Okul çilesi başladı;

Okul çilesi başladı

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte şehir dışından gelen öğrenciler ev bulma sorunu ile başa çıkmaya çalışıyor. Konut sorunu yaşanan Taşköprü'de kiralık ev sayısı az, kiralar ise yüksek....

Ayrıca Taşköprü'de eğitim gören üniversite öğrencileri için devlet yurdu bulunmazken özel yurt kapasiteleri ise yetersiz geliyor. Tercihlerini yapan öğrenciler sonuçlar açıklanır açıklanmaz barınma sorununu çözmek istiyor. Ailesinden uzakta yaşayacak olan ancak yurt bulamayan öğrenciler, daha Taşköprü'ye gelmeden emlakçılarla ve ev sahipleriyle iletişime geçerek bütçelerine uygun evler için rezervasyon yaptırıyor. Taşköprü Belediyesi tarafından Belediye bünyesine ait misafir lojmanlarının kız öğrencilerin hizmetine açılmasıyla bir nebze de olsa barınma sıkıntısı azalan kız öğrenciler, erkek öğrencilere kıyasla daha avantajlı.

Yeni dönem için şehir dışından Taşköprü'ye gelen öğrenciler, ev sahiplerinin telefondayken farklı, yüz yüze geldiklerinde farklı konuştuklarını ve ayrıca ev sahiplerinin bir dairede barınan öğrencilerden kişi başı kira aldıklarını söyleyerek, geçimin çok zor olduğunu ne yapacaklarını bilmediklerini belirttiler. 

Kaynak: Taşköprü Postası

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum