Diyanet bizi unuttu mu?;

Diyanet bizi unuttu mu?

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü'ndeki dev cami inşaatı, sahip çıkılmayı bekliyor...

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent  Kampüsü'ndeki dev cami inşaatı, sahip çıkılmayı bekliyor. Diyanetin yıllar önce verdiği söz hala hafızalarda yer edinirken; artık gün geçtikte daha da kötü bir duruma düşen Muhammed Alparslan Han Camii, Kuzeykent Kampüsü'nde endişeli bir şekilde kaderini bekliyor.

 

03 Şubat 2017'de Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden İç Denetçi Yakup Sekmen ve Yönetim Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan gelen ekip, dönemin Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret etmiş ve camii inşaatıyla ilgili bilgi almıştı.

Ziyarette Rektör Aydın, üniversite ve inşaat safhası devam eden Muhammed Alparslan Han Camii ve Külliyesi'nin çalışmaları hakkında yetkililere bilgi vermiş ve teknik ekip de; inşaatı devam eden cami ve külliye için  Diyanet İşleri Başkanlığı olarak desteklerini esirgemeyeceklerine dair ifadelerde bulunmuşlardı.   

'EN KISA SÜREDE BİTMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ'

Dönemin Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Palakoğlu ve Yatırım ve Teknik Hizmetleri Daire Başkanı Dursun Duyar, Muhammed Alparslan Han Camii ve Külliyesi’nin inşaat safhasını takip ettiklerini belirterek, gerekli görüldüğü takdirde desteklerini esirgemeyeceklerini ve Cami projesini çok beğendiklerini dile getirmişler ve düşüncelerini “Örnek teşkil eden Cami Projesi çok güzel bir mimari yapıya sahip. Kastamonu Üniversitesinde inşaat safhası devam eden Muhammed Alparslan Han Camii ve Külliyesi’nin en kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz” sözleriyle ifade etmişti.

Aradan 6 yıl geçmesine rağmen inşaatı duran ve devletin yüz binlerce lirasına mal olan camii için ise kimse harekete geçmiyor...

5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ OLACAKTI

12 Ağustos 2016'da temeli atılan ve 5 bin kişi kapasiteli Muhammed Alparslan Han Camii, Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü'nde sahipsiz bir şekilde bekliyor. 10 bin metre kare alana yapılması planlanan, inşaatı bir süre devam eden ve daha sonra ilerleme kaydedilemeyen caminin akıbeti merak konusu oldu. Caminin hali hazırda gerçekleşen inşaatında da deformeler meydana geldiğinin görülmesi, inşaatın sağlıklı bir şekilde bitirilip bitirilmeyeceği konusunda muammaya neden oluyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum