Devrekani pancarda katladı;

Devrekani pancarda katladı

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Şeker Fabrikası ve pancar ekimi konularında değerlendirmelerde bulundu...

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Şeker Fabrikası ve pancar ekimi konularında değerlendirmelerde bulundu. Kapalı sistem sulamayla birlikte Devrekani'de artan pancar ekimine dikkat çeken Butur, Obrucak ve Kırık Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu'da yaklaşık 50 bin dönümlük arazi de sulamanın daha rahat olacağını belirtti.

Devrekani'de 3-4 yıl önce pancar rekoltesinin 27 bin ton civarında olduğunu hatırlatan MehmetButur, geçtiğimiz yıl itibariyle de bu rakamın 110 bin tona yükseldiğini söyleyerek, ''Bunun sebebi de; Devrekani'de toplulaştırma yapıldı ve kapalı sistem sulamaya geçildi. İnşallah bu tür alanlarımız çoğalır.  Başka ilçelerimiz de olur. Toplulaştırmayı çok önemsiyorum. Artık el gücüyle değil, her şey makineyle yapılıyor. Artık Türkiye'de de bu makineler üretiliyor. Obrucak Barajı ve Kırık Barajı faaliyete geçtiği zaman Şeker Fabrikası'nın hammadde sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.  Devrekani'de nasıl 3-4 katına çıktıysak diğer bölgelerde de sulama alanları olduğunda pancar ekimi artacaktır'' dedi.

Obrucak Barajı ve Kırık Barajı'nıntarıma çok fayda sağlayacağını aktaranButur, ''Obrucak Barajı'nda son aşamalara gelindi, Kırık Barajı'nda da bu sene çalışmalar tekrar başladı. 50 bin dönüm araziye katkı sunulacak. Neticede daha önce barajlar yapılırdı, araziler toplulaştırma yapılır kanallar açık yapılırdı. Şimdi öyle değil, Devlet Su İşleri yaptığı barajlar, sulama kanallarını evvela toplulaştırma yapıyor. Arkasından da kapalı sistem sulamaya geçiyor. Bu çok faydalı, rekolteyi arttırıyor'' diye konuştu.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum