Paris Arena'da oynanacak. Tüm Türkiye'nin dört gözle beklediği bu karşılaşmayı canlı izlemek isteyenler internette araştırmalarını sürdürüyor. Türkiye - İtalya karşılaşmasının canlı yayın bilgisi haberimizde.
Ev almak isteyene ‘faizsiz’ kredi!.. Kimler yararlanacak?
Türkiye konut fiyatları ve faizleri uçuşa geçmişken vatandaşlara nefes aldıracak haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) geldi. SGK, faizsiz kredi desteğini duyurdu.
‘Kastamonu Belediyesi’ni aile şirketi olarak mı yöneteceksiniz?’
31 Mart yerel seçimleri sonrası Kastamonu siyasetinde MHP-CHP gerginliği, her geçen gün daha da sertleşerek devam ediyor. 
Kastamonu, ‘rengarenk’ bir festivale hazırlanıyor
Kastamonu, gökyüzünün rengarenk uçurtmalarla dolacağı festivale hazırlanıyor.
Kastamonu hayvancılığına ‘oluk oluk’ destek…
Mera ve yaylalara kurulacak sıvatlar (oluk) sayesinde Kastamonu'da hem hayvancılığın yaygınlaştırılması hedefleniyor hem de yaban hayatının su ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.  
Selden önce cennetti, kaderine terk edildi
Devrekani ilçesinde 50 metre yükseklikten akan şelale ve mağara seller sebebiyle tahribata uğramasına rağmen doğal güzelliği ile mest ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, doğa harikası şelale ve mağaranın bakım yapılarak turizme kazandırılması istedi. 
Baycar: ‘Birkaç yıl daha hizmet etmek isterdim’
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şırnak’ın Cizre ilçesine atanmasının ardından Yeni İnebolu Gazetesi’ne verdiği son röportajında İnebolu’daki 3 yıllık görev süresini değerlendirdi.
Anadolu Hastanesi'nde katarakt ameliyatlarına yüksek teknoloji
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi sık görülen göz hastalığı katarakt için hastane bünyesinde hizmete aldıkları katarakt ameliyat cihazının tanıtımını gerçekleştirdi. Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Uğur Işık cihazla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
AFAD Başkanı'ndan Karadeniz Bölgesi için sel uyarısı: 1 kişi ölmüştü
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Vatandaşlarımızdan, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde, diğer sel ikazı verilen bölgelerimizde bu ikazlara dikkat etmelerini istirham ediyoruz" dedi. Dün Ordu'da sel sularına kapılan yaşlı bir kadın hayatını kaybetmişti.
Ehliyet alacaklar dikkat!
İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında Mili Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile ehliyet alacak adayların eğitimleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Garajlar, artık ‘tapulu’ satılacak!
Saraçlar Mahallesi'nde Belediye'nin yaptırdığı garajların satışı devam ediyor. Beyçelebi Mahalle Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, Saraçlar Mahallesi'ndeki garajlarla ilgili 3 mahalleye seslendi.
Kastamonu'yu temsil edecekler
Denizli’de 6-7 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak olan Masterler Atletizm Türkiye Şampiyonası’na İnebolu’dan 3 atlet katılacak.
"Zirai ambulans" bitki sağlığı için tarlalarda
Kastamonu'da kullanım ömrünü dolduran bir ambulansı satın alarak "Zirai ambulans" adını veren 5 girişimci, içine su deposu, jeneratör, zirai dron ve gerekli diğer malzemeleri yerleştirerek çiftçilere ücretli hizmet sunuyor
Kastamonu’daki personel alımlarına ANINDA ulaş!
aciksoz.com.tr, WhatsApp Kanalı üzerinden nitelikli haberlerini anında Kastamonu’ya ulaştırmaya devam ediyor.
Türkiye'de Yükselen Teknoloji Startupları: Teknoloji Startuplarının Yükselişi ve İnovasyondaki Rolü
Türkiye, son yıllarda teknoloji startup ekosisteminde büyük bir ivme kazandı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde hızla çoğalan teknoloji startupları, sadece yerel piyasada değil, uluslararası alanda da dikkat çekiyor. Bu startupların inovasyona katkısı, Türkiye ekonomisinin dijital dönüşümünü hızlandırıyor ve yeni iş alanları yaratıyor.
Bayram öncesi kene uyarısı!.. Kurbanlıklarla yurda dağılıyorlar
Prof. Dr. İlhan Çetin, Kurban Bayramından dolayı hayvan sirkülasyonunda ciddi bir artış olduğunu ve ölümlere neden olabilen kenelerin kurbanlıklarla yurda dağılabileceğini söyledi.
TİMBİR'den Kastamonu'ya üst düzey ziyaret!
81 ilde güçlü bir birliktelikle yapılanan ve hızla büyümeye devam eden devam eden Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Kastamonu'da da temsilciliğini açmaya hazırlanıyor. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet Kastamonu Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret etti.