Ülkü Ocakları’ndan hemen cevap geldi;

Ülkü Ocakları’ndan hemen cevap geldi

ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocakları’nın “yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını” öngören bir maddeyi de içeren 2022 Savunma Bütçe tasarısını kabul etti...

ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocakları’nın “yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını” öngören bir maddeyi de içeren 2022 Savunma Bütçe tasarısını kabul etti.

Demokrat Nevada Vekili Dina Titus tarafından 2022 Savunma Bütçe tasarısına (NDAA) eklenen bir madde, Dışişleri Bakanlığının "Ülkü Ocaklarının yabancı bir terör örgütü olma kriterlerini karşılayıp karşılamadığının" araştırılmasının öngörüyor. ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocakları'nın "Yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını" onayladı. Tasarının yasalaşmasından sonra 6 ay içinde, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın araştırmaya ilişkin raporunu ABD Kongre'sine sunması isteniyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar da; “Ne olduğumuzu da ne olmadığımızı da yakında öğreneceksiniz. Dünyaya tek bir cevap yeter”diyerek 9 Ekimi işaret etti. 9 Ekim’de ise Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenleyeceği, Türk Gençliği Büyük Kurultayı gerçekleştirilecek.

“FRANSA, RUSYA, ALMANYA, ŞİMDİ DE ABD”

2015 yılında Rusya Federasyon Konseyi Anayasa Hukuku Komitesi Başkanı Andrey Klişas,  Ülkü Ocakları'nın, Rusya'da yasaklanmasını talep etmişti. Klişas, Ülkü Ocaklarının terör örgütü ilan edilmesini de istemişti. 2020 yılının Kasım ayında, Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, Cumhurbaşkanı Macron’un talimatı doğrultusunda hükümetin Ülkü Ocakları’nı yasakladığını duyurmuştu. Darmanin açıklamasında, Ülkü Ocakları’nı "ayrımcılığı ve nefreti körüklemekle" suçlamıştı. Şimdi de ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Partili Dina Titus, Ülkü Ocakları’nın 'terör örgütü' olup olmadığının araştırılması için teklif verdi. Söz konusu teklif, Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesince kabul edilerek, NDAA metnine eklenen madde, tasarının yasalaşmasının ardından 180 gün içinde, Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin bir rapor hazırlayarak Kongre'ye sunmasını talep ediyor.

Ayrıca, Almanya'da da Meclis bünyesinde hazırlanan bir rapora göre, ülkede faaliyet gösteren Ülkü Ocakları’nın, "Anayasa’ya aykırı hedefleri şiddetle hayata geçirmek istediği" ifade edilirken, bazı partiler Ülkü Ocakları’nın yasaklanmasını istiyor.

YAKAR; “NE OLUP NE OLMADIĞIMIZI YAKINDA GÖRECEKSİNİZ”

Konuyla ilgili Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak şunları ifade etti: “Ne olduğumuzu da ne olmadığımızı da yakında öğreneceksiniz. Dünyaya tek bir cevap yeter” diyerek 9 Ekim’i işaret etti.  Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 9 Ekim 2021 tarihinde Ankara Kapalı Spor Salonu’nda Türk Gençliği Büyük Kurultayı düzenleyecek. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nı; “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak 9 Ekim 2021 tarihinde Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenleyeceğimiz Türk Gençliği Büyük Kurultayı’na tüm vatandaşlarımız davetlidir” diyerek sosyal medya hesabından duyurmuştu.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum