Fidanlarla Türk Bayrağı ve Türkiye Haritası;

Fidanlarla Türk Bayrağı ve Türkiye Haritası

Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsünde belirlenen 2 dönüm alanda toplam 40 bin fidanla Türkiye haritası ile Türk bayrağı şeklinin oluşturulması için başlatılan ağaçlandırma çalışması kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi....

Törene, Vali Avni Çakır, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve OBM personeli katıldı.


Programda konuşan Rektör Topal, Kastamonu OBM iş birliği ile kampüs içerisinde belirlenen alanda Türkiye`nin farklı yerlerinden getirilen 5 bin taflan ile 35 bin sabin ardıcı fidanı olmak üzere toplam 40 bin fidanla Türkiye haritası ve ay ve yıldız şeklinin oluşturduklarını belirterek, emeği geçen OBM personeline, akademisyenler ve öğrencilere teşekkür etti. Törende konuşan Genel Müdür Karacabey ise Orman Genel Müdürlüğü olarak Kastamonu Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan dolayı son derece memnun olduklarını belirterek, Türkiye haritası ile ay ve yıldız şeklinin oluşturmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


Vali Çakır, projenin bitiminde belirlenen alanın fidanlarla Türkiye haritası, içine de ay ve yıldız şeklinde olacağını belirterek, fidan dikiminde görev alan Kastamonu OBM personeline, Kastamonu Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenciler ile emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum