“Gelecek nesillere tavsiyeniz ne?”;

“Gelecek nesillere tavsiyeniz ne?”

Açıksöz Tv ve CNG haber ekibi, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Açıksöz TV ve CNG Haber ekibi, 'Gelecek nesillere tavsiyede bulunsaydınız, bu ne olurdu?' sorusunu vatandaşa yöneltti. Soruya yanıt veren vatandaşlardan Hamdi Kara, ‘Kendini geliştiremeyen bir nesil geliyor’ ifadelerine yer verirken ismini vermek istemeyen bir diğer vatandaşise; ‘Gençlere gereken önemi vermezsek gençliğe yazık olacak” diye konuştu....


“YAPACAKLARI MESLEKLERLE BİR ARAYA GETİRİLMELİDİR”

Yeni nesilin çok çalışması gerektiğine vurgu yapan Fuat Bağşi; “Hayat kötü, okumak lazım ve yapacakları mesleklerle bir araya getirilmelidir. Şuanda arkadaşlarımız sanayilerde çalışacak çırak bulamıyor. Ailelerin de çocuklara yol göstermeleri ön yargılı davranmaması lazım” dedi.

"KENDİNİ GELİŞTİREMEYEN BİR NESİL GELİYOR"

Yeni nesillerinokuması gerektiğine vurgu yapan Hamdi Kara;" Okumazlarsa aç kalmak zorunda kalacaklar. Yavan ekmek yesinler okusunlar sonrasında da rahat etsinler. Gelecek nesillerimize gerçekten çok yazık, 9 tane torunum var ve bunların hali acaba ne olacak diye düşünüyorum. Okusunlar Allahlarına yalvarsınlar, az ile yetinmeyen çoğu bulamaz. Cifçi bile olsa okuyup tarlasını bilinçli bir şekilde ekmeli. Neyin nereden geldiğini, nasıl yapılması gerektiğini bilmeli. Ekmek neden olur diye sorduğumuzda suratımıza bakıyorlar, şimdiki nesillere üzülüyorum. Kendini geliştiremeyen bir nesil geliyor. Bizler küçükken öğretmelerimize saygı, hürmet vardı. Şimdiki gençleri görüyorum eğitimde terbiye falan kalmamış. Torunumu başka şehirde okutmaktan korkuyorum. Hak hürmet olmayan yerde bereket olmaz." ifadelerine yer verdi.

"GÖZLERİ DÜNYAYI GÖRMÜYOR"

Telefonun yeni nesilleri ele geçirdiğini dile getiren Ahmet Karaman;" Telefon çocukların kafasını çok yoruyor, ellerinden hiç düşmüyor, sokakta yürürken bile kendine direklere vuracak kadar gözleri dünyayı görmüyor.Çalışmak nedir bilmiyorlar, ailelerine yük olarak yaşamlarını sürdürüyorlar ellerine bir sigara alıp onu içip duruyorlar. Büyüklerini saymaları lazım. Otobüslerde hamileler, yaşlılar ayakta duruyor, gençler yer bile vermiyor. Okuyan iyi okumalı, çalışan iyi çalışmalı iyi bir meslek sahibi olmak için o yolda ilerleyerek Türkiye'yi iyiye getirirler, aydınlık olur. Birlik ve beraberlik, saygı sevgi içinde güzel bir Türki'ye olur inşallah" şeklinde konuştu.

"GENÇLERE GEREKEN ÖNEMİ VERMEZSEK GENÇLİĞE YAZIK OLACAK"

İsmini vermek itemeyen bir vatandaş ise;"Gelecek nesillerin durumu bu ülkede iyi durumda değil. Gelecek nesil bu ülkede yaşayamazlar, her şeye yurtlar, yemekler, kırtasiye malzemeleri aldı başını gidiyor. Gelecek nesiller çok kötü bir döneme gelecek, bunun için gençliğe el uzatılmalı onlara okumalarında gerekli olan her şeyde yardımcı olunmalı. Bilhassa gençliğe el atmalıyız. Bugünün küçükleri yarının büyüğüdür, o gençlere gereken önemi vermezsek gençliğe yazık olacak. Bugün Türkiye de okumuş insanlar iş için yurtdışına kaçmak istiyor. Bu iktidar bu hükümetle gidilirse çocuklarımız perişan olacaktır. Bu nesille de şunu söylemek isterim var gücü ile ülkesini savunsunlar , mücadele etsinler ve ülkesinde ona değer veren yönetimleri tutsunlar" dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum