Damak Yarası Neden Olur ? Damak Yarasının Belirtileri Neler ?;

Damak Yarası Neden Olur ? Damak Yarasının Belirtileri Neler ?

Ağız kısmının üst boşluğunda kaşıntı ve ağrıyla ortaya çıkan damak yarası, bireyin yaşam kalitesini negatif etkiler. Önüne geçilen bir rahatsızlık olmasına rağmen yaşandığı süre süresince yeme ve içme şeklinde işlevselliği ağrılı bir hale getirir. Peki damak yarası niçin olur? Damak yarası belirtileri nedir? Damak yarasına ne iyi gelir? Sizler için tüm bu soruların yanıtlarını haberi detayına ekledik....

Tam olarak nedeni bilinmese de bazı hastalıklar sonucu ortaya çıkan damak şişliği ya da yarası olarak adlandırılır. Ciddi bir hastalık olmamasına rağmen yaşam standardını düşüren ve ağızda ağrılara neden olan damak yarası çoğu zaman alev ateş hastalıklar sonrası ortaya çıkar.  Damak yarasını hemen derhal hepimiz hayatından bir ya da iki kere yaşamıştır. Geçici olan bir hastalık olmasına rağmen bazı insanlar bu durumu sık sık yaşar. Uzmanlar bu benzer biçimde durumlarda ne olursa olsun bir doktora başvurulmasını tavsiye eder.


Ve ayrıca Kana yerleşen enfeksiyonlar bu bölgelerde şişli ve iltihaplı küçük kistlere ya da yaralara niçin olur. Beyaz lekelere ortası delinmiş şeklinde duran bu yaralar ağız hareketlerinin yavaşlamasına sebebiyet verir. Sıcak ve baharatlı yiyecekler bu yaraları negatif etkisinde bırakır. Ağız içi yara ve diş eti enfeksiyonuyla benzer durumlarla ortaya çıkar. Bu yaralara zamanında müdahale etmekte fayda var. Çünkü ağız içi sağlığı riske atar. 


Damak Yarası Neden Meydana Gelir ?


Vücuttaki yüksek enfeksiyon yumuşak dokularda toplanır. Belirli yerlerde kist kaynaklanır. 

 

Yumuşak bir dokusu olan damak tahribata uğraması yüksektir. 

 

Sıcak tüketilen gıdalarda dolayı yüzeyin deformasyona uğramış olması yenilemeye çalışan hücrelerin bu süreçte yaraya sebebiyet vermesi

 

Ağız içinde her hangi farklı bir noktada çıkan yaranın taşıyıcı özelliği var ise damağa da sıçrayabilir. 

 

Diş etindeki enfeksiyonlar yahut iltihaplanmalar

 

Aşırı streste damak yarasına yol açabilir. 

 

Bunun haricinde içerdikleri maddeler bazı besinlerin ağız içi yaralanmalarına neden olabilir. Domates, çikolata, peynir, incir ve patlıcan bu besinlerin başlangıcında yer alır. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum