Dünya son iki haftadır depremlerle sarsılıyor;

Dünya son iki haftadır depremlerle sarsılıyor

Sabaha karşı Düzce'de 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre ölen olmadı. Son 2 haftadır tüm dünya depremler ile sarsılıyor. Bunlardan en büyüğü pazartesi günü Endonezya'da meydana gelen ve 268 can kaybına yol açan deprem oldu. Düzce`nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depreminin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 47 artçı deprem meydana geldi....

Dünyada da art arda depremler meydana geldi. Bunlardan en büyüğü Endonezya`daki deprem oldu. Merkez üssü, başkent Cakarta`nın güneydoğusundaki Cianjur bölgesi olan depremde 268 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık bin kişi de yaralandı.

Dün de Solomon Adaları’nda 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Malango şehri olan deprem, 10 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin ardından yapılan tsunami uyarısı kısa süre sonra kaldırıldı. Önceki gün de Yunanistan`ın Girit Adası açıklarında 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 11 Kasım`da da Büyük Okyanus`taki ada ülkesi Tonga`da 7,1 büyüklüğünde deprem oldu. 9 Kasım`da da Nepal`in kuzeybatısı, 6,6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Doti bölgesinde, çok sayıda ev yıkıldı. 4`ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi ağır yaralandı. Aynı gün İtalya`nın Rimini kentinde de 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, başkent Roma yakınları ile Floransa kentinde de hissedildi. 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum