Bakan Kurum tarihi açıkladı;

Bakan Kurum tarihi açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı TOKİ Kurumu, “İlk evim ve İlk İşyerim” projesinin detaylarını anlattı....

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesine 7,5 milyon kişinin başvurduğunu açıkladı.Bakan Kurum açıklamasında; “Arsa değerlemelerini SPK onaylı ekspertizlere göre yapıyoruz. Değerlemelerden de yüzde 50'ye varan indirim yapıyoruz. Vatandaşlarımız ister 250 bin sosyal konuta, isterse de bir milyon arsa-konuta başvurabilir. Kurada ikisinden de çıkarsa birisini tercih etmesini isteyeceğiz" dedi.

“İŞLEMİ TAMAMLANMIŞ-ONAYLANMIŞ SAYISI DA 4 MİLYON 442 BİNE ULAŞTI”


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

“Açıkladığımız ilk günden beri milletimizin büyük bir ilgisi ile karşılaşıyoruz. Şu an itibariyle başvuru sayımız 7,5 milyona, işlemi tamamlanmış-onaylanmış sayısı da 4 milyon 442 bine ulaştı. Arsa başvurularına şu ana kadar 67 bin kişi katıldı. İş yerleri için ise 20 bin kişi başvurdu. Arsalarımızın yüzde 40'ını şehir merkezlerimizde belirledik. İlçelerden de arsalar ciddi talep var.  Bir milyon altyapılı arsanın 50 bini İstanbul'da olacak. Yapmış olduğumuz il ziyaretlerindeki vatandaşlarımızın talepleri, neticesinde bu sayıları belirledik. 10 Ekim itibarıyla başvurular başladı. 7 Kasım'a kadar sürecek.

YÜZDE 50'YE VARAN İNDİRİM YAPIYORUZ

İlçe ve merkezdeki talepleri dikkate alarak arsalarımızı belirledik. Bu arsaların değerlemelerini SPK tarafından onaylı olarak yapıyoruz. Değerlemelerden de yüzde 50'ye varan indirim yapıyoruz. 350 milyon metrekare üzerinde çalışıyoruz.

BİRİNİ TERCİH ETMELERİNİ İSTEYECEĞİZ

Vatandaşlarımız ister 250 bin sosyal konuta, isterse de bir milyon arsa-konuta başvurabilir. Kurada ikisinden de çıkarsa birisini tercih etmesini isteyeceğiz

ARSA TAKSİTLERİ FAİZSİZ VE SABİT OLACAK!

Sabit olacak. Faizsiz bir şekilde vatandaşlarımız ödeyecek. İlk taksit 1 yıl sonra başlayacak. Vatandaşlarımız sabit bir şekilde taksitlerini ödeyecekler. Gençlerimiz bu projeye çok büyük bir ilgi gösterdiler. Gençler bizim geleceğimiz. Biz eminiz ki bizden çok daha iyisini yapacaklar. Tek amacımız onlara daha iyi bir gelecek sunmak. Gençlerimizin başvuru 2 milyonu aştı.

TAPULAR ARALIK AYINDA VERİLECEK

Burada imar planları hazırlayacağız. Bazılarının imar planları da hazırlandı. Yüzde 40'ını yeşil alanlara sosyal donatılara terk edeceğiz. Vatandaşlarımıza Aralık ayı itibarıyla arsa tapularını vermeye başlayacağız. Her türlü teknik desteği de sağlayacağız. 81 ilin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu projeleri sunacağız. Ama kişiler kendisi de projesini yapabilecek. Bazıları arsalarını kat karşılığı olarak da verilebilecek.

Biz vatandaşlarımıza altyapılarını bitirip vermek istiyoruz. Bunlar hazırlandıktan sonra vatandaşlarımız 2 yıl içerisinde tamamlayıp oturabilecek.

28 İLDE 10 BİN İŞ YERİ

Şehirlerin istihdamına katkı sağlamak istiyoruz. İlk etaptaki istihdam büyüklüğü 100 bin kişi. Burada 250 sektörümüzü tetikleyen bir proje. 28 ilimizde 10 bin iş yeri belirledik. 350 bin liradan başlıyor. İki yıl içerisinde iş yerlerini tamamlayacağız.

KASIM AYINDA DUYURACAĞIZ

Emlak Konut, GYODER, İNDER hepsiyle görüşmek suretiyle orta ve orta gelirin üstüne hitap eden projeleri Emlak Konut çalışıyor. Hazine Bakanlığı'yla da görüşmeler sürüyor, krediler konusunda. Cumhurbaşkanımız hep vatandaşın lehine adımlar attı. Çalışmalar tamamlanmak üzere, ay sonu Kasım başı bu kampanyayı hayata geçireceğiz. Konut fiyatlarının kira fiyatlarının düştüğünü de göreceğiz. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum