Özel İdare’nin 2023 bütçesi;‘461 Milyon TL’;

Özel İdare’nin 2023 bütçesi;‘461 Milyon TL’

İl Genel Meclisi Kasım oturumlar gerçekleştirilen toplantı ile devam etti. Toplantıda İl Özel İdaresi 2023 yılı tahmini gelir-gider cetveli bölüm bölüm müzakere edildi. Müzakerelerin ardından maddeler meclis tarafından oylanarak, kabul edildi.İl Özel İdaresi 2023 yılı tahmini bütçesi 461 milyon TL olarak belirlendi....

ÇAKIR:“ 2 AFETİN BİZE TOPLAM ZARARI 1 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE”

Bütçe görüşmelerinin son toplantısına katılan Vali Avni Çakır, bütçenin hayırlı olmasını dileyerek; “Öncelikle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Kasım ayındaki zorlu maratonun sonuna geldiniz. Allah nasip ederse 2023 yılında uygulayacağımız bütçemiz, bütçemizin içeriğiyle ilgili buralarda çok önemli tartışmalar oldu. Bizde gıyabında takip ettik ve nihayetinde 461 Milyon Liralık bir rakam ile bütçemizi kesinleştirmiş olduk. Bütçemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Geçen sene bu zamanlar aşağı yukarı benzer bir konuşma yapmıştım, o zamanlarda 11 Ağustos’un hemen ertesindeydi. Aradan bir sene geçmesine rağmen yine yoğun bir dönemden geçtik. 27 Haziran’da 500’e yakın köyümüz bu afette etkilenmişti. Akabinde aşırı yağıştan bizim yine iş yükümüz bir miktar arttı. Allah’a şükür, sizlerde zaten sahada görüyorsunuz, sizlerin de zaten sahada aktif çalışması neticesinde afetin izlerini hemen hemen sildik diyebiliriz. 2 afetin bize toplam zararı 1 Milyar TL’nin üzerinde, ama bu anlamda devletimizin seferber ettiği tüm araç ve makinelerin sayesinde hepimizin emekleri sayesinde işin zor kısmını aştık. Şu an başlayan ihalemizin tamamlanması ile beraber de sahada bunların yansımalarını göreceğiz. Bize en çok sorulan köprülerimiz, ihalelerimizin tamamını gerçekleştirdik, başlayanlar var hazırlık aşamasında olanlar var ama önümüzdeki yıldan itibaren ihaleye başlanmış işlerimizde bir aksilik olmazsa bunları tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Şu an içme suyuyla alakalı çok ciddi bir sıkıntımız kalmadı malumunuz grup hattının afetten çok büyük bir etkilenmesi söz konusuydu, sahaya da bende arkadaşlarla beraber gittim oldukça zorlu bir saha ama arkadaşlarımızın özverili çalışması biz şu an yüzde 99 seviyesine geldik. Kasım ayı sonu diye söz vermiştik ve inşallah Kasım ayında bu vatandaşlarımızı sularına kavuşturmuş olacağız. Bunu bir mazeret olarak söylemiyorum bu sizlerin, bizlerin özel idaredeki arkadaşlarımızın başarısı olarak söylemek istiyorum” dedi.

“KASTAMONU’YU 10 VİLAYET GİBİ DÜŞÜNMEK LAZIM”

Kastamonu’nun zorlu bir Coğrafya’da olduğunu dile getiren Vali Çakır, “Gerçekten de zorlu bir coğrafyada zorlu şartlarda görev yapıyoruz ve hep beraber uyum içerisinde çalışarak üstesinde de geliyoruz. Eksiklerimizin farkındayız ama hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmıyoruz. 19 ilçe Bin 54 köyüz bu kadar alanı uyum içerisinde yürütmek kolay bir iş değil. Kastamonu’yu 10 vilayet gibi düşünmek lazım, burada çalışan herkesin işi gerçekten çok zor ama müthiş de bir okul burası aynı zamanda. Çünkü burası çok özel bir memleket. Osmanlı’nın sancak merkezi, şehitler diyarı bu insanlara hizmet etmek insana ayrı bir gurur da veriyor. 50 Milyon liralık bir borçlanma yetkisi almıştık sizlerden ödemelerimizdeki şu an ki rahatlamayla inşallah bir aksilik olmazsa araç gereç parkımızı daha üst seviyeye taşıma konusunda kullanmayı düşünüyoruz sizlerin de talepleri doğrultusunda tabi. Bunun akabinde bu işlere de yansıması olarak sizlerinde taleplerini de büyük oranda karşılamış olacağız. Hem de buradaki hizmetlerimizi çok daha donanımlı çok daha yeterli araçlarla üst seviyelere taşıyacağız. Asfalt işlerimiz, devam ediyor Kasım ayının sonuna geliyoruz, bugün itibariyle 130 kilometreyi aştık. Yılbaşına kadar hedefimiz en az 150 kilometre. Bu anlamda vatandaşlarımızdan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu konuda biz programdaki işlerimizi bitirdikten sonra sizlerin taleplerini de öncelik durumuna göre ele alacağız. Birkaç haftadır biraz sıkışıklık oldu, malum bütün tedarik ürünlerinde zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Kimse merak etmesin her ilçede söz verdiğimiz işleri hizmetleri fazlasıyla yerine getireceğiz. Bir çalışma yaparken meclis buna ne der diye en ufak bir düşüncemiz yok hep aynı düşünyoruz aynı amaç doğrultusunda hareket ediyoruz, inşallah güveniniz boşa çıkmayacak” ifadelerine yer verdi.

PARÇAL:“2023 YILI DAHA VERİMLİ OLACAK”

İl Genel Meclisi Güray Parçal ise yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: “Bu dönemde inşallah sizlerinde önderliğinde, bu uyumla birlikte verimliliklerde geldi. Bu dönemde Özel İdaremize en çok makine, ekipman alınan dönem de oldu. Bütçenin yüzde yüzün üzerinde gerçekleşme ilk defa oldu. İnsan kaynakları açısından alım olara il özel idaresinin yapısını güçlendirme adına verimli çalışmalar yapıldı. Kadrosuz çalışanlar kadroya geçirildi. Bu süreçte de beraber, sizlerin önderliğinde verdiğimiz kararlarla birlikte çok güzel alımlar, kalifiye elemanlar kazandırıldı. Bunun için verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz il genel meclisimiz adına. Bazen önceki dönemlerde İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi arasında olan gerginlikler olmuş tarihlere baktığımız zaman ama çok şükür bu dönemde bu uyumla verimlilik üst seviyede oldu. 2023 yılı inşallah daha verimli olacak.  2023 bütçemiz hayırlı uğurlu olsun.”


BUTUR: “BERABERLİĞİMİZ OLDUĞU SÜRECE GÜZEL ÇALIŞMALARIN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mehmet Butur,“Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz, ama zor da bir coğrafya. Daha öncede afetler yaşadık, devletlimiz güçlü, nerede bir sıkıntı devletimiz orada oluyor. 2022 yılında çok güzel çalışmalar oldu ben teşekkür ediyorum, inşallah bu beraberliğimiz olduğu sürece güzel çalışmaların devam edeceğini düşünüyorum. 2023 bütçemiz hayırlı olsun” diye konuştu.

BOZAHMETOĞLU: “DERDİMİZİ ANLATTIĞIMIZDA ORTAK BİR NOKTADA ÇÖZÜM BULABİLİYORUZ”

MHP Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğluise,“Bende teşekkür ediyorum. Sayın valimizin üzerine basarak dediği gibi, bu uyumun devam edeceğine inancım tam, bu uyumun sağlanmasında da valimizin çok büyük emeği ve katkısının olduğunu ve meclis başkanımızın parti gözetmeksizin meclis içerisindeki uyumu, derdimizi anlattığımızda ortak bir noktada çözüm bulabiliyoruz. O yönden her yönüyle herkese teşekkür ediyorum, 2023 yılı bütçesinin de hayırlı hizmetlerde kullanılacağından emin olarak hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CHP Grup Başkanı Muzaffer Pamir’ndegrubu adına teşekkürlerini sunmasının ardından Meclis toplantısı sona erdi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum