Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı;

Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Amatör Spor Haftası açılış töreni ile çelenk sunma töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi....

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenen ve ülke genelinde 3 - 9 Ekim tarihleri arasında yapılan “Amatör Spor Haftası” ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya açılış töreni ile başlandı. Gerçekleştirilen törende bando ve halk oyunları gösterisi de yapıldı.

Gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, bu hafta etkinliklerin sevdirilerek yapılmasının sağlanacağını söyledi. Reşat Asrak, “Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedefimizdir. Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz” dedi. 

“KASTAMONU’DA SPOR HAK ETTİĞİ YERİ ALIYOR”

İl Müdürü Reşat Asrak, yapmış olduğu açılış konuşmasında kişi ve kurumları teşvik ederek spor bilincinin yayılabileceğini vurgulayarak, “Özellikle gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek, yapılması sağlanacak. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik ederek spor bilinci ve kültürünü toplumumuzun her kesimine yayabiliriz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde, Kastamonu’da spor hak ettiği yeri alıyor ve her hanede spor yapan kişi sayısı giderek artıyor. 2012 yılında 7771 olan lisanslı sporcu sayımızı 2022 yılı itibari ile 37 bin sporcu sayısına ulaştırmış bulunmaktayız. İl Spor Merkezleri Yaz ve Kış Spor Okullarımızın da yükselen grafiği göz önünde bulundurulduğunda sporcu sayımız her geçen gün katlanarak artmaktadır. 2011 yılında 738 olan Yaz Spor Okulları öğrenci sayımız son 10 yılda toplam 40 bin sayısına ulaşarak il ve ilçelerimizde hedefine ulaşmıştır” diye konuştu.

 

“İL GENELİNDE 67 TESİSİMİZ İLE TÜM KESİMLERİN HİZMETİNDEYİZ”

Asrak, son olarak, “İl Müdürlüğümüzün, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ve il genelinde toplamda 142 spor kulübümüzün de katkıları ile Kastamonumuz spor yapan bir kent haline dönüşmüştür. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz. Merkezde 30 il genelinde ise toplam 67 tesisimiz ile spor yapmak ve spora destek olmak isteyen tüm kesimlerin hizmetindeyiz. Yapımı şu an hızla devam etmekte olan ve artık sona yaklaşılan Kadıdağı Olimpiyat Hazırlık Merkezi de tamamlandığında yine siz değerli halkımızın hizmetinde olacaktır. Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkânlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkânları dâhilinde gerçekleştiriliyor. Tesislerimizin kullanımları sonucu ulusal ve uluslararası dalda başarı elde ederek ilimizi ve tabii bizleri gururlandıran sporcularımızın olması ve bu başarının giderek katlanması ayrı bir mutluluk kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle sporcularımıza, antrenörlerimize, gençlerimize ve halkımıza sporla dolu bir hafta diliyor, Amatör Spor Haftası’nı yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 

AVM’DE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Amatör Spor Haftası kapsamında Kastamall AVM’de karate ve taekwondo etkinliği düzenlendi.

Kastamonu Şampiyonlar Spor Kulübü, Kastamonu Taekwondo Antrenör Sporcu ve Hakemleri Spor Kulübü, Kastamonu Erişen Spor Kulübü, Kastamonu Akademi Spor Kulübü, ANKA Spor Kulübü ve Kulüp Paflagonya’nın destekleri ile düzenlenen etkinlikte sporcularımız tatami üzerinde hünerlerini sergiledi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz ve Karate Antrenörü Dr. Engin Kaya, Kastamonu Taekwondo İl Temsilcisi ve Teakwondo Antrenörü İsmail Arıkan, Taekwono Antrenörleri Numan Haçat ve Murat Şengül’ün de eşlik ettiği gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum