Çalışanları Twitter ofisine almıyor;

Çalışanları Twitter ofisine almıyor

Twitter'in yeni patronu Elon Musk, platforma sabotaj yapılacağından korkuyor. Musk, ofislere girişleri durdururken, şu anda Twitter çalışanlarının önemli bir kısmı şirkete giremiyor. İddialara göre şuana kadar 4400 kişiyi işten çıkaran Musk'ın sistemlerin çalışması için Tesla'dan mühendis getirdiği belirtiliyor. Öte yandan Twitter yönetiminin çalışanlara şirket ve ofis binalarının 21 Kasım Pazartesi gününe dek kapalı olacağını bildirdi. Açıklamada herhangi bir gerekçe gösterilmedi....

Elon Musk'ın 44 milyar dolara Twitter'ı almasının ardından platformda ardı ardına yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Musk, Twitter'a yapılacak bir sabotajdan korkuyor.

OFİSLERE GİRİŞLERİ DURDURDU

Elon Musk, sabotaj ihtimaline karşı ofislere girişleri durdurdu. Şu anda Twitter çalışanlarının önemli bir kısmı şirkete giremiyor. Sistemlerin çalışması için Musk'ın Tesla'dan mühendis getirdiği belirtiliyor. Twitter yönetiminin çalışanlara şirket ofis binalarının 21 Kasım Pazartesi gününe dek kapalı olacağını bildirdi. Açıklamada herhangi bir gerekçe gösterilmedi.

"UZUN SAATLER ÇALIŞIN"

Öte yandan Musk çalışanlarına bir posta yollayarak, onlardan uzun saatler boyunca çalışmasını istedi. Bunun ardından yüzlerce Twitter çalışanının şirketten ayrıldığı tahmin ediliyor. Reuters'ta yer alan bilgilere göre, yapılan bir online ankette, 180 kişinin yüzde 42'si "Çıkış seçeneğini kullanıyorum, özgürüm!" sonucunu seçti. Dörtte biri kalmayı "gönülsüzce" seçtiklerini söylerken ve ankete katılanların yalnızca yüzde 7'si "kalmak için eveti tıkladıklarını" belirtti.

MUSK'IN GİTMEYİN TOPLANTISI

Twitter meslektaşlarıyla iletişim halinde olan mevcut bir çalışan ve yakın zamanda ayrılan bir çalışan, Musk'ın bazı üst düzey çalışanlarla onları kalmaya ikna etmek için buluştuğunu söyledi. Kaç çalışanın kalmayı seçtiği belirsiz olsa da rakamlar, Musk'ın üst yönetim dahil çalışanlarının yarısını kovmak için acele ettiğini, uzun çalışma saatlerini vurgulamak için kültürü acımasızca değiştirdiğini, bir şirkette bazı çalışanların kalma konusundaki isteksizliğini gösteriyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum