Çıplak ve Kürsü’den altın madalya;

Çıplak ve Kürsü’den altın madalya

Uluslararası MuayThai Federasyonu (IFMA) ve Avrupa Federasyonu (EMF)’nin faaliyet programında yer alan MuayThai Avrupa Kupası 2022 mücadelelerine Antalya ev sahipliği yaptı. 33 Ülkeden 750 sporcunun katıldığı kupa mücadelelerinde ilimiz Thai Boks Ayyıldız Spor Kulübü sporcuları Kardelen Çıplak ve İsmail Arda Kürsü Altın Madalya kazanarak EMF Avrupa Kupası Şampiyonluklarını ilan ettiler....

23-27 Kasım tarihleri arasında Antalya 10bin kişilik kapalı spor salonunda düzenlenen IFMA Uluslararası EMF MuayThai Açık Avrupa Şampiyonasına, Thai Boks Ayyıldız SK Muay-Thai antrenörü Bekir Shukakidze önderliğinde ilimizden 3 sporcu katıldı. Sporculardan 10 Aralık TAL öğrencisi Kardelen Çıplak ve ilimiz spor muhabirlerinden Fatih Kürsü’nün oğlu Merkez Ortaokulu öğrencisi İsmail Arda Kürsü ringde tüm mücadelelerini kazanarak Altın Madalya kazanırken, Taş Mektep EML öğrencisi Yiğit Şişman ise ilk maçında iki kez dünya şampiyonu olan kazak rakibine karşı tüm mücadelesine rağmen mağlup oldu.

“KASTAMONU İÇİN BÜYÜK GURUR”

Konuyla ilgili olarak antrenör Bekir Shukakidze yaptığı açıklamasında, sporcularına uluslararası mücadelede gösterdikleri başarıdan dolayı kendilerini kutladığını belirterek, “Sporcularım gerçekten çok ciddi rakiplere karşı çok iyi mücadeleler sahneye koydular. 2 altın madalya kazandık. Kastamonu için büyük gurur. Bir sporcumda şansımızdan dolayı kurada ilk rakibi Kazak milli sporcusu ve 2 kez dünya şampiyonu olmuş bir rakiple karşı karşıya geldi. Ama ona karşı bile çok iyiydik ve çok ciddi bir Baskı kurabildik. Sonuç kaybettik doğru ama ne derecede olduğunuzu gördük. Kutluyorum çocuklarımı” ifadelerine yer verdi.

Sporcular ise ortak olarak yaptığı tek açıklamasında başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anarak şampiyonluklarını antrenörleri ve öğretmenlerine armağan ettiklerini söylediler.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum