MHP ADIM ADIM 2023, İLÇE İLÇE ANLATMA VE AYDINLATMA TOPLANTILARINI TAMAMLADI;

MHP ADIM ADIM 2023, İLÇE İLÇE ANLATMA VE AYDINLATMA TOPLANTILARINI TAMAMLADI

MHP İl Başkanlığı’nca “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı toplantı Grand Moni De Luxe Klasik Salonu’nda gerçekleştirildi. MHP İl Başkanı Emin Çınar burada yaptığı konuşmasında; "Allah nasip ederse Kastamonu’nun üç milletvekili her biri birbirinden güzide Cumhur İttifakının Milletvekilleri olacak. Bu yapacaklarımız için MHP il başkanı ve teşkilatlarım adına söz veriyorum" ifadelerine yer verdi....

Toplantıya Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Emin Çınar, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, MHP MYK Üyeleri Yüksel Aydın ve Çağrı Acı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Akif Güzel, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, Büyük Birlik Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanı, Bazı İlçe Belediye Başkanları, BM ve İGM Üyeleri, Muhtarlar, STK Başkan ve Yöneticileri ile MHP’liler katıldı. 

Kastamonu MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen yaptığı açılış konuşmasında, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları ile gerçekleştirdiğimiz 'Adım Adım 2023, İlçe İlçe anlatma ve aydınlatma' temalı toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bunu yapmamızdaki gayemiz genel merkezimiz yöneticileri ile hemşehrilerimizi buluşturmak. Bu toplantıyı yapmanın da sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile toplantımıza katılan tüm herkese de teşekkür ediyorum.”dedi.

ÇINAR; "MHP’Yİ TARTMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Kastamonu MHP İl Başkanı Emin Çınar da , “Toplanma gayemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023 yılında tekrardan güzel ülke Türkiye’nin başında Cumhurbaşkanı olarak görebilmek, birinci hedefimiz bu. İkinci hedefimiz kapı kapı dolaşıp o parlamentoda daha önceden görev yapmış olan milletvekillerimizin sayısını Cumhur İttifakı milletvekillerinin sayısını artırmaktır. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız. İşte bu programda genel başkanımızın talimatıyla onlardan bir adımı. İlçe İlçe anlatma ve aydınlatma hedef 2023 lider ülke Türkiye’ye tekrardan aday belli karar net, bu noktadaki mesajları iletmek. Bizlerde bu çalışmalarımızı son güne kadar devam ettireceğiz. Bazen zaman zaman MHP’yi tartmak isteyenler var. MHP’yi tartmaya kimsenin gücü yetmez. Bunu şundan dolayı söylüyorum. Kastamonu’nun 3 milletvekili var. Geçen dönem seçim sistemindeki yapılan düzenleme, Kastamonu’da Milliyetçi Hareket Partisi millet ittifakının birleşenlerine yakın bir oy almasına rağmen parlamentoda temsilde eksik kaldı. Biz o dönemde 56 bin oy aldık. Öbür taraftan aklınıza kim gelirse Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Deva, Saadet ve diğerlerinin toplamı 61 bin oy. Yani hepsinin tamamının oyu MHP’den biraz fazlaydı. Biz o dönem parlamentoda bu eksikliği yaşadık. Ama ben burada değerli muhtarlarım var, her birisi de zaman içersinde elimizin erdiği, gücümüzün yettiği nispette teşkilatımız olarak destek olma gayreti içersindeyiz. Zaman geliyor Sayın Milletvekillerimizden taleplerimiz oluyor. Zaman geliyor toplantılarda bir araya geldiğimiz zaman Sayın Bakanlarımızdan, Bakan Yardımcılarımızdan yöremizin bölgemizin ihtiyaçlarını yerine getirme gayreti içersinde oluyoruz. Ama önümüzdeki dönemde İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve sevgili bakanlarımızdan Kastamonu’da MHP’nin milletvekilleri olarak isteklerimizi yerine getireceğiz. Biz bu gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah nasip ederse Kastamonu’nun üç milletvekili her biri birbirinden güzide Cumhur İttifakının Milletvekilleri olacak. Bu yapacaklarımız için MHP il başkanı ve teşkilatlarım adına söz vererek de konuşmamı bitirmek istiyorum. Bu toplatımıza teşrif eden tüm herkese teşekkür ediyorum. Toplantımız hayırlara vesile olsun" diye konuştu. 


ACI; "ZİLLET MASASININ AYARLARI, TÜRKİYE KARŞITI ÜLKELERİN BAŞKENTLERİNDE KURULMUŞTUR"

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Acı yaptığı konuşmasında, “Genel Başkanımızın talimatlarıyla 2021 Eylül ayında bölge toplantılarıyla başlamış olup, sonrasında ise İl İl aydınlatma programları yapılmıştı. Şimdi ise İlçe İlçe aydınlatma programlarıyla sizlerin huzurunuzdayız. Vatanımızın her bir karış toprağında vatandaşlarımızla bir araya gelerek önemli görüşlerini varsa sıkıntılarını dinlemek için buradayız. Şüphesiz hem komşu coğrafyamızda hem de gönül coğrafyamızda yaşanan askeri siyasi ve ekonomik gelişmeler tarihte hiç olmadığı kadar ağır sonuçlarla vatanımızı ve Türk Milletini tehdit etmektedir. Böylesine bir zamanda MHP olarak gerçekleri ört bas etmek veya tehditleri görmezden gelmemiz düşünülemezdi. Biliyoruz ki yaşanan sorunlar ne olursa olsun önümüze gelen problemler ne kadar büyük olursa olsun bu sorunların üstesinden gelme kabiliyetimiz ve kararlılığımız mevcuttur. İşte bu kararlılık Cumhur İttifakında vardır. İşte bu kabiliyet Türk Milleti’nin tarihine mal olmuş şanlı ve şerefli mazisinin engin tecrübeleri ile yükselmiş Cumhur İttifakında vardır. CHP’den İP’ine, HDP’sinden PKK ve fetösüne tükenmiş itibarlarına bakmadan particilik oyunlarına kadar kim varsa Cumhur İttifakı kararlığı karşısında duramayacaktır. MHP Türkiye için vardır, Ülkücü Hareket Türk İslam Dünyasına umut olmak için vardır. Türk Milleyetçileri Türk Milletinin birliği ve refahı için vardır. Zillet ittifakında adaylık hırsıyla tutuştukları kavga artık açıkca görülmektedir. Zillet ittifakının hiçbir ilkesi, hiçbir duruşları ve Türkiye yararına hiçbir fikirleri yoktur. Zillet masasının ayarları Anadolu’da değil Türkiye karşıtı ülkelerin başkentlerinde kurulmuştur. Zillet ittifakı yabancı güçlerin onayını almadan adaylarını belirleyemeyecektir. Cumhur ittifakı ise vatan, millet sevdası ve Ay Yıldızlı Bayrağımız faydasında buluşan herkesle buluşmak için vardır. Feyz kaynağımız mazide yaptıklarına şahit olan Türk Milletidir. İlham kaynağımız her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağımızın altında yatan isimsiz kahramanlarımızın karşılıksız vatan sevgisidir. O sebeple diyoruz ki sonuna kadar Türk Milleti, o yüzden diyoruz ki aday belli karar net” ifadelerini kullandı.

AYDIN; "KİMSE TÜRK MİLLETİNE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK"

MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, 2023 yılının çok önemli olduğunun altını çizerek; “Türk devleti kurulduğu günden beri parçalanmadı. Emperyalist masalara meze etmek için yapılmayan darbe kalmadı. Cuntalar, 12 Eylüller, post modern darbeler aklınıza ne gelirse. Her şeyi denediler ama Türk milleti öyle bir mücadele verdi ki çünkü buradan başka gidecek yerimiz, toprağımız yok bizim. Allah’a şükür kimse de Türk milletine diz çöktüremeyecek. Mücadelemiz bunun için. Şimdi de en hassas yerimiz dinimiz üzerinden, maneviyatımız üzerinden vurmaya kalktılar. O Pensilvanya’daki iblis var ya, o şarlatan FETÖ dediğimiz mahluk. En son Türk milletini en mukaddes noktasından vurmaya çalıştı. Evlatlarımızı çaldı, geleceğimizi çaldı. Şunu hesap edemediler, Türk milletinin bu işe nasıl direneceğini. Allah’a şükürler olsun ki bu iman ve inanç Türk milletini ve Türk devletini korudu, kolladı” diye konuştu.

"TÜRK DEVLETİNİN GÜVENLİĞİ, HUZURU OLSUN BAŞKA HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

Başka partilere oy veren vatandaşlar ile bir problemlerinin olmadığını ifade eden Yüksel; “Bizim ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne İYİ Parti’ye oy vermiş arkadaşlarımızla hiçbir problemimiz yok. Bizim problemimiz tepedeki ağ babalarıyla. Türk milletine, Türk devletine bu kadar düşman olunur mu? Şimdi ellerindeki argümanlar şu; ‘Siz birbirinize şöyle, böyle dediniz’ dedik sana ne, biz iki siyasi partiydik. 15 Temmuz’da 2016’da bu bitti, anlayın artık. MHP’nin lideri hiçbir dönem, başbuğumuz da dahil pazarlığa dayalı siyaset yapmadı. Ne diyor Devlet Bahçeli ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ niye öyle diyor, ‘Biz bu memleketi karşılıksız sevdik, karşılıksız’ yine bir sözü daha var ‘Benim gecem de gündüzüm de Türk milleti, Türk devleti’ biz yeter ki Türk milleti var olsun, Türk devletinin güvenliği, huzuru olsun başka hiçbir şey istemiyoruz’ dedi.

“BUNLAR NATO MERMER NATO KAFA”

Sözlerini CHP’yi hedef alarak devam eden Yüksel; “Bu devleti dedelerimiz, ninelerimiz bize emanet etti, biz onların torunlarıyız. Cumhuriyet Halk Partisi’nden adam çıkıyor, diyor ki ‘HDP’ye bakanlık vereceğiz’ Türk milletini yönetmeye talip olacaksınız, terör örgütünün meclisteki temsilcisi olan HDP’ye bakanlık vereceksiniz olur, olur. Buna Türk milletinin müsaade eder sanıyorsunuz değil mi? Bunlar nato mermer, nato kafa. Diyoruz ki adayımız belli, kararımız net; adayımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kadar basit. Türk milletinin geleceği için beraberiz, siz de bulun kendinize bir aday. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin bir ilçesine PKK’nın ağzıyla 3 oy almak için ‘Roboski’ diyor, Allah bin türlü belanızı versin sizin. Bu mudur devlet yönetmek, size Türk milleti bu görevi teslim eder mi sanıyorsunuz? 2023 çok önemli,8 Ekim’de ‘Benim Köyüm 2023 Projesi’ne başlıyoruz. Yani köy köy böyle bir mücadele vereceğiz. Yaşasın Türk milleti, yaşasın Türk devleti, yaşasın Cumhur İttifakı, ne mutlu Türk’üm diyene’ diyerek sözlerini tamamladı.

VİDİNLİOĞLU; “DÜN DÜNDE KADLI CANCAĞIZIM, BUGÜN YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM”

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu yaptığı konuşmasında ilçeler bazında başlatılan çalışmanın biteceğini belirterek; “Tam bitirdik derken Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin yeni bir atağı daha başladı. İnşallah bundan sonrasında köy köy dolaşacağız. Sebep belli. Önümüzde bir seçim süreci var. Şöyle bir dönüp baktığımızda nereden nereye geldik diy ehepbize ders kitaplarında da öğretirlerdi; Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrili, aynı zamanda dört tarafı düşmanlarla da çevrili’ diye. Eskiden kavgalar savaşlar, süngü süngüye yapılırdı. Sonra silahlar çıktı, toplar çıktı, mermi çıktı sonra ufak ufak kültür savaşları başladı. O ona kendi alışkanlıklarını empoze etmeye başladı. Artık özellikle bilginin çok olduğu dönemde, bilgiyle savaş başladı. En son da hepimizin gördüğü bildiği ekonomik savaş başladı. Bizi biz yapan en önemli değerlerden bir tanesi. Köylü vatandaşlarımızın ben daha hiç gittiklerinde görmedim. Hep şükrediyoruz. Biz aç kalırız da hürriyetimizden kendimizden asla taviz vermeyiz. Aç gezer kuyruğu dik tutarız. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Bizi sadece biz olarak görmeyin lütfen. Kendisini inkar edenler bile Edirne’den dışarı çıktığı anda hem Türk hem Müslüman olarak adledilir. Sizin aidiyet duygusu olmasa bile bu böyledir. Siz başkasının gözünde isteseniz de istemeseniz de hem Türk’sünüz hem de Müslüman. Binlerce yıllık geleneğin sorumluluğu üzerimizde. Biz istesek de istemesek de Türk dünyasının, İslam coğrafyasının ve mazlum milletlerin umuduyuz. Bize öyle bakıyorlar. Onun için bizim bu sorumlulukla hareket etme zorunluluğumuz var. Binlerce yıllık Türk tarihi omuzlarımızda yol yürürken heybemizde olanlar. Bizim gün oldu hiç azığımız olmadı, tuzlu suyumuz bize azık oldu, gün oldu kuru ekmek bizim azığımız oldu, gün oldu bir de ekmeğimizin yanında soğan oldu. Ama hep başımız dik yürüdük. Evet bazen diyorlar ‘Düne kadar bir arada değildiniz, düne kadar onu bunu diyordunuz’ diye. Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım. Biz rahmetli Başbuğumuzdan da bunu gördük, rahmetli Erbakan hoca da ayakları bu topraklara basandı, rahmetli Aykut Edebali de böyleydi. Ayakları bu topraklara basan bu memleketin insanına hizmet etmek için çalışan, çabalayan herkesin gönül dünyamızda yeri müstesna. Mekanları cennet olsun. Onların attığı adımın bugün bir adım ötesine gittik. Hem Cumhurbaşkanımız’a hem de Genel Başkanımıza, bilge liderimize Allah uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin. Ne oldu da böyle oldu. Ne olduğunu gördünüz 15 Temmuz’da. Bu memleketin içinden çıkan bu milletin değerleriyle değerlendiklerini söyleyenlerin, mayası bozukların ihanetini gördük. Unutmadık ve unutmayacağız. Unutursak kanımız kurusun. Necip Fazıl’ın ifadesiyle ‘Sütün içinden beyaz tüyü, çekip çıkaracak ferasete Allah’ın izniyle sahibiz. Bir tek şeye ihityacımız var; ‘Birbirimize inanmaya güvenmeye ve samimiyete.’ El ele verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güçlük yok. Allah’ın izniyle bu sıkıntıları da aşacağız” dedi. 


“6 BENZEMEZ BİR ARADASINIZ”

Konuşmasında 6’lı masaya da değinen Vidinlioğlu; “Dünya pandemiyle boğuşurken en az etkilenen ülkelerden birisi olduk. Evet fiyatlarda artış oldu, olmadı değil. Bu ekonomik ambargonun üstesinden gelmemiz lazım. Boynumuza boyunduruğu vururlar yarın. Biz açlıkla imtihan oluruz olmaya da ama Türk’ün özgür olmadığı bir dünyayı düşünmek dahi istemiyorum. Ceddin kürşat hürriyet aşkıyla, 40 tane çerisiyle Çin’e baş kaldırdı. Evelallah biz de onların torunları olarak ne ekonomik ambargoya evet deriz, ne bir başkasına evet deriz. Gün bugün. 2023 seçimi, bugüne kadar yaşadığımız seçimlerin en çetini Allah muhafaza. Çok şükür abdestimizden şüphemiz yok kendimizi biliyoruz. Bu memleketin kökü geçmişte olan iki siyasi akımının bir araya gelmiş haline, ete kemiğe bürünmüş haline ‘Cumhur İttifakı’ diyoruz. Size ne diyecekler? 6 benzemez bir aradasınız. Altınızda da bir tane ayağınız var. Ne evet diyebiliyorsunuz ne hayır diyebiliyorsunuz. Hani Türk filmelerinde ‘Nayır’ vardır ya bunlar hayır da diyemiyor evet de diyemiyor. Siz bunu külahıma anlatın. Siz yapmadınız mı seçim ittifakını büyükşehirlerde, aday çıkarmadılar. Kaç kişiyi aldınız büyükşehir belediyesine, kime daire başkanlığı verdiniz belli değil. Ya Allah aşkına bu tabloya razı olacak mısınız? Bizi sırtımızdan vuranlara, 40 yıldır anamıza bacımıza, evlatlarımıza kurşun sıkanların siyasi temsilcileriyle bir arada olmayı nasıl içinize sindireceksiniz. Yarın huzur-u mahşerde o hesabı siz nasıl vereceksiniz. Bizde meçhul asker yoktur hepsi Mehmet’tir, Mehmetçik deriz, kınalı kuzu deriz, kınasını yakar öyle göndeririz. Bzi asker ocağına peygamber ocağı deriz. Askerimize kurşun sıkanlarla nasıl biz aynı yolda yürürüz, nasıl hazmederiz biz bunu. Bir değil bin tane oyumuz olsa, vaktimiz dar olsa, kulakları çınlasın Anatomi hocam günde 25 saat çalışacaksınız derdi. ‘Hocam 24 saatte nasıl 25 saat çalışacağız’ derdik. Bize; ‘Oğlum yemek yemiyor musunuz, lavaboya gitmiyor musunuz? O sürede de elinizde kağıt olacak, o süreyi 24 saate ekleyeceksiniz’ diyordu. Biz de Allah’ın izniyle 2023’ün Haziran’ına kadar 24 değil 25 saat çalışacağız, asla boynumuzu vermeyeceğiz” diye konuştu. 

“ALLAH’IN İZNİYLE 2023 DE BİZİM 2053 DE BİZİM”

Başkan Vidinlioğlu son olarak şunları kaydetti; “Allah’ın izniyle başaracağız, başaracağız, başaracağız. Sanmayın ki Türk yurdu çakallara yurt olur ve saldırdıkça çakallar her Türk döner kurt olur, kurt olur, kurt olur. Allah’ın izniyle 2023 de bizim 2053 de bizim. Varlığımız birliğimiz daim olsun. Allah aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermesin. Hep söylüyorduk yine söylüyoruz: Varlığımız Türk varlığına armağan olsun, ne mutlu Türk’üm diyene."

ÇELİK; “MESELE ÜLKEMİZİN, MİLLETİMİZİN GELECEĞİYSE, BİRLİKTE OLMAKTAN BAŞKA BİR ÇAREMİZİN OLMADIĞINI BİLİYORUZ”

Türkiye’nin birinci yüzyılında nelerin yaşandığını kısaca özetleyen Milletvekili Metin Çelik; “Türkiye 2023’te çok önemli bir seçime gidiyor. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında inşallah, hepimizin ideali olan, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılına taşıyacak büyük ve güçlü Türkiye hedefine emin adımlarla ilerleyecek bir Cumhurbaşkanını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni 2023’te hep birlikte seçeceğiz. Türkiye genç Cumhuriyet, her kendini toparlamaya başladığında siyasi açıdan, ekonomik açıdan, demokrasi açısından toparlamaya başladığında önüne maalesef darbeler gelmeye başaldı. 10 yılda bir darbelerle Türkiye’nin gelişimi, Türkiye’nin ilerleyişi bir şekilde kesilmiş oldu. Son dönemde de ülkemiz her açıdan, dünyanın gelişmiş olarak tabir edilen ülkeleri belki de geride bırakacak bir performans sergiledi. Ama yine de aynı şeyleri yaşamadık mı? AK Parti 2007 yılında bir kapatma davasıyla Türkiye’yi tek başına yöneten milletimiz tarafından iktidara getirilen AK Parti, kapatılmaktan sadece bir oyla kurtulmuştu. 2013 yılında ise gezi olaylarıyla maalesef Türkiye o Mayıs ayında Türkiye’nin IMF’ye olan dış borcu tamamen bitmiş ve Türkiye büyük projeleri hayat geçirme evresindeyken, maalesef sokaklar birbirine katıldı, bir karışıklık ortamı yaratılmaya çalışıldı. Bunu geride bıraktıktan sonra 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde Türkiye seçilmiş hükümet seçilmşi Cumhurbaşkanı görevden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Sonrasında belki bu konuşma esnasında benim de aklıma gelmeyecek çok sayıda teşebbüs ve en sonunda 15 Temmuz hain darbe girişimi. Türkiye tarihinin belki de en büyük ihanetiyle karşı karşıya kaldık. Cumhur İttifakı olarak Türkiye’nin geleceği için bir araya gelen bu 3 büyük parti AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakını oluşturdu. Elbette geçmişte siyasi mücadelelerimiz olmuştur. Ama mesele ülkemizin geleceğiyse, milletimizin geleceğiyse, devletimizin bekasıysa burada hep birlikte olmaktan başka bir çaremizin de olmadığını hepimiz biliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN GALİP GELMESİ TÜRKİYE’NİN GALİP GELMESİ DEMEKTİR”

Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimlerinde galip geleceğine inandığını dile getiren Milletvekili Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; “Burada sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çok değerli Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye ve Büyük Birlik Partisi’nin çok değerli Genel Başkanı Sayın Destici bir araya geldiler ve Türkiye’nin geleceğini birlikte kurmak, Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili ortaya çıkan sıkıntıları, üzerimize taşeron terör örgütlerini salarak ülkemizin geleceğini sıkıntıya sokmak isteyen bu teşebbüsleri ortadan kaldırmak adına bu büyük birliktelik ortaya çıkmış oldu. İnşallah niyet hayır akıbet de hayır olacaktır. 2018’de olduğu gibi inşallah 2023’te de Cumhur İttifakı galip gelecektir. Cumhur İttifakı’nın galip gelmesi Türkiye’nin galip gelmesi demektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

“NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPILDI”

Milletvekili Metin Çelik son olarak ekonomi noktasında yaşanan sıkıntıları da dile getirerek şunları kaydetti; “Türkiye dünyaya açık ve entegre bir ülkedir. Dünyada yaşanan bu ekonomik k iserizden Türkiye de etkilenmiştir. Milletimizin refahı için, en az etkiyle bu problemi atlatmak adına ne yapılması gerekiyorsa yapıldı.”


KARA; “BU SEFER GELDİĞİMİZ ZAMAN SELANİK’İ ALMADAN DÖNEN NAMUSSUZDUR!”

MHP Konya Milletvekili Esin Kara açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Şimdi bize diyorlar ki Yunanistan bize savaş açar’ korkuyorlar. Yunanistan şımarık çocuk, 9 tane NATO üssü kurdu Amerika. Askerler bizi karada tahrik ediyor. Biz 100 yıl önce sizin atalarınıza yüzmeyi öğretmedik mi? Şimdi sizi de olimpiyatlara hazırlamayı biliriz. Sayın Cumhurbaşkanımz dedi ki ‘Bir gece ansızın gelebiliriz.’ ‘Aman gece gelmeyin gündüz gelin’ demiş Yunan. Biz de diyoruz ki biz ne zaman, hangi gün, hangi saatte geleceğimizi biliriz. Ama bu sefer geldiğimiz zaman Selanik’i almadan dönen namussuzdur! Korkuyorlar.” 

“HDP KÜRTLERİN DEĞİL, PKK’NIN MECLİS’TEKİ SİYASİ TEMSİLCİSİDİR”

Konuşmasında altılı masaya da eleştirilerde bulunan Milletvekili Kara; “Bu masa nasıl kuruldu biliyor musunuz onu da anlatayım: Cumhur ittifakı’nın yaptıkların çok rahatsızlar, Amerika rahatsız, emperyalist devletler rahatsız, CIA rahatsız. Zillet İttifakı külliyen rahatsız. Başka? Nuri Mahmud, YPG… rahatsız. Ne diyor? ‘Cumhur İttifakı Ortadoğu için büyük tehlike’ diyor. Kadil’de Duran Kalkan rahatsız. ‘Cumhur İttifakı’nın 2023, 2053, 2071 hedefleri var. Ne yapıp edip bu hedefler engellenmeli’ diyor. İşte kimin nerden, nerede olduğunu görün. Düşman oklarını takip edin demiş. Ahir zamanda doğrunun nerede olduğunu görürsünüz. İşte düşman okları Cumhur İttifakı’nı gösteriyor. Amerika Başkanı Biden bir açıklama yaptı. Dedi ki; ‘Türkiye’de artık iktidarı değiştireceğiz. Cumhur İttifakı gitsin muhalefeti getirelim.’ Hemen bir açıklama geldi. Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki; ‘Dostlarımızla birlikte iktidar oalcağız.’ Kimdir bu dostlar diye merak ediyorduk çok geçmedi, CHP’nin Grup Başkanvekili Engin Özkoç bir açıklama yaptı: ‘HDP bizim dostumuzdur.’ Meral abla bir açıklama yaptı: ‘HDP Kürtlerin siyasi temsilcisidir.’ HDP Kürtlerin değil, PKK’nın Meclis’teki siyasi temsilcisidir. Kürt kardeşlerimiz doğuda AK Parti’ye, MHP’ye oy vermektedir. Hiçbir zaman onların temsilcisi olmamıştır” dedi. 

“DEMİRTAŞ’IN İÇERİDE NEFES ALMASI BİLE HARAMDIR”

Miletvekili Kara açıklamasını şöyle sürdrüdü; “Ahmet Şık denen HDP’nin eski Milletvekili bugün İşçi Partisi’nin vekili, içeri girmişliği olan tescilli terörist, bir açıklama yaptı. Dedi ki; ‘Çok yakın bir zamanda AK Parti’nin içinde olmadığı bir masa kurulacak. O masayla birlikte açılım süreci yeniden başlatılacak.’ Masa nereden çıktı? Ahmet Şık erdi mi? Aradan bir yıl geçmedi masa kuruldu. Yuvarlak mı olsun kare mi olsun, kim nereye otursun? Bunların hedefi çok, ya tutarsa diye hedefleri . Ama çok şükür ki biz onlara ya tutarsa hesaplarını yaptırmayacağız. Bunlar diyor ki yüzde 99 anlaşıyoruz. Evet anlaşıyorsunuz. Neyde anlaşıyorlar biliyor musunuz; Kayyum atıyoruz belediyelerdeki teröristlere, hepsi birden çıkışıyorlar. ‘Olur mu ya kayyum ne demek demokrasiye darbe mi vuruyorsunuz.’ HDP kapatılsın diyoruz ‘Demokrasiye en büyük darbe’ diyorlar. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş bu ikisine özgürlük verelim’ diyorlar. Anlaşıyorlar bu konularda. Ben de şimdi size soruyorum. Selahattin Demirtaş kimdir? Hendek olaylarının müsebbibi, şehitlerimizin şehadete ermesine neden olan, şerefsiz bir terörist değil midir? İçeride nefes alması bile haramdır. Ama diyorlar ki HDP masada yok, yerseniz. Peki Selahattin Demirtaş çıktığı zaman kahvaltı sofralarını kim hazırlıyordu? Bugün Dursun Çiçek, Gürsel Tekin. Her ikisi de 2 yıl önce aynı HDP’ye bakanlık verileceğini söylediğinde neden hiçbiriniz tepki vermedi? Sanki geçen hafta ilk defa söylemiş gibi niye herkes numara yapıyor. 2019 yılında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Selahaddin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacağını söylediğinde o zaman neden herkes susuyordu?

“NE MİLLİYETÇİSİNİZ, NE DE ATATÜRKÇÜSÜNÜZ”

“Bugün oynanmış olan oyun gayet nettir. HDP sizin içinizdeki ortaktır. Onsuz bir şey yapamazsınız. Sırrı Sakık bile size ayar veriyor. Biri Cumhurbaşkanı diğeri Başbakan olacağım diyor. Kimin oyuyla oluyorsunuz? Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde teröristler işe alınıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi terörist kaynıyor. Belediye Başkanının özel kalemi Abdullah Öcalan’ın resimlerini paylaşıyor. Niye sesiniz çıkmıyor? Diayder denen bir dernek var. Bu dernek sözde Kürt imamlardan oluşuyor. PKK’nın imamlarının derneği. Diyorlar ki bu dernekte, hani dağdaki poşetteki leşler var ya o derneğin fetvası şöyle; ‘O leşler uhuddaki şehitlerimizdir’ demiş. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesinden nemalanıp sözde onlara destek vermek amacıyla yardım fişleri dağa gönderiliyor. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zilletin eline geçmiş olan her belediye Mersin’de geçtiğimiz günlerde kaç tane PKK’lı teröriste baskın yapıldı her biri de belediyenin çalışanıydı. Bugün geldiğimiz noktayı gösteriyor. Biz diyoruz ki ‘beka.’ Siz ne derseniz deyin, isterse teröristler kalkıp Siirt’te ‘Kürdistan’a hoş geldin’ derken sesinizi çıkarmayın. İster şehit bacısına ana avrat dümdüz küfredip ne yaparsanız yapın ne Milliyetçisiniz, ne de Atatürkçüsünüz. İkisinin de adını kirletmeyin.”

“BU VATAN KIYAMETE KADAR BİZİMDİR”

Milletvekili Esin Kara son olarak; “Korkmuyoruz. Son ülkü son nefesini son emaneti vermediğimiz müddetçe korkmuyoruz. Bu vatan kıyamete adar bizimdir diyoruz. Biz Türkler yeryüzünde Allah’ın askerleri olarak onun adını yer yüzünde yaymak için yola çıktık korkmuyoruz. Yüce Allah büyük Türk milletini büyük Türk ordusunu kıyamete kadar muzaffer kılsın. Varlığımız tüm Türk Milleti varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.



Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum