Türkiye Mühendislik Fakülteleri arasında 1’nci oldu;

Türkiye Mühendislik Fakülteleri arasında 1’nci oldu

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/1. dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı....

Kastamonu Üniversitesi Ar-Ge, proje kültürü ve farkındalığını geliştirmeye yönelik çalışmaları neticesinde üretmiş olduğu yenilikçi, çığır açan 170 projesiyle Üniversiteler sıralamasında 4’ncüoldu.Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi açıklanan sonuçlara göre kabul edilen 35 Adet 2209/AÜniversite Öğrencileri Araştırma Projesi ve 6Adet 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye YönelikAraştırma Projesi ile tüm Türkiye Mühendislik Fakülteleri arasında 1’nci oldu.Mühendislik ve Mimarlık Fakültesibir önceki döneme göre TÜBİTAK tarafından kabul edilen proje sayısını yüzde 60 arttırdı ve bir yıl içinde kabul edilen toplam 65 proje ile yeni bir rekora imza attı.

PROJE TABANLI ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞIYOR

Mühendislik ve Mimarlık FakültesiDekanı Prof. Dr. İzzet Şener, proje hazırlama ve proje tabanlı çalışma kültürünün fakültenin tüm bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler arasında yaygınlaştığını, bunun meyvelerinin ise giderek artan proje başvuru sayısıyla alındığını ifade etti.Bu başarıda fakültenin özverili akademisyenlerinin büyük payı olduğunu ifade ederek, projesi kabul edilen ve başvuruda bulunan tüm öğrencileri tebrik etti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum