“Güzel sözlere aldanmıyoruz”;

“Güzel sözlere aldanmıyoruz”

Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı Atatürk ve Şehit şerife Bacı Anıtını ziyaret ederek anıt önünü karanfillerle donattı.Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal yaptığı konuşmasında; “Öğretmenlere saygısızlık anlamına gelen bir ayrıştırma ve sınav dayatması yaşadık. Böyle bir ortamda öğretmenlerle ilgili bu gün dolayısıyla güzel sözler söyleyecekler, bunlara aldanmıyoruz. İkiyüzlülüğü protesto ediyoruz. Bizim protestomuz Milli Eğitim Bakanlığı’na Atatürk’e saygısızlık yapanlara” ifadelerine yer verdi....

Eğitim İş Kastamonu Şubesi, Cumhuriyet Meydanı’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi. Sendika üyeleri tarafından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na saygı sembolü olan karanfiller bırakıldı. Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği programlara katılmadıklarını vurguladı.


“İKİ YÜZLÜLÜĞÜ PROTESTO EDİYORUZ”

Sendika Başkanı Bal, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programlara katılmadıklarını vurguladı. Bal, katılmama sebeplerini ise şöyle açıkladı; “Biliyorsunuz öğretmenleri ayrıştıran, mesleğimize saygıyı ve mesleğimizin ayrışmasına neden olan öğretmenlere saygısızlık anlamına gelen bir ayrıştırma ve sınav dayatması yaşadık. Böyle bir ortamda Atatürk’ün Başöğretmen unvanının değeri adı altında yapılıyor. Böyle bir ortamda öğretmenlerle ilgili bu gün dolayısıyla güzel sözler söyleyecekler, bunlara aldanmıyoruz. Bugün öğretmenlerimizin ekonomik koşulları herkesçe malum. Bakanlık öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmek, ekonomik şartlarını  düzeltmek, toplumdaki saygınlıklarını artırmak yerine öğretmenleri ayrıştırıcı, onların toplumdaki değerini azaltıcı girişimler yaparken bir yandan da böyle övgü dolu sözler söylenmesi bizi aldatamaz. Bu yüzden bu iki yüzlülüğü protesto ediyoruz. Bizim protestomuz Milli Eğitim Bakanlığı’na Atatürk’e saygısızlık yapanlara, biz her zaman Başöğretmenimiz Atatürk’ün gösterdiği ışıklı yoldan yürüyecek, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza ve gençlerimize layık, ulusal, çağdaş, bilimsel bir eğitim vermeye ayrıca öğretmenlerimizin özlük haklarının verilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bu günde bu anlamlı günde Atatürk anıtımızı çiçeklerle donatacağız.” 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum