Arama
Arama Sonuçları
Karadeniz'in ahi babası Ahi Şorba, dualarla anıldı
Karadeniz Bölgesi'nde 720 yıl önce ahilik teşkilatını kuran Ahi Şorba Efendi, kabri başında dualarla anıldı. 
‘Gıdanın geleceği’ Kastamonu Üniversitesi’nde konuşuluyor
Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda başladı.
Kastamonu Mermeri İtalya’da!
Coğrafi işaretli ürünlerimiz arasında yer alan “Kastamonu Mermer ve Doğal Taşı” Uzakdoğu’dan sonra yönünü Avrupa’ya çevirdi.
Kastamonu’da polise direnen driftçi TUTUKLANDI
Kastamonu şehir merkezinde hareketli saatler yaşandı.
Kastamonu’da ‘usulsüz’ balıkçılara binlerce lira ceza!
İnebolu ilçesinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından balıkçı barınağındaki bir teknede yapılan kontrolde kasalar dolusu, avlanabilir asgari boy sınırından küçük lüfer balığı ele geçirildi. Ekipler tarafından 4 kişiye 66 bin 108 lira idari para cezası uygulandı. 
Kastamonu Valiliği son tarihi verdi
Valilik, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için duyuru metni yayımladı.
Yumaklı duyurdu: Hesaplara yatıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 962 milyon 46 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı
Tüm dünya indirirken, bizde zam!.. İşte geleceği tarih
Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla birlikte Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında yeni düzenlemeler bekleniyor. İlk haber ise salı gününden itibaren zam gelmesi beklenen benzinden geldi.
Kastamonu komandolarından rekor kan bağışı
Kastamonu Gölköy'de bulunan Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı'nda düzenlenen kan bağış kampanyasında, son üç yılın en yüksek kan bağışı miktarına ulaşıldı. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Gülhan Kılıç'ın katkılarıyla gerçekleştirilen kampanyada, 2024 yılında rekor bir artışla 3 bin 491 ünite kan bağışı yapıldı.
Okul kitaplarına yüzde 300 zam!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların yüksek kitap fiyatlarına ilişkin, "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." dedi.
Küre Dağları’nda dev alana maden arama izni
Kastamonu, Zonguldak ve Bartın sınırlarına giren 3 bin 500 hektarlık orman alanında maden arama izni verildi.
İlk rolünü Kastamonu’da oynadı!.. Ringlerden beyaz perdeye…
Profesyonel kick boksçu Mir Zahit Karabağ, son yaptığı maç sonrası aldığı teklifle beyaz perdeye adım attı. Oyunculukta da başarılı olduğunu belirten Karabağ, tekliflere sıcak baktığını söyledi.  
Şanlıurfa'nın sevilen valisi, Isparta'ya atandı; 'İade-i İtibar' yorumu…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi'nde Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak görevine devam ederken, eski vali Abdullah Erin Isparta'ya atandı. Erin'in Isparta Valiliği'ne atanması, hem Şanlıurfa'da hem de Isparta'da büyük yankı uyandırdı. Şanlıurfa'da karışık ve sorunlu bir dönemde göreve başlayan Erin, 5 yıl boyunca başarılı çalışmalarıyla takdir toplamıştı. Vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Erin'in Isparta'ya atanması, "iade-i itibar" olarak değerlendirilirken kamuoyunda bu durum memnuniyetle karşılandı.
B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Herkese zorunlu...
İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, eski tip B sınıfı ehliyetlerini belirtilen süre içinde yenilemeyenler 1 Ocak 2025 itibarıyla 12 bin 978 TL para cezasına çarptırılacak.
Kastamonu’da gölette ceset bulundu  
Daday ilçesinde vatandaşlar tarafından gölette erkek cesedi bulundu. Göletten çıkartılan cesedin emekli bir öğretmene ait olduğu öğrenildi. 
Eski İl Ambulans Servisi Başhekimi'nden ziyaret
Kastamonu  İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde uzun yıllar görev yapan Dr. Erbil Gökmuharremoğlu, başhekimlik görevinden ayrıldıktan sonra İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok’u ziyaret etti.
Kastamonu’da denemek için dikti, 80 ton hasat bekliyor
Kastamonu'da Tarım ve Orman Bakanlığının teşvikiyle ilk etapta deneme amaçlı 6,5 dekar alana böğürtlen diken çiftçi, iki yıl gibi kısa sürede 15 ton hasat aldı. Bu yıl 40 dekar alana böğürtlen diken girişimci, 80 ton ürün bekliyor. 
Yusuf Dikeç’e beklenmedik teklif!
2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na, ekipmansız ve eli cebinde yaptığı atışla tüm dünyanın bir anda gündemine oturan Yusuf Dikeç'e Bollywood'dan reklam filmi teklifi geldi. İşte detaylar...
Kastamonu’da da açılacak mı? 4 çeşit yemek 60 lira!
31 Mart yerel seçimleri öncesi sık sık dile getirilen ve bazı büyükşehirlerde uygulanan ‘Kent Lokantaları’ projesi, nüfus bakımından küçük illerde de hayata geçiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi öğretim üyesinden ‘yeni müfredat’ değerlendirmesi
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selman Tunay Kamer, yeni müfredatla öğrencilerin geçmiş, bugün ve gelecek üçgeninde günü daha iyi okumalarının, tarih okuryazarlık becerilerini daha ön plana çıkarmalarının amaçlandığını belirtti.
Kastamonu'da aile kavgası, engelli genci yaraladı!
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde baba ve oğlunun kavgası sırasında evin kırılan camı sokaktan geçen engelli bir gencin üzerine düştü. Yaralanan genç hastaneye kaldırıldı.
İlçe belediyesinde ‘torpil’ iddiası!.. Başkanın yeğeni işe mi alındı?
31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi zaman zaman gündeme gelen belediyelerdeki torpil iddiaları, seçimlerin üzerinden çok uzun bir süre geçmeden tekrar siyaset gündemini meşgul etmeye başladı.
Kastamonu'da dolu yağışı etkili oldu  
Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.  
Bu ilçe, 96 yıldır aynı plana göre büyüyor
Taşköprü ilçesinde 1927 yılında yaşanan yangının ardından, yüzde 70'i zarar gören ilçe, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'dan gönderdiği mimarlar tarafından modern şekilde planlandı.
Tarihi konakta çalışmalar başladı...
Kastamonu Sanat İşleyen Eller Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi'nin faaliyetlerini yürüttüğü Atabey Konağı'nın, çocuk bakımevi olması ile ilgili karar verilerek konağın boşaltılması istenmişti. Kastamonu Belediye ekipleri tarihi Atabey Konağı'nda çalışmaları başlattı.
Sağlık Bakanlığı'nda Kastamonu konuşuldu!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Bakanlığı'nda ziyaret ve görüşmelerde bulundu. Ziyarette Kastamonu'nun sağlık yatırımları, hekim talepleri, tıbbi cihaz ve envanter talebi ve ödenek talepleri konularında görüşmeler gerçekleştirildi.
Eşini vurdu, kaçarken polis aracına çarptı!
Bartın'da boşanma aşamasındaki eşini pompalı tüfekle bacaklarından vuran şahıs, arkadaşıyla birlikte kaçarken otomobil ile Cide’de polis aracına çarptı. Kazanın ardından durdurulabilen araçta yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.
Cide’de kaybolan kaptanı mı ait? Sinop’ta denizde ceset bulundu
Cide’de kaybolan kaptanı mı ait? Sinop’ta denizde ceset bulundu
ZAM GELİYOR!.. Elinizi çabuk tutun
Sıfır ve ikinci araç piyasasına ilişkin haberler gündemdeki yerini koruyor. Araba almak isteyenler, indirim haberi beklerken dövizdeki artış otomobil fiyatlarını da etkiledi.